nazad na vrh

Počela seča stabala na budućoj trasi metroa

BEOGRAD, 17. jun 2019, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je počela seča stabala na budućoj trasi metroa.

On je tom prilikom saopštio da će prvo biti posečena sva stabla koja se nalaze na putanji prve linije koja će ići od Železnika do Mirijeva, a zatim će se preći na seču stabala na potezu od Mirijeva do Železničke stanice Zemun.

– Razvoj grada ne može da se zaustavi zbog jednog, pa i više stabala. Ona su neplanski posađena na trasi metroa i mi moramo da ih uklonimo. Da je to na vreme urađeno sada bismo imali daleko manje posla i radovi na metrou bi već mogli da počnu, ali njih decenijama niko nije dirao, niti su bilo koga interesovala – objasnio je Vesić.

– Uklanjanje stabala na ovim potezima je san koji Beograđani sanjaju više od pola veka. Beograd je zaslužio da, kao i sve svetske metropole, nema nijedno stablo na trasama metroa. Ovo će biti najveća seča stabala u istoriji grada i to će biti dobro za sve građane, a ne samo za one koji žive u neposrednoj blizini ovih trasa – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da gradska vlast na tome neće stati.

– Mi ćemo sva posečena stabla prebaciti na drugu lokaciju jer želimo da Beograd bude grad zelenila – istakao je on.

Soko Sokolović