Za mesto premijera građani treba da pošalju samo 10 fiskalnih računa
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

23. feb. 2017

Pobednik nagradne igre sa fiskalnim računima dobija mesto premijera Srbije

BEOGRAD, 23. novembar 2017, (Njuz) – Glavna premija u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” biće mesto u Vladi Srbije, saznaje Njuz i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Srećni dobitnici dobiće šest stanova, automobile i niz drugih nagrada, a onaj najsrećniji imaće priliku da vodi srpsku vladu do isteka aktuelnog mandata.

– U slučaju da aktuelni premijer pobedi na predstojećim predsedničkim izborima, on će na sebe preuzeti najveći teret premijerskih obaveza, pa budući premijer neće imati mnogo odgovornosti. Zato smo odlučili da to mesto ne popunjavamo klasičnim sistemskim putem već da ga dodelimo u nagradnoj igri kako bi i građani imali priliku da iskuse kako izgleda biti na vlasti – kaže sagovornik Njuza iz Ministarstva.

Prema rečima našeg sagovornika, u Vladi Srbije se ne boje da bi budući premijer mogao svojim neiskustvom da nanese štetu državi.

– On će imati neke obaveze i odgovornosti, ali imaće i pomoć brojnih savetnika i ministara, tako da mu neće biti teško da obavlja funkciju. Tog budućeg premijera zamislite, recimo, kao predsednika Tomislava Nikolića, samo bez ordenja – objasnili su nam u Ministarstvu.

Novi premijer će u prvih 100 dana mandata biti pod specijalnim nadzorom kako svoju poziciju ne bi iskoristio za lične interese kao što su recimo spor oko međe, osveta bivšem partneru ili predsedniku kućnog saveta zgrade.

Da bi građani dobili šansu da postanu premijer, dovoljno je da pošalju deset fiskalnih računa u koverti kakve se inače uzimaju u pošti, a u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave napominju da će u narednim nedeljama biti još iznenađenja. Iako nisu hteli da preciziraju o čemu je reč, Njuz nezvanično saznaje da će u nagradni fond biti uvršteno nekoliko ministarskih mesta, kao i direktorskih i pozicija u upravnim odborima.

Nenad Milosavljević

 1. Sp kaže:

  Pa vala, ko god da dodje na mesto premijera može da se prenemaže po ceo dan, patetiše, obećava, prodaje muda za bubrege i otima penzionerima mukom zaradjene penzije. Najlakše je biti djubre, ali da bi bio čovek… Pa u suštini, treba da radiš sve suprotno od Vučića.

 2. scoby kaže:

  Bravo, ionako je ta ”nagradna igra” već završena I znaju se ”dobitnici”. Sve je legitimno, kad Đuka Moler organizuje izvlačenje…

 3. Ja sam kaže:

  Svaka cast, pa ovo je posteniji izbor nego sto je do sada bio!

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  A vi baš ubedjeni da je predsednik poznat?!

  1. scoby kaže:

   Može biti samo JEDAN! Milom ili silom! Iako ”izbori” još nisu raspisani,strategija za krađu glasova je odavno donesena…

 5. Zejka kaže:

  23. novembar? Sjajni ste, ispravite tu malenu gresku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *