njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. jun. 2019

Počela seča stabala na budućoj trasi metroa

BEOGRAD, 17. jun 2019, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je počela seča stabala na budućoj trasi metroa.

On je tom prilikom saopštio da će prvo biti posečena sva stabla koja se nalaze na putanji prve linije koja će ići od Železnika do Mirijeva, a zatim će se preći na seču stabala na potezu od Mirijeva do Železničke stanice Zemun.

– Razvoj grada ne može da se zaustavi zbog jednog, pa i više stabala. Ona su neplanski posađena na trasi metroa i mi moramo da ih uklonimo. Da je to na vreme urađeno sada bismo imali daleko manje posla i radovi na metrou bi već mogli da počnu, ali njih decenijama niko nije dirao, niti su bilo koga interesovala – objasnio je Vesić.

– Uklanjanje stabala na ovim potezima je san koji Beograđani sanjaju više od pola veka. Beograd je zaslužio da, kao i sve svetske metropole, nema nijedno stablo na trasama metroa. Ovo će biti najveća seča stabala u istoriji grada i to će biti dobro za sve građane, a ne samo za one koji žive u neposrednoj blizini ovih trasa – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da gradska vlast na tome neće stati.

– Mi ćemo sva posečena stabla prebaciti na drugu lokaciju jer želimo da Beograd bude grad zelenila – istakao je on.

Nenad Milosavljević

 1. Rakki kaže:

  ..a i zato sto Vesic zeli da ostavi trag svog upravljanja Beogradom, pa kakav god taj trag bio.. Samo da se zna da je Vesic tu nesto operisao

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Ni premijerkino objašnjenje o šumskim ljudima ne može da objasni svekoliku mržnju naprednjaka prema drveću i zelenilu. Ono jest da glavni zamenik Beograda misli da je to nešto ,,iz doba jure”, a da moderni, XXI vek, zahteva šljašteće veštačke jelke, raspevane fontane i bar tri sajle ubodene u stoletnu tvrdjavu. Al onda dodju bujice, donesu poplave… Ma sve je toliko komplikovano, napredni stručnjaci, kupljenih diploma i prepisanih doktorata, ni o čemu pojma nemaju a toliko su osioni i bahati da niko ne može na put da im stane.
  Drveću na trasi metroa i širom Srbije slava i večnaja pamjat!

 3. ja kaže:

  Sledi seca stabala iz korita reke Save, a zbog izgradnje novog mosta.

 4. Spomenka kaže:

  Ta mrznja SNS prema zelenilu je patoloska. Verovatno je Seselj u ranom detinjstvu imao traumu vezanu za prirodu, drvece, travu. Sad ispastamo njegove strahove iz ranog detinjstva. A malo da ode kod psohijatra? I on i njegov najbolji djak i najveca ulizica tog djaka?

  1. voya montoya kaže:

   Niste u pravu…Tomin park,u Zemunu,podignut uz pare Yugo-import SDPR,je replika Parka Prijateljstva na Uscu…Doduse,omali kao i period vladavine pok. Tome…pardon. pok. Tita…

 5. voya montoya kaže:

  Hoce da jedu korenje,kako su nekada arlaukali,kao potvrdu resenosti u odbrani Srbije,kolonije SFRJ,a danas kolonije privlacne stranim investidzijama iz Palaua…itd…

 6. Timotije kaže:

  Za dzirlo predsednika, dzirlo metro!!!!

 7. o0 kaže:

  Ovaj tekst je ocigledno fejk. Nemoguce da Vesic prica o ovako ozbiljnoj stvari, a da nije bar dvaput pomenuo Djilasa i zute lopove, i da se nije zahvalio preCedniku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *