Psi uspevaju da po mirisu odrede o kom udžbeniku je reč
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

29. aug. 2016

Policija koristila pse istrenirane da nanjuše polovne udžbenike

BEOGRAD, 29. avgust 2016, (Njuz) – U akciji u kojoj je zaplenjeno više od 1000 polovnih udžbenika u Kosovskoj ulici u Beogradu, korišćeni su i policijski psi istrenirani da nanjuše ovakvu vrstu knjiga, saznaje Njuz.

Iz policije su nam potvrdili da su na poziv komunalne policije angažovali desetak pasa koji su bez greške obavili identifikovanje polovnih udžbenika.

– U policiji postoji specijalna jedinica sa psima koji su utrenirani da nanjuše eksploziv, kao i jedinica sa psima koji umeju da namirišu drogu. Međutim, najvažniju jedinicu čine psi koji su obučeni da u prečniku od 500 metara nanjuše polovni udžbenik – otkrio nam je izvor iz policije koji je želeo da ostane anoniman – Njihova obuka traje godinama i oni imaju toliko osetljiv njuh da umeju da razlikuju udžbenik iz srpskog jezika za treći razred od onog za četvrti, a što je starost knjige veća, to psi reaguju jačim lavežom – objasnio je on.

– Ukoliko se desi da se pas ukoči i da stoji nepomično ispred neke knjige, to je znak da je nanjušio polovni udžbenik kojeg su koristile dve i više generacija i to je znak da imamo posla sa prodavcem jako opasnog štiva – potvrdio nam je izvor iz policije – Takvog psa je teško kontrolisati i njega najčešće pustimo na tog prodavca da bi se malo smirio – dodaje on.

Kako Njuz nezvanično saznaje, od nedavno je u policiji pokrenut i trening za pse koji će umeti da otkriju da li neki udžbeniku iz biologije sadrži lekciju o čeri paradajzu.

Miroslav Vujović

  1. Mali mi je ovaj gradonačelnik kaže:

    Šta je s vama, njuzovci? Komentare ne objavljujete- Hoće li uopšte biti nastavljen serijal 24 minuta sa Zoranom Kesićem?

  2. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa u Srbiji niko nezakonito noću ne ruši grad, nema nerešenih ubistava, kriminalci ne pucaju i ne ubijaju jedni druge i nedužne, logično je onda da je najveći kriminal, prisustvo polovnih udžbenika!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *