Plastične kese kod dilera i do 50 posto jefinije nego u radnji
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

16. apr. 2018

Pojavili se dileri plastičnih kesa ispred Maksija

SRBIJA, 16. april 2018, (Njuz) – Dileri plastičnih kesa pojavili su se ispred nekoliko prodavnica “Maksi” lanca supermarketa nakon odluke ove kompanije da počne da naplaćuje plastične kese u svojim prodajnim objektima. Dileri kesa, odnosno “kesari” kako su već od milja nazvani u narodu, prodaju po nižoj ceni stare i korišćene kese koje su im stajale ispod sudopere, u špajzu ili eventualno iza vrata u onoj velikoj kartonskoj kesi.

– Imam nekoliko stotina hiljada kesa koje mi stoje iza vrata i ovo je odlična prilika da ih se otarasim a pri tom i zaradim. Maksi ne može da mi konkuriše sa cenom jer ih ja prodajem po duplo nižoj ceni, za dinar jeftinije, kaže diler G.T. (53).
Kese koje se mogu kod dilera kupiti po znatno nižoj ceni su istog kvaliteta kao one u Maksiju, a bile su korišćene “samo za neku konzerviranu hranu i eventualno pavlaku, nikako hemiju ili hleb pa da imaju mrvice.”

Kupci tvrde su dileri kesa najbolja vrsta reciklaže, i nešto što svaki stanovnik Srbije lako može da shvati i prihvati, umesto “nikome bliske priče o ekologiji i okolini.”

– Kod kuće imam nekoliko ogromnih smotuljaka od hiljada kesa koje mi nisu trebale ali su bile besplatne. Zar sada treba da plaćam da bih pravio smotuljke? Prirasli su mi srcu i volim da ih hranim novim kesama i gledam kako rastu, kaže jedna mušterija koja je želela da ostane anonimna “zbog straha od osvete radniika na kasi”,

Dilere plastičnih kesa je lako prepoznati jer se oglašavaju sa “ksss, ksss, ksss” i šuškajući se motaju u blizini svih lokalnih Maksija.

Viktor Marković

 1. Bane A kaže:

  U Idei su počeli da koriste biorazgradive kese. Meni se nekoliko biorazgradilo pre nego što sam stigao da ih stavim u auto…

 2. Boxy kaže:

  I zato je ministar ekologije Goran Trivan najavio hitno formiranje specijal Antikesarskih jedinica koje su prioritet u odnosu na oštro kaznjavanje nesavisnih građana,preduzeca,fabrika i ostalih koji “frljeknu ” kese i ostalo gde stignu.Takođe ministar je osudio krajnje maliciozne komentare o navodnom punjenju budzeta Del Haize objekata zarad prodaje kesa.I zato nista sistemska resenja držmo secikese pardon kesare i narode cegere u ruke.

 3. scoby kaže:

  Danas u samiški penzosi svi odreda oštro reaguju na ovaj potez trgovaca. Nisu bili ovako ljuti ni kada im je AV smanjio penzije. Ipak pravi ekološki potez bi bio zabrana plastičnih kesa i njihova zamena papirnim koje se naplaćuju.

 4. voya montoya kaže:

  Boli mene,ja vec napravio zalihe,za nedaj boze…Moj dinar nece da vide…!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *