njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. mar. 2013

Penzioner se žali da ga Dnevnik ne radi kao nekad

Stručnjaci smatraju da je ovo posledica dugogodišnjeg konzumiranja Dnevnika

LESKOVAC, 7. mart 2013, (Njuz) – Jovan Petrović (73), penzioner iz Leskovca, požalio se nedavno svojim prijateljima kako Dnevnik Radio-televizije Srbije više nema isti efekat na njega kao nekad.

Kako Njuz saznaje, i brojni Jovanovi prijatelji priznaju da ponekad imaju isti problem, ali da ipak nije toliko izražen kao u njegovom slučaju.

– Početak Dnevnika na RTS-u za mene je uvek imao svečan karakter. Kada bih ugledao sat koji otkucava do pola osam prolazila bi me slatka jeza od vesti koje slede. Uz njega sam mogao da se osetim kao učesnik svetskih događaja, jer su nas novinari iscrpno obaveštavali o krizama i ratovima koji se vode u različitim delovima sveta – objašnjava ovaj penzioner.

– Kontrast tome bile su vesti o našim političkim i diplomatskim uspesima što je uvek delovalo umirujuće na mene. Na kraju sam uvek mogao da se divim uspesima naših sportista i čujem tačnu vremensku prognozu. U poslednje vreme primećujem da sam izgubio interesovanje, da nema te doze uzbuđenja koju je Dnevnik nosio sa sobom. Ni naši privredni i politički uspesi ne deluju više umirujuće kao nekad. Pokušao sam sa gledanjem vesti na drugim kanalima, ali efekat je isti, ponekad čak i gori – zabrinut je on.

Stručnjaci smatraju da je Jovanov slučaj nastao kao posledica dugogodišnjeg konzumiranja Dnevnika i stvaranja prirodne rezistentnosti na njegov sadržaj.

– Pacijentima sa sličnim problemami preporučujemo pojačavanje doze gledanja što više političkih emisija, a u krajnjem slučaju i prenosa skupštinskih zasedanja – smatra dr Žarko Pantelić – Ipak, za ovakvu terapiju, neophodno je da se pacijent posavetuje sa lekarom da ne bi došlo do kontraindikacija i ugražavanja zdravlja pacijenta.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Nema vise ni one slatke znatizelje sta li to nose, kako li se oblace od pojasa na dole Dusanka Kalanj, Ljiljana Markovic, Danka Novovic, Staka Novkovic…

 2. himalajac kaže:

  lepo kaze tekst, covek je pacijent, a nazalost ima ih na milione takvih

 3. Ja ja ja kaže:

  Ovo me podseti kada je vrh starog režima proizvodio časopis “Svet Kompjutera” a ono bilo ko novina za wc i toalet zajedno. Pa su ih u jednom hrvatskom časopisu tako slatko napljuvali ko da je Borba iz 60 i neke, i gle čuda dođe “demokratija” i u SK (nije svet kominjara). Novine malko lepše, tekstovi malko bolji. Ko cenovnik.

  Na žalost ditari dnevnik i dalje je kao da ga vode ljudi ometeni u razvoju i sa uskraćenim spoljnim svetlom. :)

 4. Malo ja sam kaže:

  Nekada, kada su nas u Dnevnicima lagali, lagali su nas posteno,neizmerno, velicanstveno…
  Od smrti su stvarali zivot, od poraza pobede, od krize sansu…a mi smo im slepo verovali.
  A danas sve naopako.
  Mleko ubija, crvi jedu ribe, batinasi sami idu u policiju…
  Pa ko je lud da u to poveruje?

 5. aleksandar kaže:

  srbija je zapravo kao neka ludnica gde se lekari namerno trude da pacijentima bude sto gore. sto ljudje, to bolje takoreci. zato je vecina stanovnika (citaj gledalaca) kao neke zivotinje u kavezu u kojem ne mozes ni da legnes, ni da se uspravis ni da sednes ni nista, samo neki konstantan neugodan napon. e, a taj dnevnik je kao motka kojom ti neko stalno drma kavez….

 6. Novak Djole kaže:

  Ziveo Dnevnik!

 7. vladimir kaže:

  Sa medicinskog gledista gledaocima ce biti dovoljna samo mlada voditeljka koja prekrsta noge, a i utvrdeno je da gledanost raste ako se preduzmu pravi marketinski potezi.

 8. edukovani menadzer kaže:

  Na kraju ovog teksta bi trebalo da stoji sledeci tekst koji se mora sto brze procitati:

  Pre upotrebe detaljno prouciti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i nezeljenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

 9. Gogisa kaže:

  Dnevnik za predsednika!

 10. Bata kaže:

  …opet država ne vodi računa o zdravlju svojih građana!!!… umesto da ponovo uvedu “Dnevnikov dodatak”, “Dodatak dnevnikovog dodatka”, “Dodatak dodatka dnevnikovog dodatka”… samo par dodatnih sati glupih i praznih vesti i – naši penzioneri će se vratiti u normalu!!!!… ;-) …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.