nazad na vrh

Penzioner se na Tinderu mečovao sa srodnom dušom koju muče isti zdravstveni problemi

I Dobrilu muče reuma i visok pritisak

BEOGRAD, 25. maj 2019, (Njuz) – Da društvene mreže postaju sve popularnije među starijim generacijama, dokazuje i slučaj Mirka Vujanovića, penzionera iz Beograda, koji je na Tinderu pronašao partnerku čiji se zdravstveni problemi idealno poklapaju sa njegovim.

– Da se ne lažemo, penzionerski život ume da bude prilično dosadan i usamljenički – počinje Mirko svoju ispovest – Mislim da treće doba nije kraj života, da imam pravo na druženje i aktivan život pa sam instalirao Tinder da bih pronašao osobe sličnih interesovanja. Ispočetka nije bilo neke koristi od njega jer su mi uglavnom izlazile slike mladih i zgodnih devojaka. Počelo je sve to i malo da me smara jer sam dane provodio svajpujući po mreži bez nekog konkretnog cilja – priča on i nastavlja – Sve se promenilo kad sam naleteo na Dobrilu. Odmah sam je lajkovao, ona je ubrzo uzvratila i otpočeli smo komunikaciju. Poruku po poruku, shvatio sam da imamo neverovatan broj zajedničkih tema, da nas zanimaju iste stvari i muče isti problemi. Govorila mi je o svojim iskustvima sa reumom, visokim pritiskom, a znao sam da je ona prava kada mi je rekla da u poslednje vreme malo lošije čuje. Čim nam je zdravstveno stanje dozvolilo, ugovorili smo susret i od tada smo zajedno. Sklad naših ličnosti i bolesti je neverovatan, pa me malo čudi što se, na Tinderu, nismo supermečovali – iznosi on svoje zamerke na rad ove popularne društvene mreže.

Dobrila kaže da je bila prilično skeptična oko upoznavanja preko interneta, ali da je ovo iskustvo potpuno promenilo njen život.

– Znate i sami koliko je teško pronaći osobu koja vas razume i sa kojom možete da razgovarate o problemima koji vas tište. Mirko je idealna osoba za mene, njegovi zdravstveni problemi su gotovo identični mojim i uvek je spreman da sasluša moje žalbe, a njegovo iskustvo sa lekovima i melemima je više nego dragoceno u tim trenucima. To uteši čoveka, olakša mu tegobe pa život postane nekako veseliji i lakši – kaže Dobrila i poručuje ljudima svojih godina da prate njen primer i skinu se sa staromodnog, odavno prevaziđenog Fejsbuka.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ma dajte, neprestano slusam stare ljude kako pricaju iskljucivo o bolestima, lekovima, lecenju. I ja sam penzionerka i samo mi fali matora dileja da me smara sa tim nebulozama. Ne treba mi ni fizicki ni virtuelno.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix