njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. nov. 2015

Pet najboljih tema za razgovor na slavi

12278142_10207268664175522_1131907635_n

Sezona slava se polako zahuktava i treba se pripremiti na vreme. Kada krenete kod nekoga na slavu, bitne su tri stvari: poklon za domaćina, garderoba koja je lepa, a ipak možete da dozvolite sebi da je isprljate i teme za ćaskanje sa ostalim gostima. Predstavljamo vam pet najčešćih i najzahvalnijih tema za slavske polemike.

Teorije zavere

Teorije zavere su u slavskoj konverzaciji prelazni korak između ogovaranja zajedničkih poznanika koji nisu prisutni i starih priča o vampirima i natprirodnim iskustvima generalno. Masoni, trilaterala, Soroš i 11. septembar su evergrin teme sa kojima ne možete omašiti, a oni malo iskusniji mogu da nabace temu o tome šta je zaista bilo sa nestalim malezijskim avionom. Ukoliko slavi prisustvuju i štreberi, obavezno pomenuti priču o tome kako je Stiv Džobs u stvari namerno nestao iz javnosti i sada povučeno živi u Grčkoj.

masoni

Politika

Politika je zahvalna tema za razgovor, ali samo na početku slavlja. U kasnijim fazama, kada se gosti opuste, nije preporučljivo pričati o politici jer neke izrečene stvari mogu biti pogrešno protumačene. U stvari, bukvalno sve što tada kažete o politici može biti pogrešno protumačeno. U takvim situacijama morate biti mudri i držati se jedine moguće taktike: uglavnom ćutite, klimajte glavom i nemušto odobravajte sve što drugi kažu, a posle njihove višesatne tirade, kada više ne budu u stanju da raspravljaju, slavodobitno poentirajte rečenicom „Ma svi su oni isti“.

srbija-skupstina-tanjug_1

Muško-ženski odnosi

Vrlo je verovatno da će razgovor o ovoj temi početi tako što će ujak kojeg ste videli tri puta u životu sesti do vas (ako ste u paru) i veselo zaurlati „Golupčići, kad će svadba?!“, a ako ste sami postaviće neizbežno pitanje „Kada ćeš da se ženiš/udaš?!“ Nakon toga će se, na vašu neprijatnost, uključiti još nekoliko gostiju koji će šeretski komentarisati vaš emotivni status (ili njegovo nepostojanje), a sve će se završiti razmenom velikog broja njihovih „lovačkih“ priča. Dobra okolnost je što će u tom stadijumu konverzacije potpuno zaboraviti na vas.

couple-731890_1920

Drugi gosti

Poznato je da je, posle košarke i tenisa, ogovaranje najomiljenija sportska disciplina u Srbiji. Za ovaj sport potrebna su tri elementa: osobe koje ogovaraju, osobe koje će biti ogovarane i dovoljna razdaljina između prva dva elementa, ne manja od tri metra. Ukoliko treći element izostane, umesto ogovaranja dobijete svađu, a to niko na slavi ne želi. Druge goste možete ogovarati na osnovu raznih blamova koje su imali, njihovog posla ili fizičkog izgleda. Kako ogovarane osobe ne bi čule da pričate o njima, obavezno vodite računa da jačinu svog glasa tokom ogovaranja prilagodite nivou buke u prostoriji.

novak djokovic

Nole

Mnogi gosti na slavama su kompetentni samo za pojedine teme, što može predstavljati prepreku u komunikaciji. Zato je potrebno da imate bar jednu temu u koju se razumeju baš svi. Vaš kec iz rukava biće Novak Đoković. Svi na slavi će znati koliko Nole trenutno ima poena na ATP listi, koliko zarađuje od sponzorskih ugovora i zašto je njegov najveći rival Rožer Federer prestao da se brije pre izlaska na teren. Bonus tema, kojom možete dodatno podstaći diskusiju, jeste večita dilema ko je veći Srbin – Nole ili Tesla. Sa druge strane, imajte u vidu da, ma koliko vama to neshvatljivo delovalo, na svakoj slavi mora da se nađe barem jedna osoba koja će postaviti pitanje zašto Nole plaća porez u Monaku, a ne u Srbiji. Sa takvima je najbolje ne ulaziti ni u kakvu raspravu već urgirati kod domaćina da dotičnu osobu udalji sa slave, uz objašnjenje da je pola svakog ovala pečenja spakovala u torbu dok niko nije gledao.

 1. strani placenik kaže:

  Bas niste imali hrabrosti da navedete prave teme.
  – Milosevic je ziv u Rusiji
  – Arkan sa novim izgledom uziva u Grckoj
  – Putin ima najveci ( proverio Lazanjski 100%)
  – Sta je Severina donela Kebi i sinu u miraz?
  – Ipak je istina da su ukrali Andreji Vucicu identitet.
  – Ko je jaci Kurir ili Informer + Pink?

 2. pera kaže:

  Kad god posle slave ostanem sam sa Jelenom uvek se napijem i nicega se vise ne secam. Zasto?

 3. voya montoya kaže:

  Tema No 1 Stižu evrići od Tuskići…!

  Tema No 2 Sablja je bolja od Štita…

  Tema No 3 Zašto Vučić kao da ćopa na obe noge…?

  1. voya montoya kaže:

   Pobile se komšije…preživeli slave…intervju u novinama…Zemunpoljski pravoslavni prirućnik za Slave

 4. mirkoPFK kaže:

  Da li njuz profitira od saradnje sa jelen pivom..?

  1. Mizantropikus kaže:

   Njuz i minela

   1. mirkoPFK kaže:

    Da ‘l si pravi njuzovac ako piješ lav?

 5. Рубљов kaže:

  Ја јуче на слави поменуо ЊУЗ и испао глуп у друштву…ОД чорбе до испраћајне кафе ја сам био славска тема уз провокације типа – вероватно од ЊУЗ-А ниси стигао да чујеш прави хумор и да се од срца насмејеш, па рафална паљба : курсаџије, иван ивановић, андрија и анђелко, луд, збуњен, нормалан, синђелићи, фарма, деки пантелић и воја недељковић на радију…ДА, пило се ВАЉЕВСКО ПИВО, једино вредно помена на слави јучерашњој…

 6. Darko kaže:

  Izostavili ste temu koja nikada ne umire. Duel četnika i partizana! Eto, kod kuma na slavi se razvila žučna polemika i baš su se nekako gosti podelili da je bilo podjednako pristalica četnika i partizana. Naravno, pošto živimo u Srbiji, javili su se i neki Ljotićevci i Nedićevci, ali su bili u minornom broju.
  Na kraju slave četnici su prigovarali kumu zašto slavi ako je komunista, a partizani si imali svoju završnicu rečima ”Gde vam je Čiča, ološu izdajnički”

 7. Zlaja kaže:

  Ja bih postavio pitanje zašto Nole plaća porez u Monaku, a ne u Srbiji ? Šteta bi bilo da niko ne udje u raspravu na tu temu, jer bih im odgovorio: zato što se u Monaku ne plaća porez ;-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *