Policija se ogradila od postupka kolege
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

11. jan. 2021

Policajac osumnjičen da je uhapsio kriminalca

BEOGRAD, 11. januar 2021, (Njuz) – Policajac M.Č. (28) lišen je danas slobode jer je osumnjičen da je u centru grada uhapsio Miodraga Ristića Pajsera, uglednog beogradskog kriminalca.

Pripadnik MUP-a Srbije je sa umišljajem i pred brojnim svedocima stavio lisice na ruke Ristiću, prekinuvši ga u pljački jedne prestoničke zlatare. Zbog ovog dela policajac je uz krivičnu prijavu odmah priveden istražnom sudiji koji mu je odredio zadržavanje u pritvoru od 48 sati.

– Potvrđujemo da se ovaj nemio slučaj desio i ujedno se ograđujemo od postupka policijskog službenika. Samo zahvaljući brzoj intervenciji vrha MUP-a nesrećni Miodrag Ristić Pajser nije pretrpeo veće traume i odmah je pušten na slobodu. Ističemo da je policajac radio na svoju ruku i bez odobrenja pretpostavljenih starešina. Sa njim ćemo verovatno raskinuti radni odnos, a samo zahvaljujći svojoj mladosti i neiskustvu verovatno će proći samo sa blažom osudom – rekao je Vladimir Rebić, direktor policije, izvinivši se uhapšenom Pajseru.

Kako saznajemo, policajac M.Č. se pred kolegama pravdao da nije znao da mu je za hapšenje kriminalaca potrebna posebna dozvola, ali mu neznanje nije uzeto kao olakšavajuća okolnost. Odbijen je i njegov zahtev da bude podvrgnut poligrafskom ispitivanju, jer to nije dokaz na sudu.

Uhapšeni Miodrag Ristić Pajser najavio je da će tužiti beogradsku policju zbog ovog incidenta, jer je sprečan u obavljanju svoje profesije od koje izdržava sebe i svoju porodicu. On je rekao da je prošlo vreme kada policija mogla da hapsi kriminalce kad i kako hoće i sada „valjda živimo u uređenoj državi u kojoj se zna neki red“.

Bojan Ljubenović

 1. Радојица kaže:

  И ово нам наша борба дала
  Да имамо Курту за маршала

 2. mixon kaže:

  kao mnogo puta do sada u poslednje vreme, tzv. stvarnost postaje veći njuz i od njuza

  1. Sima Macola kaže:

   Pajseru Legendo! A ovaj pandurčić oče na poligraf.. Pazi kurca u slamenom šeširu! Sad će dečko da počne da se bavi privatnim biznisom .Ono kao eksport-inport rumunske trikotaže na Zelenjaku. Novi štićenik brata Joce Valderame . Pozdrav od voždovačke ekipe Tebra!

 3. Radovan kaže:

  Pusten zato sto LOPOVI IMAJU KORISTI OD NJEGA a decko ce da odgovara

 4. voya montoya kaže:

  Dosta je bilo nasilja u porodici , familiji , mafiji..!! Dijalog ce potrajati , dok olos od gradjana-samo posmatra uz stari slogan : Samo Vas gledamo…

 5. Vrač kaže:

  I da se šalite u Srbiji je baš tako, sušta realnost

 6. Dragica kaže:

  Pa nije ni čudo što toliko kriminala ima.Da je uhapsio nekog sitnog lopova bio bi nagrađen. Ozbiljne i teške kriminalce pustaju da pljačkaju i diluju jel sa njima sarađuju i dele plen.Sudstvo i pravosuđe je korumpirano i veći su kriminalci od zvaničnih kriminalaca.Sitni lopovi i neko sa jednim đžointom odmah okrivljen i u zatvor a oni na kile i veće količine su im dobro došli zarada za policiju , sudije i ostale.Sve te nadležne treba pročešljati i smenjivati dok ne dođe iole pošten i pravedan…

 7. Добронамерни посматрач из краја kaže:

  Поштовани господине Љубеновић,
  Моли Вас да убудеће проверите све податке пре објављивања чланка.
  Наиме, поштованом господину Пајсеру прави надимак (још из детињства), је Менче и сви његови (прави) поштоваци га знају под тим надимком. Такође, он, нажалост, више нема најужу породицу јер га је супруга напустила и отишла у Италију а син јединац се преселио код девојке тако да се он својим поштеним радом брине само за себе и кују расе бигл.
  Хвала Вам унапред на могућности да објавим ове, чини ми се, за грађане Србије круцијалне исправке.
  С поштовањем.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *