njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

13. jan. 2014

Penzioner sagradio kuću od novina “24 sata”

Penzioner godinama skupljao građevinski materijal

BEOGRAD, 13. januar 2014, (Njuz) – Radomir A. Karamarković (78), potpukovnik u penziji, sagradio je na obodu beogradskog naselja Čukarička Padina kuću od besplatnih primeraka novina “24 sata”.

Karamarković je materijal za izgradnju svoje naseobine godinama svakog jutra marljivo skupljao na lokalnom autobuskom stajalištu.

Komšije i poznanici tvrde da je gospodin Karamarković svakog jutra u prethodnih desetak godina bio prvi na stanici da sačeka kombi koji isporučuje novine “24 sata”, stavi sve primerke u svoj ceger i “potom ode u nepoznatom pravcu”.

– Već godinama niko od nas nije ni video a kamoli pročitao primerak novina “24 sata” jer Radomir sve pokupi. Jednom sam uspela da dođem pre njega na stanicu ali budući da ima vojno obrazovanje, veštim manevrom je uspeo da me zaobiđe i nacrta se ispred mene pre nego što je kolporter doneo novine. Nije reagovao nikad ni na psovke ostalih ljudi, vredno je skupljao novine i sada ima kuću – kaže Radomirova komšinica Lidija Marušić (68).

Radomir kaže da će, iako već ima kuću, i dalje nastaviti da skuplja besplatne primerke novina.

– Potrebna mi je i garaža. Nije mi teško da ustanem rano jer ležem odmah posle dnevnika. Ne obazirem se na primedbe ostalih koji hoće da uzmu besplatne novine, jer u današnjem svetu morate da se izborite za ono što vam pripada – kaže Karamarković.On dodaje da kao ojačanje u zidovima kuće koristio primerke “City magazina” koji je od debljeg papira, ali ga je “teže naći jer se ne zna tačno vreme isporuke”.

Viktor Marković

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Mlađi sugrađani su pokušavali sa online izdanjima ali penzionisani potpukovnik se držao stare proverene tehnologije

 2. celtic kaže:

  Radomir (Kara)marković!? Bravo na paraleli, Redakcijo!

 3. Арса kaže:

  Могао би од Курира или Блица да направи ВЦ шољу, то је првокласан материјал за такав садржај. Међутим, цена те грађе је превисока за војну пензију.

  1. Natasa kaže:

   Ima i Alo, jeftiniji je od Blica i Kurira a podjednako je bogat kvalitetnim sadržajem.

 4. Natasa kaže:

  I tek sad posle 8 godina izlaženja 24 sata je uspeo da sagradi kuću? Pihh…

 5. Čiča kaže:

  а стварно, јел зна неко зашто узимају по 10 новина маторци? Као да су различите :)

 6. JJ kaže:

  Pih, za kucu treba samo cimenat, i to Portland, jedan kroz jedan.

 7. scoby kaže:

  Tipican predstavnik nekad “najjace armije u Evropi”, navikao da sve dobija za dzabe. Jedina prava bitka koju je JNA vodila u ratovima veselih devedesetih, je bila bitka za Kupare – njihovo besplatno letovaliste.

 8. Nebitno kaže:

  Jednom sam uspela da dođem pre njega na stanicu ali budući da ima vojno obrazovanje, veštim manevrom je uspeo da me zaobiđe i nacrta se ispred mene pre nego što je kolporter doneo novine

  Kljucna stvar je vesti manevar :)))))

  Desi se nekad i Vama pad isto kao i Drzavnom poslu, sto je normalno, ali uglavnom je nenadje.ivo. Svaka cast

 9. gradjanin kaže:

  I kod mene u zadnje vreme nema ni primerka “24 sata”. Komšija reče da zato više nema tih novina jer ih je Vučko zabranio.

 10. Nikola P.P. kaže:

  Zasto nam ne pokazete fotorafijom kako ta njegova kuca izgleda. Ne mogu da shvatim i predpostavim…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *