njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. maj. 2022

Policija ispituje poreklo imovine građana koji su sipali pun rezervoar

BEOGRAD, 12. maj 2022, (Njuz) – U okviru borbe protiv pranja novca, policija će ispitati poreklo imovine svih građana koji su u prethodnih mesec dana do vrha napunili rezervoare svojih automobila, najavljeno je iz MUP-a.

– Pranje novca je problem sa kojim se suočavaju sve države u regionu i zajedničkim snagama pokušavamo da suzbijemo taj vid kriminala – kažu u policiji. – Već duže vreme, naše službe rade proveru lica čiji troškovi prevazilaze prijavljena primanja. Istrage su intezivirane poslednjih dana, a na informativni razgovor je privedeno više osoba za koje je primećeno da toče pun rezervoar na svojim automobilima. Svi oni će morati da dokažu odakle im novac i kako su došli do njega. Ukoliko se utvrdi da je nemoguće dokazati poreklo imovine, rezervoari će im biti ispražnjeni, a protiv njih podnete krivične prijave – najavljuju u MUP-u.

Policija je ovim povodom stupila u kontakt sa vlasnicima benzinskih pumpi, prikupila snimke sa nadzornih kamera i detaljno proverava sumnjive aktivnosti.

– U ovu akciju su uključeni svi sektori MUP-a. Pored policajaca koji su pojačali kontrolu na samim pumpama, veliku pomoć nam pruža saobraćajna policija, koja je dobila nalog da prilikom kontrole proveri i nivo goriva u automobilu. Otvoren je i specijalni broj na koji točioci mogu prijaviti sumnjiva lica čim čuju rečenice kao što su „Sipaj pun“ ili „Do vrha“.

U MUP-u naglašavaju da je ovo tek početak borbe protiv pranja novca i da će, već na jesen, pokrenuti novu fazu tokom koje će proveravati poreklo imovine svima koji pale bojler na skupoj struji.

Vladimir Vuković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *