njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. jul. 2011

Politika uvodi “lajk” opciju i na štampanom izdanju

Lajk dugme služiće za lakše deljenje sadržaja u štampanom izdanju

BEOGRAD, 22. jul 2011, (Njuz) – Najstarija novinska kuća na Balkanu, dnevni list “Politika” od septembra uvodi opciju za lakše deljenje sadržaja i u štampanom izdanju.

Iz upravog odbora “Politike” kažu da su se na ovakav revolucionaran potez odlučili kako bi ostali konkurentni u trci sa svetskim trendovima.

– Nakon što smo na sajtu imali odlično iskustvo sa lajk dugmetom, pomislili smo da bi bilo dobro kada bi ista takva stvar postojala i za štampano izdanje. Sistem funkcioniše na potpuno isti način – ako se čitaocu svidi neki članak, sve što treba da uradi je da tapne prstom štampano “lajk” dugme, iseče makazama članak, kopira ga u najbližoj fotokopirnici, spakuje kopije članka u koverte i pošalje ih svim svojim prijateljima, rodbini, poznanicima i nepoznatim ljudima za koje pretpostavlja da ih članak može zanimati. Na taj način se sadržaj štampanog izdanja distribuira i ljudima koji možda i ne kupuju “Politiku”, kaže za Njuz glavni i odgovorni urednik Dragan Bujošević.

Politikini programeri razvijaju i sistem tagovanja čitulja i međusobno “poukovanje” čitalaca ali za sada nemamo naznake kada će novi algoritam pod radnim nazivom “Politika +” postati funkcionalan.

Viktor Marković

 1. Njuzer kaže:

  Vi ste luuuuuudiiii :D :D :D…

  1. Aleksandar kaže:

   Pa, činjenica je da je Fejsbuk poče da prožima sve pore života! Kao marksizam nekada. Pogledajte šta o tome misli jedan aforističar :)
   http://www.zadruznikonj.rs/?p=987

 2. ana kaže:

  Sistem tagovanja ‘citulja’ vi ste sasavi skroz,prosto vas obozavam!!!!

 3. Dzozi kaže:

  ahahahahahah pa vi ste najbolji, na sav glas sam se smejala!! :D

 4. Nikola kaže:

  Sistem funkcioniše na potpuno isti način…. Ahahhah… Najačči ste.

 5. Bojan kaže:

  Pa i ne prate bas trendove. Treba dodati i +1 dugme

 6. Jovan kaže:

  Hahaha koji ste vi ludaci! Hahaha :-)) vrh!

 7. LTG kaže:

  Jel ugradjuju uskoro chat funkciju? Kakav nam je internet u Srbiji to bi bilo brze od fejsbuk chat-a.

 8. Petar kaže:

  e… ceo dan cekam novu vest i moram priznati da je vredelo :))))

 9. Tetka kaže:

  E, bre, NJUZ, ovamo prozivate POLITIKU zbog modernizacije, a opet ste petljali po drugim sajtovima

  http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/267341/Inspektori-saslusavaju-a-vladika-negira-tucu-zbog-nepecenog-mesa (ovo stvarno mislim da ste vi pisali)

  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:338860-Elitna-prostitucija-Za-tv-lica-pet-hiljada-evra (i mene interesuju imena, tj koje su “slavne” cice najbolje plaćene – možda promenim posao u ovim godinama, samo da znam na koga da se ugledam)

  ;)

  1. Jordan kaže:

   I Milka Canic je TV lice! Da li je moguce?!

 10. celtic kaže:

  Danas djeca ne znaju pisati rukom, a jebeni LICEKNJIG postao mjerilo. And remember, Zuckerberg, force will pee on you – always!!!!

 11. Jordan kaže:

  Meni je simpaticniji nacin lajkovanja u listu Pravda. Ko ‘oce da lajkuje neki clanak, samo treba dukuca broj clanka razmak uraaa i posalje SMS na 1389, ako se ipak nadje neki siroma da dislajkuje, on isto takodje treba dukuca broj clanka razmak ua i posalje SMS na broj 2011. Alo bre Politiko, dvajesprvi vek je bre!

 12. лакица kaže:

  Ахахахахаха! Таговање читуља!!! Генијално!!! :-)

 13. Aleksandar kaže:

  У задње време ти што дислајкују на Правди углавном своје СМС-ове шаљу на 92, као у стара добра Слобина времена, само је сад термин страни плаћеник и домаћи издајник замењен термином клерофашиста и лице које шири говор мржње.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *