njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. mar. 2013

Počela šesta runda fotografisanja Dačića i Tačija u Briselu

Kosovo odbija sve sugestije u pogledu poziranja tokom fotografisanja i načina prekrštanja ruku

BRISEL, 4. mart 2013, (Njuz) – U Briselu je danas oko 11 časova počela šesta runda fotografisanja premijera Srbije Ivice Dačića i premijera Kosova Hašima Tačija, a foto sesiji će se povremeno pridruživati visoka predstavnica Evropske Unije Ketrin Ešton.

Nakon odvojenog fotografisanja Dačića i Tačija, tokom kojeg su načinjene fotografije za Fejsbuk, Tviter i Instagram usledio je trilateralni fotosešn sa Ketrin Ešton.

Za sada je saglasnost između Tačija i Dačića postignuta jedino oko toga da tokom fotografisanja nose različite kravate, ali Kosovo odlučno odbija sve ostale zahteve Srbije, prvenstveno onaj da u kadrovima dominira Dačić, kao i zahtev da se Tači ne smeši punim osmehom na svakoj slici.

– Pred današnje fotografisanje vladalo je prilično loše raspoloženje. Dačić, sa jedne strane, tvrdi da je Srbija učinila sve ustupke koje je mogla da učini, a da Kosovo odbija apsolutno sve sugestije u pogledu poziranja tokom fotografisanja i načina prekrštanja ruku na fotografijama u sedećem položaju. Dve strane su udaljenije nego ikada, a dodatnu tenziju unelo je odbijanje Evropske unije da promeni komplet od četiri stočića koji su korišćeni na svim ranijim foto sesijama – javlja reporter Njuza iz Brisela.

U središtu šeste runde fotografisanja je ukidanje značke srpske zastave sa Dačićevog revera, što EU i Kosovo zahtevaju od Srbije, a čemu se sprski premijer oštro protivi. Kompromisno rešenje koje srpska strana nudi bilo bi, javlja reporter Njuza, da Dačić značku sa srpskom trobojkom zameni iglom za kravatu u istim bojama.

Tači se tom kompromisnom rešenju nije suprotstavio ali je zahtevao da u tom slučaju Dačić nosi sako zakopčan tako da se igla sa trobojkom ne vidi na fotografijama.

Nenad Milosavljević

 1. premijer iz senke kaže:

  Zovite me kad krene fotkanje u kupacim!

  1. premijer iz senke kaže:

   Ostaje da se vidi posle koje runde sledi nokaut! ;)

 2. Tetka kaže:

  Што би рекли: шутинг! ;)

 3. Malo ja sam kaže:

  Hoce li biti objavljena i porno varijanta gde se svo troje kupaju u mleku do guse.

  1. Tetka kaže:

   Онда Ештонка мора да носи оне циплеле са дебелим ђоном и високом штиклом, а један од ове двојице мора да буде афроамериканац… ;)

   1. Malo ja sam kaže:

    Hvala na dopuni.
    Toliko upucen nisam. : ).

    1. Tetka kaže:

     Е, баш?! Па то има на ТВ 1000 после поноћи :D

     1. Malo ja sam kaže:

      Happy!!!

 4. Djura kaže:

  Шта о овим новим детаљима фотосешна мисли саветник премијера Мега дипл. Ивица Тончев у тренду?

 5. Ja sam kaže:

  Predlazem Dacicu da od studija u Briselu zahteva da se fotografisanje ogranici na 36 rundi, i da koristi stare aparate sa crno belim filmom.Time bi se izbegli mnogi izgovori za prepucavanje i odugovlacenje.
  Jer dok se Ivica nadslikava sa Tacijem, razni paparaci okidaju blicevima po Mitrovici, Presevu, Bujanovcu…

 6. Tagore kaže:

  U Photoshop-u se to prirodno kaže ”mirror, rotate or flip image”, pa na kraju ne znaš ni ko je ko, a ja nikada nisam reka’ da mi nisu lepi !

  (Za grimase navučeš ”automatic contast + saturation enhancement”, pa razvučeš šminku na ”color balance”…)

 7. ariela kaže:

  Mogli bi da otvore skolu poziranja ili izdaju neki folirantski katalog u smislu kako izrazom lica i stavom ne mogu da se provale emocije…ljubav ili mrznja…dobro je za buducnost kad se jednom bude preinacila istorija…moci ce da kazu da je sve odluceno na obostrano zadovoljstvo…

 8. djavo s moravu kaže:

  posto cak ni lepa caty ne moze da ih pomiri,predlazem da dacic prebaci zadnje slovo svog prezimena tacijevom.tako bi bilo tacic i daci.mozda bi se tad nesto dogovorili

 9. Славко kaže:

  Све троје бурку да носе кад се сликају.

 10. Tagore kaže:

  Pa zašto ne dolaze u Jagodinu kraj ”palme” na crno-belim bojama širafa da se slikaju?

  Radno vreme pranja šargarepa u jako hladnoj vodi, iz higijenskih razloga uz pomoć plastičnih rukavica, od 07-18 časova tri dana sedmično za 1.000 srpskih dinara po danu na crno – pa uživaš, vrištiš od sreće i zaradiš pare za ”waterproof” obuću, koja ne podržava hladnu i ”bistru” srpsku vodu od Morave.

  Maločas su me preko telefona, meni nepoznati, građani Jagodine obavestili o tome. Neću pričam, još ”pizdim od sreće”…

 11. Tagore kaže:

  Još jedna fotografija Srbije na ”rubu ivice”:

  U zaječarskom porodilištu kraj knjaževačkog aerodroma ulazi jako mlada i trudna Aqmina Berisha iz Preševa i na najlepšem ”domaćem jeziku” objašnjava da joj je vreme prekipelo kao srpsko mleko i da već ima 271 dan.

  Videvši trbuh Preševljanke, dobra babica na recepciji zaječarskog porodilišta okolo Knjaževca objašnjava mladoj dami da je pre porođaja neophodno popuniti tri ćirilična formulara na srpskom jeziku, na šta joj preterano trudna Aqmina Berisha iz Preševa uzvraća rečima:
  – Mogu ja i na recepciji, meni je deveto…

 12. scoby kaže:

  Na kraju ce od ove dvojice ispasti dvoglavo bice – Daci.

  1. bah kaže:

   A druga glava ce se zvati Tacic

 13. komandant kaže:

  Trebali ste da napišete 106-a runda fotografisanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *