nazad na vrh

Policija odložila hapšenje jer Pink i Informer nisu imali slobodne snimatelje

Fotografija iz vremena kada su Pink i Informer radili svoj posao

BEOGRAD, 4. jul 2017, (Njuz) – MUP Srbije bio je primoran da odloži planiranu akciju hapšenja osumnjičenog za više krivičnih dela jer snimateljske ekipe “Pinka“ i “Informera“ nisu mogle da izađu na teren.

Zbog ovog slučaja održan je sastanak između predstavnika policije i redakcija ova dva medija na kome je postignut dogovor o prevazilaženju sličnih problema.

– Mesecima radimo na ovom slučaju. Marljivo smo prikupljali dokaze i sve je bilo spremno za hapšenje – kažu u MUP-u Srbije – Čim smo dobili dojavu gde se osumnjičeni tačno nalazi obavestili smo nadležne urednike Pinka i Informera i zatražili da pošalju svoje ekipe. Nažalost, zbog prezauzetosti njihovi snimatelji nisu mogli odmah da izađu na teren. Osumnjičeni je iskoristio ukazanu priliku i udaljio se u nepoznatom pravcu – objašnjava naš izvor iz MUP-a.


U redakcijama dve medijske kuće žale zbog situacije u kojoj se našla policija i obećavaju da će učiniti sve da se slične stvari ne ponove.


– U toku je letnja sezona, veliki broj javnih ličnosti je na letovanjima i naše ekipe su stalno na terenu gde pokušavaju da snime detalje iz njihovog intimnog života. U momentu kad smo primili poziv policije, ekipa Informera je bila zauzeta snimanjem celulita naše poznate pevačice. To je delikatan i naporan posao koji zahteva angažovanje vrhunskih profesionalaca, pa smo na zadatak poslali naše najbolje ljude. Pokušali smo da odgovorimo na zahtev policije i prebacimo ih na mesto predviđeno za hapšenje, ali nije bilo dovoljno vremena za izvođenje takve akcije. Razgovarali smo sa predstavnicima MUP-a i dogovorili korake koji će doprineti boljoj sinhronizaciji naših službenika kako bismo izbegli slične slučajeve u budućnosti – rekli su nam u “Informeru”.


U televiziji Pink su potvrdili ove navode i najavili formiranje rezervnog sastava snimatelja koji će uvek biti u pripravnosti i u svakom momentu biti na raspolaganju državnim organima.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Novinarima ,,režimskih” kuća u Srbiji nije lako. Moraju da prate vodjin tempo i prenesu gde god je bio, šta je otvorio, al nikako nešto što on ne bi odobrio. Treba da znaju šta se desilo, a šta nije. Moraju ostati ,,objektivni” i ,,nevideti” stranačke i prave policajce (uključiv komunalce) kad nešto ,,ne rade”, al zato biti prisutni na mestima gde ,,rade” i sve to samoinicijativno i spontano!

  2. Pulicerovu nagradu bi dobio snimatelj koji je uhvatio trenutak kad se Andjus od “poslovnog partnera i direktora marketinga” kontraverznog biznismena Milojice, premetnuo u “reketasa”…

  3. Dobro da MUP nije uhapsio Tasovca…!!!Ja sam zbog frizure odmah,poput naseg Tuzilastva,posumnjao na Tasovca,prvu srpsku kontraverznnu flizuru…A frizura je po meni,vec osnov za Novu Sablju…!!! Iako modu prate i pripadnici MUPa,koji se sisaju protivno uputsvu MUP i drugim podzakonskim aktima,koja uredjuju ovu oblast,zahvaljujuci merama Vlade Srbije…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix