nazad na vrh

Policija iselila stanovnike Hrtkovaca u Hrvatsku da bi sprečila nerede

Policija smatra da je najbezbednije da građani u Hrvatskoj ostanu do kraja godine

HRTKOVCI, 6. maj 2018, (Njuz) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iselili su danas u Hrvatsku kompletno stanovništvo mesta Hrtkovci, ne bi li na taj način sprečili potencijalne nerede zbog dolaska pripadnika Srpske radikalne stranke u ovo mesto.

Kako saznaje Njuz, policija je juče blokirala skoro sve prilaze Hrtkovcima, ali je danas procenjeno da ova mera nije dovoljna.

– Dužnost policije je da zaštiti sve svoje građane i zato smo jutros odlučili da munjevito reagujemo i iselimo stanovnike Hrtkovaca u Hrvatsku, čime smo pokazali da smo ozbiljna država koja ne dozvoljava radikalima da maltretiraju njene građane – izjavio je naš sagovornik iz MUP-a.

On kaže da na ovaj način neće biti nikakvih problema na zabranjenom mitingu radikala, jer niko neće moći da maltretira lokalno stanovništvo, kad će lokalno stanovništvo već uveliko biti u izbegličkim kampovima u Slavoniji.

– Još uvek se ne zna koliko će dugo ovi ljudi morati da budu u Hrvatskoj, za početak bi bilo najbolje da tamo ostanu do kraja godine, a za kasnije ćemo videti šta kažu bezbednosne procene. Važno je da oni znaju da se i po povratku u Srbiju za čas mogu prebaciti u Hrvatsku, ako bilo kad bilo ko bude najavio miting u njihovom mestu – kaže naš sagovornik i navodi da bi ova efikasna policijska mera mogla da se primeni i na iseljenje ljubitelja sporta koji se plaše huligana, kao i pripadnika LGBT populacije u vreme održavanja Parade ponosa.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Niko nije iseljen iz Hrtkovaca,jer ulazak radikala nije ni dozvoljen u Hrrtkovce ali ni drugih organizatora clanova LDP, DS i LSV Nenada Canka. Neznam zasto ovakav glup naslov?

  2. Vlada srbistana je danas donela odluku da sledeću sednicu održi u Hrtkovcima kako bi se solidarisala sa lokalnim stanovništvom kojeg proganjaju šešeljoidi.
    Verujemo da će šešeljoidi na ovu vest reagovati tako što će krenuti u proganjanje stanovnika u nekim drugim delovima ove zemlje.

  3. mnogo ste bolesni

  4. Da je vlada Srbije zaista zainteresovana za više ušteda, a manje cirkusa, ladno je mogla poslati jedan autobus i kombi specijalaca, utrpati unutra onu debelu mešinu (ili osudjenog zločinca) sa svim pristalicama i vratiti ih odakle su došli. Čiča miča i gotova priča. Ovako samo još jedna jako skupa predstava, koja ni na jedan način Srbiji nije potrebna.

  5. Iselite hrvate iz Hrvatske u Južnu Ameriku kod rodbine i da smo mirni i mi i oni… ovako seljakanje je samo cimanje svima, bez trajnog rešenja.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix