njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. feb. 2012

Penzioner ušao u minus na BusPlus kartici

Penzioneru je počela da teče kamata na nedozvoljeni minus

BEOGRAD, 8. februar 2012. (Njuz) – Penzioner iz Beograda Veljko Grmuša (78) već posle nekoliko dana rada novog sistema za naplatu karata BusPlus ušao je u nedozvoljen minus, čime je njegova kartica automatski blokirana, a dok ne pokrije minus zabranjeno mu je korišćenje usluga GSP-a, saznajemo iz ovog preduzeća.

U GSP-u nam je potvrđeno da je gospodin Grmuša u jednom danu obavio ukupno 23 vožnje u različitim delovima grada, a pri pokušaju ulaska u 24. autobus, automat je odbio da ga čekira i umesto toga automatski mu blokirao karticu, rečeno je iz GSP-a.

– Iako je BusPlus sistem zamišljen tako da nudi neograničen broj vožnji onima koji poseduju personalizovanu karticu koju mesečno dopunjuju određenim kreditom, sistem jednostavno ima svoja ograničenja, pa je tako gospodina Grmušu prepoznao kao nekog ko predstavlja rizik po sistem u vidu prekomernog korišćenja – rekla nam je dežurna službenica u operativnom centru GSP-a i dodala kako i pored svih obavljenih testova opterećenja, do slučaja gospodina Grmuše ni oni nisu znali za pomenuta sistemska ograničenja.

Sam Grmuša prepričava neprijatnu situaciju koja ga je zadesila u jednom od gradskih autobusa.

– Krenuo sam jutros da pozavršavam neke poslove, bio sam do pijace, pa do Doma zdravlja, a potom opet do pijace i nakon toga do buvljaka. Kada se već približavalo vreme da nakon drugog odlaska u Dom zdravlja odem kući na Dnevnik, ušao sam u neki autobus, mislim da je vozio za Batajnicu, a kada sam prineo karticu automatu, ovaj se oglasio jakim i neprijatnim zvukom uz poruku na ekranu da nemam više sredstava na kartici – objašnjava novinaru Njuza detalje ovog događaja Grmuša.

– Zvao sam operativni centar GSP-a odakle su mi potvrdili da mi je kartica blokirana i da će biti odblokirana onog trenutka kada pokrijem minus, a da mi je do tad zabranjeno korišćenje gradskih autobusa i da umesto njih mogu da koristim svoje noge – rekao je Grmuša.

U GSP-u su rekli kako Grmuši već sada teče kamata na nedozvoljeni minus, koja je usaglašena sa Euribor kamatnom stopom, a da je njegov kreditni rejting smanjen sa AA- na BB+, što znači da će i nakon poravnjanja duga po BusPlus kartici, ovaj penzioner često biti proveravan da li se pridržava ograničenja u korišćenju BusPlus sistema.

Miroslav Vujović

 1. Miki kaže:

  Pre Veljka, samo je Čak Noris ušao u minus na BusPlus.

 2. himalajac kaže:

  ma mora da je u nekoj prodavnici kupljeno platio BusPlus karticom, ili je online kupovao nesto, pa je zato usao u minus.
  Inace nemoguce je da se ovo desi, sistem je savrshen..

  1. celtic kaže:

   Preko 3G otišao na You Porn….

 3. celtic kaže:

  Evo, saznao sam: kad u beogradskim tramvajima svi školarci i studenti budu stajali, a svi penzioneri sjedili, ulazimo u Uniju….

  1. himalajac kaže:

   ma penzosi su vec odavno sedi (ili sijedi, kako oces)

 4. scoby kaže:

  Potkrala vas se jedna mala greska, naime GSP nema nikakve veze sa BusMinus sistemom, njihovo je samo da rade i da ne brinu o parama, ima ko hoce.
  Ipak, ovom penzioneru sledi Velika BusMinus Plaketa preduzeca “Api” sto je u toku jednog dana u vozilima gradskog prevoza uspeo da pronadje 24 ispravna “validatora”. A ni na onim ispravnim skoro niko se ne “otkucava”, dok automati za svaku stanicu imaju univerzalno ime: “sledece stajaliste” i to papagajski ponavljaju.

 5. mirko kaže:

  Posto se pokazao kao delotvoran u suzbijanju svercera nov sistem , nasa vlada uskoro uvodi kartice za za zdavstvo pod imenom tabletica .
  Naime koliko sam razumeo nece se vise prepisivati lekovi i podizati u apoteci vec se dobijati kartice sa kojima ce na aparatima u svakom domu zdravlja moci korisnik da podigne dnevnu dozu .
  Misljenja su inovatori da ce drzva na taj nacin ustedeti znacajna srestva na nepotrebnoj kolicini lekova koja se trosi , setite se samo kad ste popili sve lekove do kraja kad dobijete .
  Opet neki tvrde da ce na taj nacin ustedjena srestva se usmeriti u bolje investicije kao sto su plate narodnih poslanika vladajuce koalicije .
  Mi samo morami da svatimo da ko ima vise jos vise mu i treba .

 6. ariela kaže:

  kako stvari stoje u zemlji Srbiji penzioneri su uvek u minusu…zasto bi kartica bus plusa bila izuzetak…

 7. Alex kaže:

  U ovom tekstu ( http://goo.gl/DI5BW ) je rečeno da se presedanjem može zavarati trag, a sad otkrivate da baš i nije tako. Džast sejin…

 8. ivana kaže:

  zar nemaju penzioneri onu karticu godisnju kao sto je i povlastica bila.. 400din cini mi se.. jednom plate i god dana to traje.. to je valjda pre god ili dve uvedeno

  1. Tetka kaže:

   Јесте, али није фора да не мењају сваке године нешто и не наплате то… Као што уџбенике праве нове, тако да не могу деца од старије браће и сестрара да користе…

 9. Milos kaže:

  Ovaj sistem poseduje intelegentni softver pa je prepoznao nekog švercera ili nekog šanera, kako moze toliko poslova da obavi za jedan dan.

 10. srdjan kaže:

  Poštovani građani i gosti Beograda,

  Pozivamo Vas da nam se prikljupljanju potpisa za ukidanje odluke o obaveznoj validaciji mesečnih i drugih pretplatnih karata i javnom gradskom prevozu Beograda. Dajte svoj glas na adresi http://www.peticije24.com/bus_plus_zivot_minus_stop_validaciji_mesecnih_karata

 11. ehm kaže:

  Valjda kreditni rejting treba da mu bude BP- (BusPlus minus)?

 12. visnja kaže:

  ljudi ne rade zato sto od penzionera ne mogu da udju u autobus pa zato sede kod kuce. njima treba odrediti kad smeju da se vozaju, ujutru od osam do deset i uvece od osam do deset. pre podne da kupe sta im treba i odu kod lekara a uvece da obilaze jedan drugog i igraju sah.

  1. Jovan kaže:

   Bravo!!! Najbolji komentar!!!

 13. cifa kaže:

  Milim da je najbolje da se uvedu zasebne linije za penzionere i to u odredjeno vreme kao i ka odredjenim destinacijama npr:domovi zdravlja,pijace,gerentološke ustanove,groblja…… sve to radi unapredjenja saobracaja i manjih gužvi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *