njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

23. jun. 2013

Policija počela da uvežbava obezbeđivanje testova za prijemni za 2014. godinu

Posebna pažnja biće posvećena učenicima sklonim fotokopiranju knjiga/FOTO: Tanjug

BEOGRAD, 23. jun 2013, (Njuz) – Pripadnici policije započeli su juče specijalne treninge kako bi se maksimalno pripremili za obezbeđivanje testova za prijemne ispite iz srpskog jezika i matematike 2sledeće godine, saznaje Njuz u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

MUP je formirao nekoliko posebnih jedinica čiji će jedini zadatak u narednih godinu dana biti da se pripreme za zaštitu testova i onemogućavanje njihovog „curenja“.

Država je, prema saznanjima Njuza, u opremu za ove jedinice uložila više od 30 miliona evra, tako da će one, posle Žandarmerije, biti najopremljenije policijske snage u Srbiji.

– Osim najmodernijih kratkih i dugih cevi, minobacača, noćnih naočara, pancira, električnih pendreka i biber sprejeva najmodernije generacije, pripadnici novih jednica biće opremljeni i specijalnim naočarima za prepoznavanje fotokopiranog teksta, bazama podataka svih učenika u Srbiji, a naročito će biti označeni oni koji već imaju prestupničku predistoriju poput ukora ili neopravdanih izostanaka. Pod najrigoroznijim nadzorom biće učenici koji su od ranije poznati po fotokopiranju knjiga i prepisivanju domaćih zadataka od drugih učenika – rekao je za Njuz izvor iz MUP-a koji je insistirao na anonimnosti.

Popularne „Maturske jedinice“, kako ih sada zovu, na obuci uvežbavaju kako da brzo evakuišu testove iz ugrožene zone i transportuju ih sa jednog na drugo mesto, kao i veštine pregovaranja i borbe sa tinejdžerima.

– Koliko je obuka ozbiljna i sveobuhvatna, govori i to da će pripadnici specijalnih jedinica učiti čak i osnove nastavničkog i tinejdžerskog jezika kako bi komunikacija sa mogućim akterima njihovih akcija bila maksimalno pojednostavljena i efikasna – naveo je sagovornik Njuza.

Nenad Milosavljević

 1. Krompir kaže:

  Bog cuva testove!!!

  1. opet kaže:

   …A zandarmerija cuva Boga. Jos kada bi testovi cuvali zandarmeriju, krug srece bi bio zatvoren. Ovako postoji opasnost da neko u Srbiji kupi ili otme i tako prisvoji testove, Boga ili zandarmeriju i radi sa njima sta hoce…

  2. Ateista kaže:

   Ako Bog ne postoji, tu je Bratislav Dikić!

 2. aleksandar kaže:

  A dodatno i za svaki slucaj, i ove jedinice ce, kao i ostale jedinice MUP-a Srbije, biti popunjene specijalcima koji nikada nisu krocili u bilo kakvu skolu i nikada nisu resili nikakav test!

 3. drLaki kaže:

  Kako nikome nije palo na pamet da ti policajci koji obezbedjuju testove mogu da bace kratak pogled natest, upamte pitanja i kada dodju kuci prekucaju test, daju odgovore i sve to plasiraju na www.

  1. aleksandar kaže:

   pa niko medju ljudima koji ih biraju, postavljaju i vode ne razmislja tako kriminalno i iskvareno!

 4. scoby kaže:

  Samo da testovi ne devalviraju u svojoj debilnosti do sledece godine, tako da mogu da ih rese i pripadnici spec. jedinice.
  Mozda ce cuveni tepih iz ovogodisnjeg testa dobiti 3D, pa ce se traziti izracunavanje njegove zapremine.

 5. Tagore kaže:

  Policija uvežbava testove male mature?
  Koliko policajaca ima malu maturu – pita se mlada policajka Drenka sa Čukarice?

 6. Marijana kaže:

  Znaci ne verujem, ovo je smesnoo!
  ahhahhahahah :'DDDDD

  ‘Pod najrigoroznijim nadzorom biće učenici koji su od ranije poznati po fotokopiranju knjiga i prepisivanju domaćih zadataka od drugih učenika’

  Moram da kupujem nove knjige!

  1. Tagore kaže:

   O Marijana, slatka mala Marijana, tebe ću čekat’ ja do pokradenog mraka srpske prosvete i kulture.
   Ponoć, ponoć već je davno prošla, Marijana nije došla na malu maturu…

 7. Sasa kaže:

  Jos jedno lazno obecanje. Pa gde ce da skupe tako veliki broj pismenih policajaca?

 8. lhn kaže:

  Hahaha!
  Obezbedjeno je SAMO 30 miliona za zastitu testova iz matematike i srpskog.
  Sledece godine se polaze mala matura iz 7 predmeta (istorija, biologija, geografija, fizika i hemija). Mora se obezbediti jos dodatnih sredstava i snaga za Maturske jedinice!

 9. porr kaže:

  Strasna nam je i drzava i policija i djeca

 10. Komšija Žika kaže:

  Svaki put se divim koliko “šarana” ima na Facebook-u!

 11. marina kaže:

  plakati ili se smejati, pitanje je sad

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *