nazad na vrh

Počelo izdavanje elektronskih partijskih knjižica

Prednost prilikom izdavanja elektronskih knjižica imaće članovi SNS-a

BEOGRAD, 16. decembar 2016, (Njuz) – Građani koji još uvek nisu podneli zahtev za zamenu stare partijske knjižice novom, elektronskom, moći će to da urade od ponedeljka u centralama svojih stranaka, najavili su iz Direkcije za elektronsku upravu pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Kako saznaje Njuz, novina je da će od ove godine knjižice moći da se izdaju i online, putem ePortala.

– Stare knjižice su postale nefunkcionalne, većini članova su se pohabale zbog čestog korišćenja prilikom zapošljavanja, kupovine jeftinih stanova, pokazivanja saobraćajnim policajcima nakon učinjenog prekršaja i korišćenja besplatnih obroka u skupim restoranima. Svi građani koje mrzi da čekaju u partijskim centralama, svoju novu elektronsku knjižicu moći će da zatraže i online na adresi www.sns.rs/elektronskeknjizice – rekao je naš izvor iz Direkcije za elektronsku upravu.

– Prednost prilikom izdavanja novih, elektronskih partijskih knjižica, imaće članovi SNS-a, dok će članovi svih ostalih partija morati da sačekaju do kraja aprila jer smo do tog perioda pretrpani zahtevima za izdavanje novih knjižica članovima naše najbrojnije stranke – otkrio je naš izvor i dodao kako će nove knjižice za članove Srpske napredne stranke biti besplatne.

Iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave apeluju na sve članove partija koji su dobili svoj primerak elektronske knjižice, da za svaki slučaj nose i stare, papirne knjižice, jer su na njima zapisane sve stvari na koje su alergični, kao što su plaćanje kazne u saobraćaju ili u prevozu.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Vecina clanova sns-a nece uzeti nove, elektronske knjizice iz straha da ih ne udari struja.

 2. Elektronske partijske knjižice će omogućiti članovima lako menjanje partije ili stranke.
  Ovo je od velikog značaja kada dođe do menjanja vlasti jer naši ljudi vole da su u većini.
  Kada većina izgubi na izborima, i postane manjina, onda je i povećan broj zahteva za promenu partije ili stranke.

  • da, to bi mogla da bude velika korist za preletace, ali je mana sto je na e-partijskojknjizici vec utisnuto ime stranke. u tom slucaju bi preletaci morali da podnesu zahtev za novu knjizicu.

 3. Vredi napomenuti i to da da ce za sve clanove SNS-a izdavanje elektronske clanske karte biti besplatno, zahvaljujuci ministarstvu zdravlja koje je sponzorisalo ovaj poduhvat u saradnji sa RFZO .
  Izvori iz ovog ministarstva napominju da se bas poklopio broj clanova SNS-a i pacijenata koji su donirali po 400 dinara za ovu akciju,popularno nazvanu “Jedan naprednjak-jedan pacijent”.

 4. I nije neka ves.Srbi su odavno partijski programirani ,u sistemu KVD,kako vetar duva,al se upuvali,zbog jakih domaćih vetrova i veprova Demagogije, u zone poklekni nacione,ki mečka na daire…!!!Jer Srbi nisu od Castra,al su stvarno castrirani…Kubanci nisu didžitalizovani,a moramo priznati, i oni su bili TARGET,ali eto,izdržali bez pomoći Srbije!!!

 5. Svi smo SaŠa…ispod Sača!!!Već vidjeno.Marko Kraljević i Emir Kusturica!!!Srpka Osmica?

 6. Sledeći korak je postavljanje automata, sličnih bankomatima, na kojima će, sa ovom karticom, članovi sns-a, inače hibridi ovce i robota, moći da komentarišu online vesti i kolumne i po potrebi kliknu minus ili plus, a biće plaćeni po učinku i to po sistemu: hiljadu klikova – sendvič, deset hiljada klikova “crvena”. Pritiskom na posebno dugme, deo novca od zarade botovi će moći da doniraju u fond za kupovinu smartfona premijeru Vučiću.

 7. profi sam vi politicar tako da se razumeem u sta pricam u sto partija sam vam bijo a i u ovaj nas SNS sam vec skoro dve godinu iskreno vam kazem nemojte da pisute na kartici ime stranke problem je kad se menja bolje vam je ko na licnu kartu kad nemate adresu tako da uradite sveca mi evo jacu prvi da uzmem!!!!

  • probo sam da apliciram svejedno ali vam ta “veb” “adresa” ne valja mozda ne rade???? jel moze neko dai h nazove?????!!!

 8. Pa ne mo'š da voziš srpski fiJat pijan kao trska po mraku bez elektronske vozačko-partijske knjižice SNS!
  Neki kazandžija je sa starom partijskom knjižicom od papira vozio arapski Mercedes do njegovog sela i prolupao Merdžu u stalnom kvaru.
  Alkoholičar je kažnjen da asfalitira seoski put do palate, i već ove godine mora da kupi novu partijsku knjižicu od plastike.
  Elektronska partijska knjižica SNS vozačke kategorije B (za intelektualce) može preko brzih šina da ubrza i izvoz fiJata u Venecueli i Severnoj Koreji, na čemu je i MMF čestitao velikom vođi.
  Singapur, Tajvan i Hong Kong nemaju hvalisave vodiče i mnogo kasne, a od uvoznog pasulja i naš prirodni gas u celoj Srbiji miriše!
  Idem sutra da kupim dve.

 9. Gibon, ti već znaš ko je ”gibon”?
  Krenem ja u lov na majmuna gibona neki dan usred divlje šume na ostrvu Borneo, pa sve posečem, krčim šume, ostavljam požar i gradim AUTO-PUT.
  Tek što sam odrao gibona i počeo na žaru požara da ga pečem, upada neki časni policajac i hoće da delimo plen. I kada smo celog majmuna pojeli, cajkan mi je objasnio da bez elektronske partijske knjižice SNS nemam prava da ubijam štetne životinje.
  Po noćnoj tami niko to ne gleda, ali uz pomoć partijskih parazita dim niko ne gleda…

 10. Moram da pitam: da li nova elektronska knizica mora da se isljuci kada se leti vazduplohovom?

 11. Bilo bi bolje da ih zigosu. ko stoku. Onda im ne treba clanska karta. Na celu sve lepo pise.

 12. Prednost novih elektronskih partijskih knjižica je u tome što mogu da se snime virtuelni sendviči kao dokaz da član bio aktivan oko stranke..

 13. Najavljena je i verzija sa čipom tako da kod promene partije građani neće morati da vade novu.

 14. Da li na novim elektronskim knjižicama postoji mogućnost promene partije bez potrebe da se vadi nova knjižica?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix