njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

16. apr. 2018

POGLEDAJTE: Ovaj Crnogorac već decenijama ne uspeva da nađe drugi posao

PODGORICA, 16. april 2018, (Njuz) – Stanovnik Crne Gore M.Đ. već skoro pune tri decenije i pored svesrdnog truda ne uspeva da nađe drugi posao, javljaju lokalni mediji.

Gospodin M.Đ., koji je sada već pedesetšestogodišnjak, još od 29. godine se nalazi na potpuno istom radnom mestu bez ikakve šanse da promeni zaposlenje. Ovaj čovek, koji je zbog svoje sudbine sada već svojevrsni fenomen u Evropi i svetu, kaže da je problem verovatno u njemu.

– Nisam na vreme gradio svoj CV, tako da u njemu imam samo tri reda, od kojih je jedan datum rođenja. Situacija u zemlji je takva kakva je, mobilnost na tržištu rada je jako mala, ali smatram da je ovo ipak predug period da se neko zadrži na istoj plati i istim zaduženjima. Međutim, ja se ne predajem. Znam da će mi jednom neki poslodavac dati šansu iako možda tehnički gledano i nisam konkurentan, ističe ovaj Nikšićanin.

Kako kaže, veruje da to što mu se približava penzija nije razlog da odustane o sna o pronalaženju nekog drugačijeg posla.

– Monotono je obavljati isti posao već skoro tri decenije, čovek ponekad radi na autopilotu, kao na traci u fabrici. Pretpostavljam, pošto mogu samo da sanjam da radim u fabrici, kaže on.

On dodaje kako je čuo da možda ipak nije usamljen slučaj.

– Čuo sam da i u Srbiji postoji neki čovek sa sličnim mukama, koji se zaglavio na jednom mestu i ne nazire kada bi situacija mogla da se promeni. Jedino što imam da mu poručim jeste da istraje i da ne gubi nadu – drugi posao će doći kad se najmanje nada, napominje ovaj, uprkos svemu, vedri i optimistični čovek.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  A nadje se tu tako i treći čovek, na istom kauču, pa ….
  traje to tako! (A ovaca čitava stada!)

 2. Ivan kaže:

  Njuzovci,vratite mi osmeh na lice,a to nema cenu!Na mnogaja leta!

 3. Strani Placenik kaže:

  Sta se brinete. Imamo i mi jednog .

 4. Leopld Svojski kaže:

  Muka je to. Pokusavao je i preko veze da nadje posao ali nista. To samo njegova sestra i brat znaju. Oni ga, zapravo, izdrzavaju.

 5. Савле kaže:

  Тако је то кад се није тражио услов “радни стаж”, кад му је први пут повјерена, већ тада, квази држава. Свака фирма која држи до себе за иоле одговорније радно мјесто тражи и услов радни стаж.

 6. Радојица kaže:

  Као да се он па питао! Ма уз'о га Бранко Костић за руку, довео на положај и шапн'о к'о врана пилету: ‘Ајд’ сад ти мали, доста смо их ми матори замајавали. Ти си нова фаца.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *