njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. maj. 2011

Policajce iznervirale loše blokade traktorista, pa im priskočili u pomoć

Prvobitna blokada nije bila dovoljno efikasna, smatraju u MUP-u

PANČEVO, 31. maj 2011, (Njuz) – Policijske snage angažovane da uklone blokade zemljoradnika koji štrajkuju u Pančevu i širom Vojvodine praktično su se pridružili su štrajkačima popravljajući njihove barikade i dopunjujući ih svojim vozilima, jer su barikade bile izuzetno loše postavljene.

Policajci su jutros, prema informacijama Njuza, po dolasku na mesto štrajka u Pančevu bili vidno iznervirani kada su videli kako su barikade loše postavljene, pa su „priskočili“ i svojim vozilima popunili „rupe“.

– Kada smo stigli do štrajkača, videli smo da su traktori tako loše postavljeni da između njih vrlo lako mogu da prođu automobili, pa možda čak i omanji kamion. Profesionalizam nam nije dozvolio da ignorišemo takvu aljkavost, tako da smo hitno popunili sve rupe u barikadama. Sa ponosom mogu da kažem da sada jedino mogu da se provuku vozila na dva točka – rekao nam je Vojin Stanković, jedan od policajaca koji je jutros bio na licu mesta.

Prema njegovim rečima, apsolutno je neprihvatljivo da građani zemlje koja ima toliko pozitivnih i proverenih iskustava u postavljanju najrazličitijih oblika barikada i blokiranja svih tipova saobraćajnica, postavljaju tako loše prepreke kao što su to učinili traktoristi u Vojvodini.

– Nama kao snagama reda je zaista ispod časti da sklanjaju takve prepreke sa puta. Da smo znali kakav je diletantizam u pitanju, odbili bismo da krenemo na teren. Mi svoju platu zarađujemo pošteno i ne želimo da nam sutradan neko kaže kako dobijamo pare za sklanjanje amaterski postavljenih polubarikada – rekao nam je Stanković.

On ocenjuje da je efekat njihove akcije već vidljiv, jer svi mediji već izveštavaju kako je cela Vojvodina u blokadi, a to se, kako kaže, ne bi desilo bez njihovog angažovanja.

– Da smo pustili zemljoradnike da drže onakve barikade na putevima, ovaj štrajk ne bi imao nikakvog smisla. Ne bi bilo nikakvog efekta, pitanje je da li bi se i našao u medijima. Ovako smo podigli celu Srbiju na noge, pa ćemo i mi, pošteni policajci, imati šta da radimo u narednim danima – rekao nam je na kraju razgovora Stanković.

Nenad Milosavljević

Lasta otvara novu helikoptersku liniju za Vojvodinu

Prema poslednjim informacijama, autoprevoznik Lasta, ali i vojvođanska autoprevoznička imperija Mileta Jerkovića, odlučili su da na više linija u Vojvodini uvedu helikopterske letove. Helikopteri će saobraćati na relacijama Novi Sad-Beograd, Sombor-Subotica, Mali Iđoš-Žitište, kao i na još 17 linija. Karte se mogu rezervisati i kupiti na sajtu www.traktoristineceproci.rs. Autoprevoznik Lasta izdao je i kratko saopštenje povodom aktuelne situacije u kome se kaže sledeće:

– Lasta će svojim putnicima nastaviti da pruža visokokvalitetnu uslugu, uprkos ucenama zemljoradnika. Nema pregovora sa traktoristima i teroristima!“

I.Ć. – N.M.

 1. mamamimi kaže:

  Da l’ da pozovu i ono što je ostalo od vojske da pripomogne? :(

 2. Tetka kaže:

  Nemam vremena da pročitam… računajte da sam napisala nešto mnogo pametno ;)

  1. Kum Spasoje kaže:

   Otkin'o sam i na ovo.
   Šta bi tek bilo da si pročitala.

  1. Golub kaže:

   Ooooo, pa nije mala stvar ako i drug preCednik priskače u pomoć…. cenim, poštujem… svaka čas’!

  2. Imenu kaže:

   Zamislite konjanika, kako prvo stavlja levu nogu u levu uzengiju,
   pa zajahuje, zabacujući preostalom nogom preko konjskog vrata!

   Ovde se vidi da gdin Tadić, niti zna da voziu traktor, niti da jaše konja!
   Sa zajahivanjem naroda je nešto drugačija situacija!

  3. Petar kaže:

   jel to on pokusava da razbije blokadu tako sto ce razbiti traktor? :)

 3. Informator kaže:

  Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da je podnelo disciplinsku prijavu protiv policijskog poručnika Vojina Stankovića zbog neovlašćenog davanja izjava za medije!
  Pravda za Vojina!

 4. Mile Kekin kaže:

  ima jedan putic preko malog idjosa,tuda moz da se protera

 5. Dragan kaže:

  Vest je apsolutno tacna. U vreme kada su poljoprivrednici blokirali puteve, sindikat srpske policije je izdao saopstenje u kome navodi da policija 10. Juna pocinje strajk. Krenuli bi i oni i ranije, ali zakon nalaze da se poslodavac mora obavestiti o straju deset dana ranije. Tako da ako poloprivrednici istraju, eto njima u pomoc i policije :)

 6. milos kaže:

  Poruka seljacima u straju… Jebite im majku :)

 7. Tesha kaže:

  Pa nisu traktoristi ni blokirali put, nego su glupi panduri blokirali. Sad ja moram iz predgradja da idem nekim levim putevima da bi stigao do centra!!!

  1. Kum Spasoje kaže:

   Šta ćeš u centru?

  2. Imenu kaže:

   Srbija se nije raspala posle utakmice Vojvodina:CrvenaZvezda

   Puč u Maksimiru obavili su neki drugi, Dinamovi navijači, ne navijači Vojvodine!

   Pozovite njih na sledeći derbi!

   Ovi iz Vojvodine NE MRZE toliko Srbiju, krajnje su neefikasni!

   Kakva je to malodušnost. Ti vojvodjani ne zasluzuju to ratničko ime pokkrajine!

   Nisu ni svesni da ime pokraine znači RATIŠTE ( Voj-Vodi-Na == Rat-Voditi-Na==bojno polje ).

   Uzdam se u to da će PAORI obaviti posao dinamovih navijača.

   Dobiti subvencije i RASTURITI Srbiju. Finansijski!
   Doduše paori su jedini koji u ovoj zemlji i prave pare!

   Ako Vlada ima para za NEvladine organizacije u budžetu, koje uglavnom Srbiji ubacuju klipove u točkove,
   valjda ima para i za PROIZVODJAČE KLIPOVA!
   Uostalom šta će sledeće godine ove organizacije ubacivati u točkove, ako se ne obezbedi ovogodišnji rod?

 8. djidjika kaže:

  članak je odličan, kao i svi drugi. samo bih da se osvrnem na jedan kuriozitet: čini se da ovaj članak ima više pregleda i “lajkova” od ukupnog broja pregleda svih youtube linkova na temu tekućeg protesta poljoprivrednika i blokada puteva (ok, ako izuzmemo taj jedan od oko 4000, ostali se krecu od 12 do 528). već neko vreme sam (privremeno) van zemlje, i govore mi da je medijska pokrivenost protesta nikakva. zaključak: super za vas – jadni poljoprivrednici. očigledno da je Srbima dosta teških tema – samo nek je veselo :|

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *