Freepik/8 photo
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

24. mar. 2023

Političar strahuje da bi poskupljenje moglo da zahvati i tržište diploma

SRBIJA, 24. mart 2023, (Njuz) – Političar S.D. odlučio je da napravi zalihe fakultetskih diploma jer strahuje da bi talas poskupljenja mogao da zahvati i to tržište.

On je kupio diplome nekoliko fakulteta i viših škola po starim cenama, ali navodi da su mu pojedini prodavci rekli da će već kroz nekoliko nedelja doći do korekcije cena do čak 70 odsto.

– Saznao sam da su porasle cene sirovina i da trgovci moraju da podignu cene, mada mi je povećanje od 70 odsto malo preterano. Razumem i da prodavac mora da uzme neku maržu, ali doći ćemo u situaciju da za 10.000 evra ne možeš da kupiš ni upola diploma kao što si mogao pre pet godina. Znam da mi zalihe neće dugo potrajati, ali ipak sam odlučio da potrošim deo ušteđevine kako bih bio miran bar neko vreme – kaže ovaj političar Njuz.

Prema njegovim rečima, kada su počela poskupljenja propustio je priliku da napravi zalihe jogurta i tunjevine jer nije verovao da će inflacija toliko podivljati, ali da je ovog puta rešio da bude oprezan.

– Što se kaže, ko se o mleko opeče, taj i u jogurt duva. Ja nisam mogao da duvam u jogurt jer je rekordno poskupeo u svega nekoliko dana, ali sa diplomama neću ponoviti grešku. Jako mi je stalo do obrazovanja i zato sam rešio da uložim u njega koliko god mogu sada dok je još jeftino i pristupačno – naveo je S.D.

On je na kraju poručio svima da diplome ne kupuju kampanjski, jer izbor tada obično nije velik, a nisu ni povoljne, već da imaju spreman novac i da ih pazare “kad god nalete na neko dobro sniženje ili akciju”.

– Kad imate više diploma i menjate ih, one se i manje habaju i duže će vam trajati. Zato treba napraviti zalihe, zaključio je na kraju S.D.

Nenad Milosavljević

 

Ukoliko želite da saznate koliko se uspešno Srbija bori sa inflacijom, pročitajte ovde.

  1. Pera kaže:

    Open AI kompanija nazvala je alat za kreiranje laznih slika primenom AI tehnologije Dali https://openai.com/product/dall-e-2.
    Pomenuta kompanija razmatra da modul koji krera lazne doktorate nazove: Mali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *