Osuđeni policajac je lično upravljao bagerom koji je rušio u Savamali
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

09. maj. 2018

Policajac osuđen jer je osmislio i organizovao rušenje u Hercegovačkoj, vozio bager prilikom rušenja, ignorisao pozive građana, sprečio kolege da pomognu vezanim svedocima, zataškavao slučaj i izmanipulisao Vučića da za rušenje optuži vrh gradske vlasti

BEOGRAD, 9. maj 2018, (Njuz) – Policajac Goran Stamenković osuđen je za nesavestan rad u slučaju “Savamala”, jer je istragom utvrđeno da je upravo on osmislio i organizovao nelegalno rušenje objekata u Hercegovačkoj.

Tužilaštvo je utvrdilo da Stamenković u noći rušenja najpre vozio bager kojim je lično rušio objekte, potom je žurio u policijsku stanicu kako bi ignorisao pozive građana koji su prijavljivali dešavanja u Savamali, a takođe je lično sprečio i kolege da intervenišu i pomognu svedocima, koje je pre toga lično vezao i oduzeo im mobilne telefone kako ne bi prijavili rušenje.

– Nakon incidenta, Stamenković je kontinuirano pokušavao da zataška ceo slučaj, a kulminacija je bila kada je uspeo da izmanipuliše čak i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da optuži vrh gradske vlasti za rušenje u Hercegovačkoj – saopšteno je iz Višeg tužilaštva.

Koliko je u pitanju opasan pojedinac, svedoči i to što je istragom utvrđeno da je Stamenković sve vreme nakon rušenja vodio kampanju protiv građana koji su protestovali, novinara i medija koji su o slučaju izveštavali, a organizovao je čak i nadzor nad pojedinim aktivistima uključenim u proteste.

– Koliko je sve to daleko išlo pokazuje i činjenica da je Stamenković okupio grupu provokatora, koje je slao na svaki protest kako bi pokušali da isprovociraju nemire i izazovu nemire – navedeno je u presudi protiv Stamenkovića, uz zaključak da građani nakon njegovog hapšenja mogu da se opuste jer je Srbija sada “mnogo bezbednije mesto za život”.

Nenad Milosavljević

 1. Mnogo bezbedniji gradjanin kaže:

  Eh da nam je i vlast ovako sposobna kao sto je ovaj policajac, gde bi nam bio kraj.

 2. Sima DC kaže:

  Ljudi, nemam bas naviku da ostavljam komentare ali sad se javljam samo da vam izrazim iskreno divljenje za sve sto radite!
  Ne mogu da izdvojim nesto od cega bih poceo pa cu poceti od svega:
  Toliko humora, satire, inteligentnih opazanja, izrazitog dara da izaberete temu, jos vise da pogodite u srz itd… ja ne pamtim da sam igde nasao.
  Veliko BRAVO

  1. frka kaže:

   Ja sam ih pohvalio na pocetku, ali moram jos jednom isto pohvaliti komentare.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Koliko je njegov čin velik i u partiji cenjen, postaće jasno tek kad mu se dodeli ministarstvo u fikus vladi! (Tj ako Fikus predloži a vodja se složi!)

 4. Tolo kaže:

  Mislim da bi za ovo sto je ignorisao pozive gradjana morao da bude oslobodjen jer kako primati pozive a vozis bager. Telefon se za vreme voznje ne sme koristiti.

 5. Milos kaže:

  Osudjen? Na koliko? Za nesavestan rad hahahahaha, pa ovo je kriminal, terorizam cak.

 6. voya montoya kaže:

  Za sve su obuceni pripadnici MUP-a Srbije,i penzionisani pripadnici besmrtnog puka Srbije…Zato sto vole Srbiju,onako,vizionarski…!!!

 7. voya montoya kaže:

  Ne treba mesati POLITIKU u ovakve karikaturalne sekvence velikosrpske politike koncesionarstva…I Belog ceka stap,lako je tapkati slepackim stapom po Srbiji,a pendrekom je cak i placeno…I tako Nemanjicki,redaljka Bajica…Rebica dir.,Stojadina Jovanovic,razne Buhe,besmrtnog puka MUP-a Srbije…u ocuvanju spokoja Grdjana i Javnog reda i mira…i naravno Sistema-kako cemo,lako cemo…!!!

 8. Supermen kaže:

  Nije samo to. On je i vozio pauk kamion Parking servisa a i peo se na dalekovod da isključi struju u pola Beograda. Opasan je to kriminalac. Nisu mu dorasli ni Betmen ni Spajdermen, možda ga šije Čak Noris, ali možda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *