EPS poručio svim zaposlenim da ne brinu
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

09. sep. 2016

Plate u EPS-u prate povećanje cene struje

BEOGRAD, 9. septembar 2016, (Njuz) – Plate zaposlenih u Elektroprivredi Srbije porašće u skladu sa rastom cene struje što će neutralisati očekivani udar na njihov standard, kažu u ovoj kompaniji.

Kako je predviđeno dogovorom sa MMF-om novo poskupljenje struje nas očekuje već u oktobru, a rukovodstvo EPS-a ubrzano radi na povećanju zarada kako bi ga spremno dočekalo.

– Više puta smo imali uveravanja sa najvišeg mesta da struja neće poskupeti, pa nas je ova vest malo zatekla – priznaje Milorad Grčić, generalni direktor EPS-a – Ipak, EPS je odgovorna kompanija koja brine o svojim zaposlenim i neće dopustiti da se ovo poskupljenje odrazi na njihov kućni budžet. U okviru svojih mogućnosti, pronaći ćemo neophodna sredstva za povećanja zarada i radnicima tako osigurati neophodnu sigurnost u ovim neizvesnim vremenima. Želimo da pošaljemo poruku da naši radnici u svojoj komapaniji imaju partnera koji je spreman da sa njima deli dobro i zlo i da smo uvek spremni na žrtvu ako je njihova dobrobit u pitanju – poručio je Grčić.

U ovoj kompaniji pozivaju ostale privrednike da slede njihov primer i preraspodele sredstva u svojim budžetima kako bi umanjili uticaj poskupljenja struje na standard zaposlenih.

– Najlakše je pronaći izgovor i reći da nema novca za povećanje plata, da poskupljenje struje povećava troškove poslovanja ili se pozivati se na tešku situaciju na tržištu. Dobar menadžment uvek pronađe način da se izbori sa ovakvim problemima. EPS je najbolji primer da je moguće učestvovati u tržišnoj utakmici i voditi računa o svojim zaposlenim – kažu u rukovodstvu najveće srpske kompanije.

U EPS-u poručuju da neće stati na ovome i obećavaju da će rast broja direktora i službenih automobila nastaviti da raste u skladu sa godišnjom stopom inflacije što će kompaniji omogućiti povećanje produktivnosti i rentabilnosti i bolje rezultate poslovanja.

Bojan Savić

 1. scoby kaže:

  Pored povecanja plata radnici EPS-a ce dobiti i nesto promotivnog materijala: kacket od brusenog pamuka, USB sa digitronom, podlogu za misa sa cirkonima, mini pecenjaru na solarni pogon sa alarmom i kilo cumura.

 2. Jan kaže:

  EPS se uvek modernizuje , evo na primer meni su uzeli strujomer iz 1988.godine a ugradili mi iz 1973 koji je baždaren .

 3. Ja sam kaže:

  Svako ko zeli moze biti clan SNS-a, ali ne moze svako biti radik EPS-a vec samo clanovi SNS-a.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  A čime će jadnici pokriti poskupljenje vode?!

 5. Gradjanin kaže:

  U EPS-u na šalterima rade novoprimljeni članovi SNS-a gde stiču iskustvo u svakodnevnim susretima sa priprostim srpskim stanovništvom. Problem će nastati kada počnu da dolaze migranti da plaćaju potrošenu struju jer će zaposleni morati da steknu prve diplome znanja stranih jezika kojim migranti pričaju.
  Dodatni troškovi će nastati i sa štampanjem novih računa na kojima će sve pisati dvojezično: na srpskom i nekom migrantskom jeziku. Zato se planira u skorijoj budućnosti novo povećanje cene struje kako bi mogli pokriti i ove troškove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *