Polovni udžbenik počinio teško divljaštvo
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

29. aug. 2016

Policija posle 18 sati opsade dečije sobe uspela da uhapsi polovni udžbenik

BEOGRAD, 29. avgust 2016, (Njuz) – Jake policijske snage uspele su rano jutros da, posle 18-časovne opsade jedne dečije sobe na Novom Beogradu, uhapse polovni udžbenik koji se tu skrivao od potere.

Knjiga, za koji je utvrđeno da je u pitanju udžbenik iz geografije za šesti razred, osumnjičena je da je, zajedno sa Bukvarom i Veneovom Zbirkom rešenih zadataka iz matematike, divljala na Novom Beogradu gađajući prolaznike geografskim pojmovima i definicijama. Nakon toga je pobegla u zgradu u ulici Jurija Gagarina gde i živi u sobi učenika koji je koristi, a za kojeg se još utvrđuje da li joj je pomagao u skrivanju.

– Policija je najpre pretresla sve stanove u kojima ima sumnjive dece, čak smo pretresli i stan u kojem je knjiga kasnije otkrivena, ali je prilikom prvog pretresa nismo pronašli. Nije je bilo ni na jednoj polici, niti na radnom stolu. Policija se povukla, a kada smo se vratili i ponovili pretres u toj i još nekoliko dečijih soba, pronašli smo geografski udžbenik na polici na jednoj od polica. U toku je saslušanje maloletnog V. M. kako bismo utvrdili da li je pomagao polovnom udžbeniku da se sakrije – izjavio je za Njuz policajac koji je učestvovao u hapšenju.

Stanari zgrade odahnuli su nakon što je policija odnela opasni udžbenik, a većina njih se slaže u oceni da žestoki polovni udžbenici sa vrelog beogradskog asfalta unose sve veću nesigurnost među građane.

Nenad Milosavljević

  1. Ja sam kaže:

    Poslao bih komentar ali necu jer znam da nece biti objavljen.
    Nekako ste i vi postali polovni od kako ne objavljujete komentare.

  2. milan (nisam odavde) kaže:

    Teško je u Srbiji pronaći nove udžbenike koji se razlikuju od starih. Da nema upornih i iskusnih policajaca na čelu sa glavnim policajcem koji je obećao da će razdvojiti stare i nove udžbenike i onemogućiti njihovo mešanje taj zadatak bi ostao nedovršen i naterao bi decu da uče iz prevazidjenih knjiga!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *