nazad na vrh

Policija ispituje poreklo imovine građana koji su sipali pun rezervoar

BEOGRAD, 12. maj 2022, (Njuz) – U okviru borbe protiv pranja novca, policija će ispitati poreklo imovine svih građana koji su u prethodnih mesec dana do vrha napunili rezervoare svojih automobila, najavljeno je iz MUP-a.

– Pranje novca je problem sa kojim se suočavaju sve države u regionu i zajedničkim snagama pokušavamo da suzbijemo taj vid kriminala – kažu u policiji. – Već duže vreme, naše službe rade proveru lica čiji troškovi prevazilaze prijavljena primanja. Istrage su intezivirane poslednjih dana, a na informativni razgovor je privedeno više osoba za koje je primećeno da toče pun rezervoar na svojim automobilima. Svi oni će morati da dokažu odakle im novac i kako su došli do njega. Ukoliko se utvrdi da je nemoguće dokazati poreklo imovine, rezervoari će im biti ispražnjeni, a protiv njih podnete krivične prijave – najavljuju u MUP-u.

Policija je ovim povodom stupila u kontakt sa vlasnicima benzinskih pumpi, prikupila snimke sa nadzornih kamera i detaljno proverava sumnjive aktivnosti.

– U ovu akciju su uključeni svi sektori MUP-a. Pored policajaca koji su pojačali kontrolu na samim pumpama, veliku pomoć nam pruža saobraćajna policija, koja je dobila nalog da prilikom kontrole proveri i nivo goriva u automobilu. Otvoren je i specijalni broj na koji točioci mogu prijaviti sumnjiva lica čim čuju rečenice kao što su “Sipaj pun“ ili “Do vrha“.

U MUP-u naglašavaju da je ovo tek početak borbe protiv pranja novca i da će, već na jesen, pokrenuti novu fazu tokom koje će proveravati poreklo imovine svima koji pale bojler na skupoj struji.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix