nazad na vrh

Plan Vlade za izlazak iz krize: Još ćemo se zadužiti a onda ćemo kriviti prethodnu Vladu

"Odlučili smo da iskoristimo pozitivna iskustva prethodnika", Mlađan Dinkić

BEOGRAD, 13. avgust 2012, (Njuz) – Ministar ekonomije i finansija Mlađan Dinkić potvrdio je za Njuz da će Vlada početkom septembra predstaviti plan za izlazak zemlje iz krize koji će podrazumevati da se Srbija dodatno zaduži, a da nakon toga za sve probleme bude okrivljena prethodna vlada.

– Mere koje ćemo preduzeti nisu ništa novo i smatram da su se do sada i naši građani navikli da svaka vlada krivi prethodnu za sve što nije dobro. Imali smo nekoliko ideja za prevazilaženje krize ali smo odlučili da iskoristimo pozitivna iskustva naših prethodnika. Naravno, da ne bude zabune, kada kažem pozitivna iskustva to se odnosi na članove Vlade, ne na građane – objašnjava Dinkić.

Prem njegovim rečima, ovo nisu jedina dva koraka koja će Vlada preduzeti.

– Nakon zaduživanja planiramo da prodamo sve što možemo pa tek kada iscrpimo i tu mogućnost počećemo da krivimo naše prethodnike. Pored toga, planiramo da ukinemo, ili bar svedemo na neku razumnu meru, rashode poput penzija i plata jer su to najveća opterećenja za državni budžet – ističe ministar.

Premijer Ivica Dačić poručio je tokom posete Olimpijskim igrama da će Vlada pokušati da teret krize prebaci na građane jer, kako kaže, “ipak je građana daleko više od članova Vlade pa će to lakše podneti“.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ne znam zašto bi se mladja zaduživao, kad na deviznim računima građana ima taman onoliko para koliko je vladi potrebno. Zato će se ova vlada ponašati kao Robin Hod a ne kao prethodna (Super Hik).

 2. to Mladjo, natovari prethodnima sve na ledja.
  a onda, kad mogu grci, mozemo i mi. sta su oni bolji od nas?

 3. Ček’ malo,šta je to ostalo još da se proda?

 4. Oformljuje se novo posebno ministarstvo za zaduživanje , čija će uloga biti da dobijemo što više novca na bilo koji način i nije važno od koga iz inostranstva a može i od domaćih zelenaša i postavimo rekord u zaduživanju . Za pomenuto ministarstvo je već napravljena pozajmica novca , ali mu je potrebna uvek sveža pozajmica da bi bilo u trendu kako idu pozajmice .

  • Obavezno da se osnuju još i agencija i sekretarijat za zaduživanje! Možda i bar jedno javno preduzeće, pa onda ne može da se desi da se ne (pre)zadužimo. Predlažem naziv “Putevi zaduživanja Srbije”. A ne bi bilo višak ni banka preko koje bi išlo zaduživanje…

 5. Proverena taktika! Igraju na sigurno, tako se to radi u razvijenom svetu.

 6. Da li je neko objasnio doticnom gospodinu u ovih dvanaestak godina koliko je na vlasti da postoje i druge mere osim zaduzivanja, na pr smanjenje troskova, povecanje proizvodnje i tome slicno

  • Nemoj da ih zbunjuješ… Valjda tak'i stručnjaci bolje znaju od nas koji mislimo da je potrebna prosta logika i zdrava pamet…

 7. ja samo cekam da vucic malo protrebi bia-u, pa da krene da hapsi…. lele…. niko nece se izvuce…. zato su i probali da ga uklone, nije slucajno bi na vma…

 8. Kad ponestane mogućnosti za zaduživanje, Mlađa bi mogao da patentira teleport, kojim se prebacuje iz jedne vlade u drugu. Ne mogu da se merim sa institutom u Sremskoj Kamenici, ali mislim da taj teleport istovremeno vrši temeljno pranje ruku objekta.

 9. “Pored toga, planiramo da ukinemo, ili bar svedemo na neku razumnu meru, rashode poput penzija i plata…”

  Ne oni ne planiraju da smanje kolicinu novca koji se otima porezom od svih gradjana, a koji najvecim delom ide na plate ogromne drzavne birokratije u koju su se mnogi uhlebili preko veze po stranackoj liniji, koji samo primaju plate i nista ne rade.

 10. Taj politicki Hudini na koga god uperi prstom bice upravu pa zajedno su bili-citaj kraduckali u najmanje jednoj vladi.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix