nazad na vrh

Penzioner odlučio da se samoizoluje samo još da skokne do pijace, pošte, prodavnice, mesare, infostana, telekoma i pekare

BEOGRAD, 16. mart 2020, (Njuz) – Dobrivoje Glišić, penzioner iz Beograda, odlučio je da se narednih dana samoizoluje, samo još da na brzinu skokne do pijace, pošte, prodavnice, mesare, infostana, biblioteke, telekoma i pekare.

Kako saznaje Njuz, ovaj penzioner je svestan opasnosti koje donosi epidemija koronavirusa, pogotovu činjenice da su stariji ljudi najugroženiji, zbog čega planira da odmah bude u izolaciji u svom stanu, samo još da par sitnica obavi.

– Moramo svi da budemo veoma odgovorni, pogotovu mi stariji. Upravo sam to danas objašnjavao ljudima na pijaci. Kako im nije bilo najjasnije, nastavio sam da ljudima, sa kojima sam preko pola sata čekao u redu u pošti, govorim da ni sa kim ne smemo da se viđamo narednih dana. Ponovio sam nešto kasnije i u prodavnici, dok sam čekao u redu na suhomesnatom, a kasnije i na kasi, da ni sa kim ne smemo više ni da pričamo dok sve ovo ne prođe – kaže ovaj penzioner, koji je prekinuo razgovor sa nama, jer se setio da ima još nešto da obavi.

– Umalo da zaboravim da ponedeljkom igram šah na Kalemegnadu, moram tamo da stignem, taman i svima tamo da kažem da već ovog časa moramo svi budemo u svojim stanovima – rekao nam je ovaj naš stariji sugrađanin.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ako ga pri svakom tom ,,skoku” uhvati vojna policija i dobije da plati propisanu kaznu, ode mu penzija za ovu godinu!

  2. Bas tako. Dobra mera, ali se ne odnosi na mene. Penzioneri su cudo (penzionerka).

  3. A mi se uplasili migranata…? Sva sreca udruzenje Pavijan je na raspolaganju bezbednosnim strukturama…!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix