Tako u kontekstu "srpskog scenarija" političari biračima šalju poruke da neće moći da dobiju posao bez partijske knjižice, da će sva vlast biti u rukama jednog čoveka...
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

16. mar. 2017

Političari u svetu počeli da plaše birače “srpskim scenarijem”

SREMSKA KAMENICA, 16. mart 2017, (Njuz) – Sve više političara u svetu počelo je tokom predizborne kampanje da svoje birače plaše porukama da bi pobeda njihovih protivkandidata dovela do “srpskog scenarija” u njihovim zemljama, pokazalo je istraživanje Instituta za sigurne glasove iz Sremske Kamenice.

Tako u kontekstu “srpskog scenarija” političari biračima šalju poruke da neće moći da dobiju posao bez partijske knjižice, da će sva vlast biti u rukama jednog čoveka, da će svake godine imati izbore, da će pravosuđe biti pod uticajem vlasti, da će diplome moći da kupe i slično.

Ovakve poruke čule su se tokom kampanje pred upravo završene izbore u Holandiji, ali i u Nemačkoj i Francuskoj koje tek ulaze u izbornu euforiju. Sa Instituta navode i da su ovaj fenomen zabeležili čak i u dalekoj Kini koja u novembru bira članove Politbiroa Komunističke partije.

– Očigledno je da su političari došli do zaključka da zaplašivanje “ukrajinskim”, “makedonskim”, “rumunskim” scenarijima više ne deluju na birače. Sve ovo je neshvatljivo biračima u velikom broju zemalja i zato plašenje takvim porukama ima ogroman efekat na njihovu konačnu odluku za koga će glasati – ocenjuju na Institutu.

Naučnici sa Instituta za sigurne glasove kažu da su učesnici u pojedinim kampanjama otišli i korak dalje.

– U jednoj zemlji smo čak imali situaciju da protivkandidati jedni druge optužuju da bi njihova pobeda dovela do takozvanog “srpskog scenarija” što je dodatno unelo konfuziju među već zbunjene birače – kažu na Institutu.

Bane Grković

 1. Ja sam kaže:

  Znaci, aca isao u Nemacku da velikodusno angeli daje predizborne casove scenskog nastupa.
  Pa posle kazu da je on sebicni , sizofreni peder.
  A, nije da nije.

 2. ZoinMihailo kaže:

  Jedan scenario se piše kada na izbore izađe pola stanovnika Srbije.
  Drugi bi se napisao kada bi na izbore izlaznost bila kao u Holandiji.
  Pore lala cvetali bi nam i šumadinci, Ere…..

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  A za svaki slučaj, neprikosnoveni kontrolor izbora po srpskom scenariju, nudi u regionu pa i šire oprobanog pravnog savetnika, koji ,,samo posmatra na strimingu vaše izbore i odma reaguje u vašu korist”! Nudi uslugu policije da spreči skup opozicije i obezbedjuje turističku agenciju za spontano prikupljanje pristalica! Sve u paketu!

 4. mizantropikus kaže:

  Trebalo bi svi mi gradjani da se uclanimo i trazimo partijsko zaposljavanje. Ima vlada da implodira pri takvim scenariju za manje od 24 sata.

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   Grešiš! Dovešće ,,strane investitore”, kojima će pokriti sve troškove poslovanja, i dati 200€ po zaposlenom, naravno sve to iz medjunarodnog kredita. Posle njih ni potop neće oprati Srbiju!

 5. zivorad stankovic kaže:

  Uz kurtoazno izvinjenje,ovaj izvesraj je iz Topolnice.Ako me razumete!

  1. Django kaže:

   Mala ispravka uz zivoradov komentar – dotična bolnica je u Toponici. A ako se razumemo – nije problem ni da je reč o izvesraju iz Toponice, kako nam ovo sve ide, izgleda kao da smo svi već tamo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *