Grad odlučio da kazni nesavesne ljude koji ugrožavaju turistički potencijal Beograda
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

18. nov. 2016

Počelo kažnjavanje Beograđana koji još nisu okitili jelku

BEOGRAD, 18. novembar 2016, (Njuz) – Grad Beograd odlučio je da kazni sve Beograđane koji do sada nisu okitili novogodišnju jelku, saznaje Njuz.

Gradska uprava je ovu odluku donela na predlog gradonačelnika Siniše Malog, jer ovakvim ponašanjem nesavesni građani srpske prestonice ugrožavaju turistički potencijal Beograda.

– Komunalna policija već je krenula u proveru i svima onima koji nisu okitli jelku biće izdata mandatna kazna od 3.000 dinara i rok da jelku okite u narednih 48 sati. Protiv građana koji to ne učine u datom roku biće podneta prijava Prekršajnom sudu – saopšteno je iz Gradske uprave.

Grad Beograd uveo je i specijalnu telefonsku liniji putem koje savesni Beograđani mogu da prijave komšije koje još nisu okitili jelke u svojim stanovima. Besplatna telefonska liniji 007-011-011 biće otvorena 24 sata, a svi koji prijave one koji nisu postavili novogodišnje ukrase stiču pravo da učestvuju u nagradnoj igri.

– Svake nedelje ćemo srećne dobitnike vrednih nagrada izvlačiti na Studiju B, a izvlačenje glavne nagrade biće organizovano za doček Nove godine na Trgu republike. Kako nije ograničeno koliko puta možete da prijavite one koji nisu okitili svoje jelke, što više puta to učinite, veće su šanse da osvojite nagradu – poručuju iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Siniša Mali najavio je da će Vladi Srbije predložiti i da se ova akcija sprovede na teritoriji cele Srbije.

Bane Grković

 1. Ariela kaže:

  Evo posla za moju kevu penzionerku I njene pajtasice…uzono cuveno ccc one ce obici naselje gde zive triput uzduz I popreko…a valjda ce dobiti neku nagradu pa nije to lako…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Da li ste broj bez pozivnog znaka, pa sad nije jasno na kom geografskom regionu ova odluka važi !

 3. Ja sam kaže:

  Meni za vikend iz sume posekli 4 sibirke topole, visoke 30m.
  Nadjem ih okicene u dvoristu predsednika opstinskod odbora SNS-a.
  Prijavim coveka policiji a oni mene uhapse zbog lazne dojave.
  A jelku nisam kitio ove godine..a i sto bih… stoji okicena jos od prosle…nije zbog kazne, nego necu da mi komsije trose telefon na besplatne pozive …

 4. voya montoya kaže:

  Okićeni a tek sahranili Dimitrija…

 5. Zoran Penzioner kaže:

  Pa mene svakog meseca kažnjavaju sa 3500 dinara (i ostale penzionere). A što se Jelke tiče, kitio sam jednu Jelku, ali to je bilo pre četrdeset godina. E bili smo tada mladi i ja i Jelka. Sada… neka kite mladi i Jelke i Borke i Ruže i Ljiljane… A ja? Rado se sećam vremena kada sam i ja kitio…

 6. Stojča Djokić kaže:

  Pa zašto nam na silu namećete kstoličke običaje sa kičenjem jelki kada to nijeobičaj kod pravoslsvaca.
  Možda to siniša mali iskaljuje bes prema gradjanima zbog otkrivanja njegovih marifetluka po Beogradu. Lako je njemu. To što radi sa jelkama koje silom nameće gradjanima ni malo nije korektno i gradjni to treba da ospore kod Ustavnog suda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *