Fotografija iz vremena kada su Pink i Informer radili svoj posao
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

04. jul. 2017

Policija odložila hapšenje jer Pink i Informer nisu imali slobodne snimatelje

BEOGRAD, 4. jul 2017, (Njuz) – MUP Srbije bio je primoran da odloži planiranu akciju hapšenja osumnjičenog za više krivičnih dela jer snimateljske ekipe „Pinka“ i „Informera“ nisu mogle da izađu na teren.

Zbog ovog slučaja održan je sastanak između predstavnika policije i redakcija ova dva medija na kome je postignut dogovor o prevazilaženju sličnih problema.

– Mesecima radimo na ovom slučaju. Marljivo smo prikupljali dokaze i sve je bilo spremno za hapšenje – kažu u MUP-u Srbije – Čim smo dobili dojavu gde se osumnjičeni tačno nalazi obavestili smo nadležne urednike Pinka i Informera i zatražili da pošalju svoje ekipe. Nažalost, zbog prezauzetosti njihovi snimatelji nisu mogli odmah da izađu na teren. Osumnjičeni je iskoristio ukazanu priliku i udaljio se u nepoznatom pravcu – objašnjava naš izvor iz MUP-a.


U redakcijama dve medijske kuće žale zbog situacije u kojoj se našla policija i obećavaju da će učiniti sve da se slične stvari ne ponove.


– U toku je letnja sezona, veliki broj javnih ličnosti je na letovanjima i naše ekipe su stalno na terenu gde pokušavaju da snime detalje iz njihovog intimnog života. U momentu kad smo primili poziv policije, ekipa Informera je bila zauzeta snimanjem celulita naše poznate pevačice. To je delikatan i naporan posao koji zahteva angažovanje vrhunskih profesionalaca, pa smo na zadatak poslali naše najbolje ljude. Pokušali smo da odgovorimo na zahtev policije i prebacimo ih na mesto predviđeno za hapšenje, ali nije bilo dovoljno vremena za izvođenje takve akcije. Razgovarali smo sa predstavnicima MUP-a i dogovorili korake koji će doprineti boljoj sinhronizaciji naših službenika kako bismo izbegli slične slučajeve u budućnosti – rekli su nam u “Informeru”.


U televiziji Pink su potvrdili ove navode i najavili formiranje rezervnog sastava snimatelja koji će uvek biti u pripravnosti i u svakom momentu biti na raspolaganju državnim organima.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Novinarima ,,režimskih” kuća u Srbiji nije lako. Moraju da prate vodjin tempo i prenesu gde god je bio, šta je otvorio, al nikako nešto što on ne bi odobrio. Treba da znaju šta se desilo, a šta nije. Moraju ostati ,,objektivni” i ,,nevideti” stranačke i prave policajce (uključiv komunalce) kad nešto ,,ne rade”, al zato biti prisutni na mestima gde ,,rade” i sve to samoinicijativno i spontano!

  2. scoby kaže:

    Pulicerovu nagradu bi dobio snimatelj koji je uhvatio trenutak kad se Andjus od “poslovnog partnera i direktora marketinga” kontraverznog biznismena Milojice, premetnuo u “reketasa”…

  3. voya montoya kaže:

    Dobro da MUP nije uhapsio Tasovca…!!!Ja sam zbog frizure odmah,poput naseg Tuzilastva,posumnjao na Tasovca,prvu srpsku kontraverznnu flizuru…A frizura je po meni,vec osnov za Novu Sablju…!!! Iako modu prate i pripadnici MUPa,koji se sisaju protivno uputsvu MUP i drugim podzakonskim aktima,koja uredjuju ovu oblast,zahvaljujuci merama Vlade Srbije…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *