nazad na vrh

Pet najboljih tema za razgovor na slavi

Sezona slava se polako zahuktava i treba se pripremiti na vreme. Kada krenete kod nekoga na slavu, bitne su tri stvari: poklon za domaćina, garderoba koja je lepa, a ipak možete da dozvolite sebi da je isprljate i teme za ćaskanje sa ostalim gostima. Predstavljamo vam pet najčešćih i najzahvalnijih tema za slavske polemike.

Teorije zavere

Teorije zavere su u slavskoj konverzaciji prelazni korak između ogovaranja zajedničkih poznanika koji nisu prisutni i starih priča o vampirima i natprirodnim iskustvima generalno. Masoni, trilaterala, Soroš i 11. septembar su evergrin teme sa kojima ne možete omašiti, a oni malo iskusniji mogu da nabace temu o tome šta je zaista bilo sa nestalim malezijskim avionom. Ukoliko slavi prisustvuju i štreberi, obavezno pomenuti priču o tome kako je Stiv Džobs u stvari namerno nestao iz javnosti i sada povučeno živi u Grčkoj.

masoni

Politika

Politika je zahvalna tema za razgovor, ali samo na početku slavlja. U kasnijim fazama, kada se gosti opuste, nije preporučljivo pričati o politici jer neke izrečene stvari mogu biti pogrešno protumačene. U stvari, bukvalno sve što tada kažete o politici može biti pogrešno protumačeno. U takvim situacijama morate biti mudri i držati se jedine moguće taktike: uglavnom ćutite, klimajte glavom i nemušto odobravajte sve što drugi kažu, a posle njihove višesatne tirade, kada više ne budu u stanju da raspravljaju, slavodobitno poentirajte rečenicom “Ma svi su oni isti“.

srbija-skupstina-tanjug_1

Muško-ženski odnosi

Vrlo je verovatno da će razgovor o ovoj temi početi tako što će ujak kojeg ste videli tri puta u životu sesti do vas (ako ste u paru) i veselo zaurlati “Golupčići, kad će svadba?!“, a ako ste sami postaviće neizbežno pitanje “Kada ćeš da se ženiš/udaš?!“ Nakon toga će se, na vašu neprijatnost, uključiti još nekoliko gostiju koji će šeretski komentarisati vaš emotivni status (ili njegovo nepostojanje), a sve će se završiti razmenom velikog broja njihovih “lovačkih“ priča. Dobra okolnost je što će u tom stadijumu konverzacije potpuno zaboraviti na vas.

couple-731890_1920

Drugi gosti

Poznato je da je, posle košarke i tenisa, ogovaranje najomiljenija sportska disciplina u Srbiji. Za ovaj sport potrebna su tri elementa: osobe koje ogovaraju, osobe koje će biti ogovarane i dovoljna razdaljina između prva dva elementa, ne manja od tri metra. Ukoliko treći element izostane, umesto ogovaranja dobijete svađu, a to niko na slavi ne želi. Druge goste možete ogovarati na osnovu raznih blamova koje su imali, njihovog posla ili fizičkog izgleda. Kako ogovarane osobe ne bi čule da pričate o njima, obavezno vodite računa da jačinu svog glasa tokom ogovaranja prilagodite nivou buke u prostoriji.

novak djokovic

Nole

Mnogi gosti na slavama su kompetentni samo za pojedine teme, što može predstavljati prepreku u komunikaciji. Zato je potrebno da imate bar jednu temu u koju se razumeju baš svi. Vaš kec iz rukava biće Novak Đoković. Svi na slavi će znati koliko Nole trenutno ima poena na ATP listi, koliko zarađuje od sponzorskih ugovora i zašto je njegov najveći rival Rožer Federer prestao da se brije pre izlaska na teren. Bonus tema, kojom možete dodatno podstaći diskusiju, jeste večita dilema ko je veći Srbin – Nole ili Tesla. Sa druge strane, imajte u vidu da, ma koliko vama to neshvatljivo delovalo, na svakoj slavi mora da se nađe barem jedna osoba koja će postaviti pitanje zašto Nole plaća porez u Monaku, a ne u Srbiji. Sa takvima je najbolje ne ulaziti ni u kakvu raspravu već urgirati kod domaćina da dotičnu osobu udalji sa slave, uz objašnjenje da je pola svakog ovala pečenja spakovala u torbu dok niko nije gledao.

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Bas niste imali hrabrosti da navedete prave teme.
  – Milosevic je ziv u Rusiji
  – Arkan sa novim izgledom uziva u Grckoj
  – Putin ima najveci ( proverio Lazanjski 100%)
  – Sta je Severina donela Kebi i sinu u miraz?
  – Ipak je istina da su ukrali Andreji Vucicu identitet.
  – Ko je jaci Kurir ili Informer + Pink?

 2. Kad god posle slave ostanem sam sa Jelenom uvek se napijem i nicega se vise ne secam. Zasto?

 3. Tema No 1 Stižu evrići od Tuskići…!

  Tema No 2 Sablja je bolja od Štita…

  Tema No 3 Zašto Vučić kao da ćopa na obe noge…?

 4. Da li njuz profitira od saradnje sa jelen pivom..?

 5. Ја јуче на слави поменуо ЊУЗ и испао глуп у друштву…ОД чорбе до испраћајне кафе ја сам био славска тема уз провокације типа – вероватно од ЊУЗ-А ниси стигао да чујеш прави хумор и да се од срца насмејеш, па рафална паљба : курсаџије, иван ивановић, андрија и анђелко, луд, збуњен, нормалан, синђелићи, фарма, деки пантелић и воја недељковић на радију…ДА, пило се ВАЉЕВСКО ПИВО, једино вредно помена на слави јучерашњој…

 6. Izostavili ste temu koja nikada ne umire. Duel četnika i partizana! Eto, kod kuma na slavi se razvila žučna polemika i baš su se nekako gosti podelili da je bilo podjednako pristalica četnika i partizana. Naravno, pošto živimo u Srbiji, javili su se i neki Ljotićevci i Nedićevci, ali su bili u minornom broju.
  Na kraju slave četnici su prigovarali kumu zašto slavi ako je komunista, a partizani si imali svoju završnicu rečima ”Gde vam je Čiča, ološu izdajnički”

 7. Ja bih postavio pitanje zašto Nole plaća porez u Monaku, a ne u Srbiji ? Šteta bi bilo da niko ne udje u raspravu na tu temu, jer bih im odgovorio: zato što se u Monaku ne plaća porez ;-)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix