njuz-autor

AUTOR: urednistvo

31. jan. 2011

Političari se svađaju ko će da pomogne Bajfordu

Vredi barem 3-5%

BEOGRAD, 31. januar 2011, (Njuz) – Nakon objavljivanja vesti da Timoti Džon Bajford, autor kultnih dečijih emisija iz 70-ih i 80-ih godina, zbog birokratskih propusta nema pravo na penziono i zdravstveno osiguranje, članovi Vlade Srbije započeli su jutros raspravu, koja je ubrzo zatim prerasla u svađu, ko će od predstavnika vlasti pomoći poznatom umetniku.

Njuz nezvanično saznaje da je među ministrima jedan od najglasnijih bio Jovan Krkobabić.

– S obzirom da se bavim rešavanjem pitanja penzija ceo svoj život, red je da ja dobijem Bajforda. Tadić je prošli put dobio kerušu Milu, a prema ugovoru o podeli resora u Vladi, sledeći slučaj treba da dobije neka druga stranka. Najbolje bi bilo da to bude PUPS, jer se mi bavimo problemima penzionera – prenosi naš izvor iz Vlade Srbije, od kog smo saznali da je sukob među ministrima nastao kada je Milutin Mrkonjić pokazao pretenzije na slučaj Bajford.

– Meni uvek daju da otvaram po kilometar-dva neke magistrale, a te vesti više niko i ne čita. Hoću da dobijem Bajforda kako bi narodu predstavio da sam sposoban i za te kulturne stvari, a ne samo za malterisanje i borbu sa radnicima oko rokova – rekao je Mrkonjić.

– Đelić je već dobio da vodi studente na putovanje u Evropu dan posle ukidanja viza, a Dačić je dobio sređivanje pasoša Adrijani Limi i Kleu – izjavio je Mlađan Dinkić –  Mislim da bi sada bio red i na mene. Bajford bi mi bio idealan da skupim malo poena posle onog blamiranja sa pričom o akcijama.

Kako saznajemo, osim ministara u Vladi, još jedan pretendent na Bajforda je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji ovo vidi kao idealnu šansu da se konačno opere od seče platana.

Marko Desivojević iz CESID-a izjavio je za Njuz da rešavanje problema pojedinca čija je sudbina tih dana pogodila javnost predstavlja značajan vid kampanje za svakog političara.

– Kada je Boris Tadić pomogao keruši Mili koja je ostala bez nogu, rejting mu je skočio za 1,5 odsto u narednoj nedelji. Procena je da će političar koji se pojavi u javnosti i reši problem Bajfordove penzije, moći da poveća rejting i do pet odsto, jer se radi o čoveku koji je obeležio detinjstvo većine biračkog tela u zemlji, zbog čega i ne čudi što ministri već satima ne mogu da se dogovore koga predstaviti kao Bajfordovog spasioca – rekao je Desivojević.

Sličnost Bajfordove sudbine sa problemom Eve Ras, kada joj je pre nekoliko meseci ukinuto pravo na penziju, navela je TV Pink da i u ovom slučaju pritekne u pomoć i uputi Bajfordu poziv da uđe u sledeću sezonu rijaliti šoua “Farma”.

Istok Pavlović

 1. wikiliks kaže:

  odličan i duhovit info kako se manipuliše narodom

 2. Jordan kaže:

  Sacekajmo dan dva.
  Videce se da ovo i nije zezanje.
  Nasa “Vlada” 100% funkcionise na ovaj dnevno-politicko-vasarsko-svadbarski nacin, ako to ne pomogne Timotiju, nista drugo nece.

  1. pera kaže:

   tacno 100%

 3. Timothy Byford kaže:

  Koliko vidim, ja sam politicarima skoro 3 puta vazniji od keruse.

  1. momir56 kaže:

   Da li ulazite na sledeću Farmu??? Poletaraccc

 4. Инжињер Књижевности kaže:

  Док се ови свађају , наизглед аутсајдер Срђан Миливојевић вреба прилику. Како сазнајемо, захладнили су односи између њега и његовог популарног прадеде барјактара којег бесомучно помиње са скупштинске говорнице. Прадеда је ријешио да пређе у радикале незадовољан реформом војске а Срђан је и даље заговорник јуначког ређања пасијанса на лап-топу с Ђинђићевим ликом на поклопцу у вријеме засједања. Бацимо Бајфорда Срђанима.
  Срђане, уз тебе смо.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *