Policija smatra da je najbezbednije da građani u Hrvatskoj ostanu do kraja godine
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

06. maj. 2018

Policija iselila stanovnike Hrtkovaca u Hrvatsku da bi sprečila nerede

HRTKOVCI, 6. maj 2018, (Njuz) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iselili su danas u Hrvatsku kompletno stanovništvo mesta Hrtkovci, ne bi li na taj način sprečili potencijalne nerede zbog dolaska pripadnika Srpske radikalne stranke u ovo mesto.

Kako saznaje Njuz, policija je juče blokirala skoro sve prilaze Hrtkovcima, ali je danas procenjeno da ova mera nije dovoljna.

– Dužnost policije je da zaštiti sve svoje građane i zato smo jutros odlučili da munjevito reagujemo i iselimo stanovnike Hrtkovaca u Hrvatsku, čime smo pokazali da smo ozbiljna država koja ne dozvoljava radikalima da maltretiraju njene građane – izjavio je naš sagovornik iz MUP-a.

On kaže da na ovaj način neće biti nikakvih problema na zabranjenom mitingu radikala, jer niko neće moći da maltretira lokalno stanovništvo, kad će lokalno stanovništvo već uveliko biti u izbegličkim kampovima u Slavoniji.

– Još uvek se ne zna koliko će dugo ovi ljudi morati da budu u Hrvatskoj, za početak bi bilo najbolje da tamo ostanu do kraja godine, a za kasnije ćemo videti šta kažu bezbednosne procene. Važno je da oni znaju da se i po povratku u Srbiju za čas mogu prebaciti u Hrvatsku, ako bilo kad bilo ko bude najavio miting u njihovom mestu – kaže naš sagovornik i navodi da bi ova efikasna policijska mera mogla da se primeni i na iseljenje ljubitelja sporta koji se plaše huligana, kao i pripadnika LGBT populacije u vreme održavanja Parade ponosa.

Marko Dražić

 1. Tesa kaže:

  Niko nije iseljen iz Hrtkovaca,jer ulazak radikala nije ni dozvoljen u Hrrtkovce ali ni drugih organizatora clanova LDP, DS i LSV Nenada Canka. Neznam zasto ovakav glup naslov?

 2. Svejk kaže:

  Vlada srbistana je danas donela odluku da sledeću sednicu održi u Hrtkovcima kako bi se solidarisala sa lokalnim stanovništvom kojeg proganjaju šešeljoidi.
  Verujemo da će šešeljoidi na ovu vest reagovati tako što će krenuti u proganjanje stanovnika u nekim drugim delovima ove zemlje.

 3. adolfo kaže:

  mnogo ste bolesni

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Da je vlada Srbije zaista zainteresovana za više ušteda, a manje cirkusa, ladno je mogla poslati jedan autobus i kombi specijalaca, utrpati unutra onu debelu mešinu (ili osudjenog zločinca) sa svim pristalicama i vratiti ih odakle su došli. Čiča miča i gotova priča. Ovako samo još jedna jako skupa predstava, koja ni na jedan način Srbiji nije potrebna.

 5. zexx kaže:

  Iselite hrvate iz Hrvatske u Južnu Ameriku kod rodbine i da smo mirni i mi i oni… ovako seljakanje je samo cimanje svima, bez trajnog rešenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *