njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. dec. 2019

Policija u Abu Dabiju kod Stevana Dojčinovića zaplenila tri kilograma čistog istraživačkog novinarstva

ABU DABI/BEOGRAD, 18. decembar 2019, (Njuz) – Policija Ujedinjenih Arapskih Emirata zadržala je na aerodromu u Abu Dabiju urednika istraživačkog portala KRIK Stevana Dojčinovića i tom prilikom kod njega pronašla tri kilograma istraživačkog novinarstva visoke čistoće.

Dojčinović je istraživačko novinarstvo krio u ručnom prtljagu, a otkriven je prilikom pasoške  kontrole. Nakon što su službenici otkrili istraživačko novinarstvo kod srpskog novinara, zadržali su ga na aerodromu i oduzeli mu ceo paket koji su pronašli kod njega. Nakon toga, Dojčinović je deportovan u Srbiju.

Kako nezvanično saznajemo, urednik KRIK-a je policiji Abu Dabija rekao da nije imao nameru da rastura istraživačko novinarstvo u Emiratima, već da je cela količina bila za njegovo lično korišćenje.

To obrazloženje, međutim, nije naišlo na dobru reakciju kod emiratske policije, s obzirom na to da je čak i rekreativno uživanje istraživačkog novinarstva u toj zemlji strogo kažnjivo. 

Dojčinović je trenutno u avionu ka Beogradu, a ovo nije prvi put da je priveden zbog pokušaja unošenja istraživačkog novinarstva u neku zemlju. Podsetimo, iz istog razloga Dojčinović je 2015. godine deportovan iz Rusije.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Dojčinović je za sve sam kriv. Prijavio se kao novinar. Kad novinari u tim zemljama udju po vizu ponekad izdaju u djelovima, u malo većem džaku. Da se lepo registrovao kao pravni savetnik očas posla bi sve bilo sredjeno i bez ikakvih problema!
  (Ipak smatram da Aleksandra Obradovića treba osloboditi)

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   (Eto napišem pet šest puta nešto u zagradi – pa upali)
   I za najduže putovanje potrebno je napraviti prvi korak!

 2. Hristo kaže:

  Najfiniji, holandski!

 3. voya montoya kaže:

  Maa ,mora da je imao laznu legitimaciju lista INFORMER, uz pomoc koje se izvukao…Na veliku zalost , poslanika Zukorlica…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *