nazad na vrh

Penzioner od 5.000 dinara pomoći odvojio 40.000 dinara za SNS

BEOGRAD, 7. novembar 2017, (Njuz) – Đorđe Hristić (72), penzioner iz Beograda, odlučio je da od svojih 5.000 dinara jednokratne pomoći 40.000 donira Srpskoj naprednoj stranci jer je, kako je naveo, ta partija najzaslužnija što penzioneri danas žive bolje nego ikad.

Ovaj velikodušni penzioner izjavio je da je u početku mislio da od dodatnog prihoda odvoji i 80.000 dinara, ali su mu rekli da je bolje da sada donira polovinu te sume, a ostatak nekom drugom prilikom.

– Ušao sam u kafanu, sedeli su tu neki socijalni slučajevi iz komšiluka, i ja sam onda ponudio jednom od njih da umesto mene donira 40.000 dinara. On mi je, međutim, objasnio da bi možda bilo sumnjivo da dve osobe uplate identičan iznos, pa smo odustali od toga – objasnio je Hristić.

Prema njegovim rečima, i pored toga što je poklonio ovu ne tako malu donaciju SNS-u, on ima sasvim dovoljno za sve svoje potrepštine.

– Čim su novine objavile da ćemo dobiti pomoć, odmah sam sve stavio na papir: Lekovi 1.000 dinara, namirnice 1.000 dinara, računi 2.000, zatim 1.000 dinara u slamaricu za crne dane i 40.000 za stranku – naveo je Đorđe Hristić.

On je dodao da će od predstojećeg povećanja penzije od 10 odsto svakog meseca moći da odvaja po barem 70.000 dinara kako bi pomogao partiji jer, “u ovim teškim vremenima naše malo nekome znači kampanju”.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. “Pretpostavimo” da jedan penzioner uzme kredit od 40.000 dinara i uplati AV-u. Nakon svake pomoci od 5000 u znak zahvalnosti za istu, uplacucuje to kao ratu za kredit.
  Ako rikne u medjuvremenu uplacuju unuci jer kamete nisu BDP. A ako imaju srece uzece im i stan kad ne budu vise mogli da vracaju. Zato oni redovno glasaju za sv.AV-a.
  Dakle sve ide preko treceg lica -unuka.

 2. Uplatili mi 5000 din, a duzni mi 4000 eura. Smatraju da su mi ucinili. Ali, moj mozak bake genijalca kaze da su me prevarili. Pemzioneri drugari, prevareni smo!

 3. Jasno je da su penzioneri jedina budućnost napredne Srbije!

 4. Osoba P: Nemoguće je od 5.000 odvojiti 40.000.
  Osoba AV: Prestanite da lažete! Dokle ćete više da lažete! Moguće je.

 5. Sto ti Cica smislio,nordijski model finansiranja…???sa prizvukom kalmakcalansko-Golootockih ostrva Nade u oporavak..Po rezoluciji 1244 o nezavisnosti mnogih zajednica srpskih ostrva-do optimalnog roka ,po Gregorijansko-MMF kalendaru…MI,MI…Ma dobar je i Beli ,kad nemamo Mao Ce Dunga, Ho Si Mina, ili Pol Pota…

 6. znate li koliko košta burek????

 7. Ovo nije pomoc ovo je investicija. Vise se isplati investirati u reket nego u decu. Deca nece docuva(va)ti jer ce biti u Kanadi.

 8. Najcrnje je što ovo nije NJUZ

 9. Ово није деда Ђорђова слика, мора да је грешка.😀

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix