njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. feb. 2012

Penzioner očekivao da će globalno zagrevanje biti malo toplije

Penzioner napominje da ga nije briga za opasnost od izumiranja života na planeti i da bi samo želeo da su zime malo prijatnije

BEOGRAD, 2. februar 2012, (Njuz) – Stanimir Andrejević (71), penzioner iz Beograda, već danima ne može da se pomiri sa činjenicom da je globalno zagrevanje dovelo do temperatura ispod –10 stepeni celzijusa i napominje da je očekivao da će ono biti malo toplije.

Ovaj penzioner priznaje da ga temperature poslednjih dana podsećaju na hladnoće iz detinjstva kada nije bilo globalnog zagrevanja i pita se koliko bi tek zima bila hladna da poslednjih godina temperature na Zemlji nisu znatno više, o čemu mediji često pišu.

– Ovo mi deluje kao da se neko sa mnom izmotava – priča Andrejević – Moguće da je posledica mojih godina i slabije cirkulacije, ali ja sam zaista očekivao malo topliju zimu i ove hladnoće mi ni najmanje ne prijaju. Pre dve nedelje sam se zahvaljivao globalnom zagrevanju zbog prijatne zime, tako da mi ovo sada deluje kao neslana šala.

Andrejević napominje da ga već godinama muči reuma i da je sa simpatijama slušao prve vesti o fenomenu globalnog zagrevanja.

– Mediji stalno pričaju o tome, kako da je reč o nečemu veoma opasnom, što bi moglo da dovede jednog dana i do izumiranja života na planeti, ali, iskren da budem, meni nije smetalo da bude malo toplije – kaže ovaj penzioner – Inače nemam decu ni unuke, tako da mi nije toliko strašna pomisao da bi kroz nekoliko decenija ili vekova čovečanstvo moglo da izumre. Sve se nešto mislim, hajde da makar starost provedem u toploti i prijatnim zimama, kada mi već penzija ne dozvoljava da u ovo doba otputujem u neke toplije krajeve – napominje Andrejević i dodaje da ga je globalno zagrevanje ove zime razočaralo, kao i prethodnne i one pre, i da se nada da ga sledeće godine neće izneveriti.

Marko Dražić

 1. misley kaže:

  I mi smo, kukavci, ocekivali da necemo pronalaziti smrznut narod po jarugama…
  Ovako, moramo da pijemo antifriz, sto dodatno poskupljuje zivot. Malo li je na ovu krizu…

 2. Pera kaže:

  Radi se o tome da smo mi, jednostavno, u zaostatku za globalnim desavanjima.

  1. snajka kaže:

   mi cemo kontra

   1. Pera kaže:

    Bas tako snajka! Oni nek greju, a mi da ‘ladimo! :)

    1. gvozden kaže:

     Ja ne mislim da mi zasotajemo za njima jer smo kao narod otvoreni za sve vrste zagadjivanja. Drugo pitanje je zasto tamo neko vani ( a mi znamo ko su) zavrce pipu i svu toplotu zadrzava za sebe. O tome Stanimir prica…

 3. ariela kaže:

  Pa kad gledas Dnevnik RTS i verujes sta sve oni pricaju…u globalu lazu…

 4. himalajac kaže:

  pa i jeste globalno zagrevanje, al sa lokalnim hladjenjem. kao gad u u toploj sobi otvorish frizider zbog lagnog piva

 5. celtic kaže:

  Čak i apokalipsa i nesreće nas zaobilaze. Eh, majko moja, kasnimo za svijetom u svemu….

  1. himalajac kaže:

   mi mi smo ti ono, u svakom zlu ima nesto dobr

   1. celtic kaže:

    Ko ste vi vi? ;-)

 6. IGGY kaže:

  Meni je danas smrzla voda u onoj posudi sa četkom za WC šolju (ne zezam se,kamo sreće). Stoga se u potpunosti slažem sa čika-Stanimirom.

  1. celtic kaže:

   Ledena higijena ;-)

 7. danijel kaže:

  izgleda da je tacno da kasnimo za svetom 30 godina,trebalo bi onda posledice globalnog zagrevanja da osetimo negde oko 2042-3…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *