njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. mar. 2020

Penzioner kažnjen jer je hranio delfine na Savi

BEOGRAD, 19. mart 2020, (Njuz) – Penzioner M.D. (72) priveden je i poslat kod sudije za prekršaje jer je tokom zabrane izlaska hranio delfine na Savi, saznaje Njuz.

Ovog penzionera, jedan od sugrađana video je na Savskom keju kako se nesmetano šeta i prijavio ga policiji.

– Lice M.D. se, tokom zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina, šetalo uz Savski kej gde je hlebom hranilo delfine koji su se pojavili od kada je industrijska proizvodnja zbog pandemije korona virusom smanjena, a Sava postala čistija. Lepo je, brinuti o ovim životinjama, ali zabrana se mora poštovati – kaže direktor policije Vladimir Rebić – Ovaj stariji Beograđanin je zadržan u pritvoru gde mu je određen karantin od 10 dana nakon čega će biti poslat u karantin u svojoj kući – rekao je Rebić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže kako ga je obradovala vest da se neke životinje vraćaju u svoj prirodni habitat. On je apelovao na sve penzioneri da prate primer retkih i ugroženih životinja i da se vrate u svoje prirodno okruženje, u svoje kuće.

– Lepo je videti da se delfini vraćaju u Savu i da se konačno zbog njene prozirnosti mogu videti ribice, kao i sav otpad koji je na dnu reke, ali to ne znači da penzioneri mogu da rade šta im je volja. Na klupe na Kalemegdanu na kojima su penzioneri igrali šah sada su se vratila deca i to je taj ciklus koji se ponavlja kada jedna vrsta zauzme mesto drugoj. Raduje me činjenica da ćemo, kako stvari stoje, jedino mi iz Srpske napredne stranke ostati večno u svom prirodnom okruženju, na vlasti – zaključio je Vesić.

Miroslav Vujović

 1. amharac kaže:

  divno, koliko sutra cu reci matorcima da izvedu moje kllince na Savski kej i provedu tamo dan; taman da ja s ortacima popijem koje pivo , a mozda i neki rostilj padne u kafani

  1. Радојица kaže:

   Роштиљ у кафани? Дај кажи (ако смеш) где то још има!

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Nažalost, to je samo trenutno, kratkotrajno uživanje, jer čim sunce postane malo jače, postaće nemoguća aktivnost, zbog odsustva hladovine – rezultat vesićeve drakonske seče!

 3. voya montoya kaže:

  Na desnoj obali Save , stanuju kite od ubica tzv. Orce-Srbije…!!!

 4. Vlajko-Rimajko kaže:

  Ja bih ovoga na cetr'es godina, pa onda na dozivotnu ako se dobro vladao.

  1. tuza kaže:

   Koliko vidim nije bio problem u hranjenju delfina!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *