nazad na vrh

Policija u kući Dinkićevog oca našla više hiljada proneverenih pesama Kikija Lesendrića

Kiki je Dinkiću pesme poverio na doradu/FOTO: Twitter

VLASOTINCE/BEOGRAD, 24. novembar 2013, (Njuz) – Policijski inspektori, koji su u Vlasotincu pretresli dom oca lidera URS-a Mlađana Dinkića u potrazi za dokazima o malverzacijama u Poštanskoj štedionici, pronašli su više hiljada proneverenih pesama muzičara Kikija Lesendrića.

Pesme su pronađene na tavanu porodične kuće Dinkića, a policija ih je preuzela i odnela na stručna veštačenja i ekspertizu.

Sumnja se da je Kiki pesme poverio Mlađanu Dinkiću na doradu, ali da ih je Mlađan Dinkić potom zloupotrebio izvodeći ih pred prijateljima i tvrdeći da ih je on napisao. Pritom, bivši ministar je na Lesendrićeve molbe da mu vrati pesme ostao gluv i više puta mu ponudio kompenzaciju u vidu svojih pesama, na šta je Lesendrić u nekoliko navrata bio prinuđen da pristane.

“Zbog svega navedenog, Kiki Lesendrić je pretrpeo ogromnu materijalnu i duševnu štetu jer je morao da peva pesme koje nisu njegove i koje kao muzičar ne oseća a koje, ruku na srce, nisu ni tako kvalitetne kao njegove. Advokatski tim Kikija Lesendrića zato će tražiti punu nadoknadu štete nastale zloupotrebom i nezakonitim raspolaganjem njegovim pesmama”, poručili su iz advokatskog tima Kikija Lesendrića.

Policija sumnja da postoji mogućnost da su i drugi muzičari oštećeni na sličan način, zbog čega je upućen javni poziv da se svi oštećeni muzičari i pevači jave najbližoj stanici policije kako bi inspektorima otpevali pesme koje su im otete.

Za nekoliko pronađenih pesama se trenutno osnovano pretpostavlja da, s obzirom na nedostatak konkretne tematike kojom se bave, pripadaju Đorđu Davidu, ali će pravog autora otkriti istraga u narednim danima.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Mladja je vaistinu neiscrpan izvor inspiracije…:)))))))))))))))))))

 2. sta se palite bre, evo iljadarka,

  ~ :~ :~ :~: ~:~ :~ :~:~ :~ :~ :~:~ :~ :~ :~:~ :~ :~ :~:~ :~:~ :~
  donosiocu ovog komentara u prostorije ministarstva
  vlada Srbije isplatice

  ~ :~ :~ :~:~ :~ :~ :~:~

  H I L J A D U E V R A
  – ili tako nesto –
  ~ :~ :~ :~: ~:~ :~ :~:~ :~ :~ :~:~ :~ :~ :~:~ :~ :~ :~:~ :~:~ :~

  i sad me malo ostavite na miru….

 3. Dinkić je propevao još pre nego što su ga zvali u policiju da da izjavu vezano za neke njegove kompozicije. Uzevši u obzir da u Srbiji uvek na sve istaknute i važne funkcije biraju najgore ljude, u budućnosti očekujem da će ga postaviti na funkciju na kojoj će moći još više da komponuje. Mada se čini da je on odsvirao svoje.

 4. Najviše je oštećena Vendi jer je ona trebala da otpeva ove pesme zajedno sa Ekremom.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix