Kontrolom je utvrđeno da vozači iz inostranstva kod sebe imaju minimum 20 evra
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

06. aug. 2015

Pojačana kontrola saobraćaja pokazala da većina vozača kod sebe ima 1000 dinara

BEOGRAD, 6. avgust 2015, (Njuz) – Saobraćajna policija je prethodnih dana izvršila pojačanu kontrolu saobraćaja i tom prilikom utvrđeno je da većina vozača kod sebe ima bar 1000 dinara, saznaje Njuz u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

– Intezitet saobraćaja uvek je pojačan u letnjem periodu, što dovodi do povećanog rizika po sve njegove učesnike – objašnjava Janko Mitrović, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije – Kako bi uticali na bezbednost i smanjili broj prekršaja, pripadnici našeg sektora su preventivno delovali i kontrolisali kako vozači i putnici poštuju saobraćajne propise. Tokom ove kontrole utvrđeno je da su najčešći prekršaji nevezivanje pojasa, prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja bez upaljenih svetala, ali i da većina vozača sa sobom nosi bar 1000 dinara – naveo je Mitrović.

Prema njegovim rečima, to pokazuje da, među učesnicima u saobraćaju, raste svest o potrebi nošenja gotovog novca sa sobom što se, u krajnjoj meri, pozitivno odražava na rad saobraćajnih policajaca i opšte stanje na putevima.

– Ovakve mere kontrole trajaće sve do kraja turističke sezone i ovom prilikom bih pozvao građane da, pre polaska na put, obavezno provere da li sa sobom imaju svu neophodnu opremu i bar hiljadu dinara u kešu – izjavio je Mitrović.

U sklopu akcije saobraćajna policija je kontrolisala i automobile sa stranim tablicama prilikom čega je utvrđeno da njihovi vozači, bez obzira da li su stranci ili srpski gastarbajteri koji dolaze u zavičaj, kod sebe imaju minimum 20 evra, flašu viskija, neki parfem ili boks cigara.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Saobracajna policija je prvobitno utvrdila da nema velike vajde od manjih vozila, pa je akcija postala uspesna tek kad su se prestrojili na veca vozila sa sefovima!

 2. Guslar Perun kaže:

  Bravo za gastarbajtere, bravo! Vidi se kako zapad pozitivno utice na njih! Dvajes evrica , bato! Pa gde ces pred uniformisano lice pravde sa hiladarkom? Jel to ima smisla? Nema, naravno….pa meni kad sednu u taksi i plate voznu hiljadarkom, ja ih bre gledam ko bedu , sirotinju , ma strasno…i posle pricam sa nasim vrednim saobracajcima i zale se ljudi , utanjilo, utanjilo…vise mi nije jasno , ti vozaci su , bre , bas bezobrazni, vade hiljadarku a nemaju pojma kako je tom coveku kad samo pomisli da komunalci opet imaju lepse uniforme i vece plate, o baksisu da ne pricam..

 3. Tagore kaže:

  Znate l’ ono selo Vučje kraj Prokuplje? U našem selu više od ‘iljadu dinara ne može ni da se zaradi, a od Bubanj potoka Srbija je puna puncata Vučja i vukova.
  Turske vesti iz Grčke:
  Srbija izvozi čuveni Fijat širom sveta, Makedonci voze VW, Grci voze Tojotu, Bugari i Rumuni voze Daciju, Hungari, Česi, Poljaci i Slovaci voze Škodu, Ukrajina vozi 3A3 ili tako nešto, Rusija vozi Ladu i bez gladi, Istočna Nemačka i dve niže republike (AT & CH) voze VW, glupi Francuzi i Portosi voze Renault, a Španci samo Seat.
  Po novom zakonu i po dogovoru poštena saobraćajna policija ne može da naplati više od vrednosti vozaća, a mlada građevinarka Nirvana gradi puteve za brže kazne po kreditu dužnika.

 4. Miladin kaže:

  draga moja zeno Stanka, krave sam pomuzao i krenuo sam na pijac da prodam prasice, kad stignes kod kuce narani zivinu i pokupi jaja. Volim te.

 5. marere kaže:

  …jedino moj ludi ujak im dã 2000, kaze “pa dvoje ih je u patroli” :D

 6. Nije ni bitno kaže:

  Slepci pizda vam materina ona ogavna ako normalan čovek ne može da ima kod sebe jebenih 1000 din… Sa koliko se vi vozite u svojim prokleto skupim kolima? Garant sa pet gvozdenih dinara i sa brdo pustih obećanja.. Ko god od nekih što mu sleduje ovo pročita, dao Bog da nema ni tih pišljivih 1000 din..

 7. tata kaže:

  A to – 1000 dinara, ukoliko se uvedu oni ručni aparati za kartice, moglo bi da se plati i kad vozač nema gotovinu. Više ne bi bilo izgovora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *