nazad na vrh

Politika uvodi “lajk” opciju i na štampanom izdanju

Lajk dugme služiće za lakše deljenje sadržaja u štampanom izdanju

BEOGRAD, 22. jul 2011, (Njuz) – Najstarija novinska kuća na Balkanu, dnevni list “Politika” od septembra uvodi opciju za lakše deljenje sadržaja i u štampanom izdanju.

Iz upravog odbora “Politike” kažu da su se na ovakav revolucionaran potez odlučili kako bi ostali konkurentni u trci sa svetskim trendovima.

– Nakon što smo na sajtu imali odlično iskustvo sa lajk dugmetom, pomislili smo da bi bilo dobro kada bi ista takva stvar postojala i za štampano izdanje. Sistem funkcioniše na potpuno isti način – ako se čitaocu svidi neki članak, sve što treba da uradi je da tapne prstom štampano “lajk” dugme, iseče makazama članak, kopira ga u najbližoj fotokopirnici, spakuje kopije članka u koverte i pošalje ih svim svojim prijateljima, rodbini, poznanicima i nepoznatim ljudima za koje pretpostavlja da ih članak može zanimati. Na taj način se sadržaj štampanog izdanja distribuira i ljudima koji možda i ne kupuju “Politiku”, kaže za Njuz glavni i odgovorni urednik Dragan Bujošević.

Politikini programeri razvijaju i sistem tagovanja čitulja i međusobno “poukovanje” čitalaca ali za sada nemamo naznake kada će novi algoritam pod radnim nazivom “Politika +” postati funkcionalan.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Vi ste luuuuuudiiii :D :D :D…

 2. Sistem tagovanja ‘citulja’ vi ste sasavi skroz,prosto vas obozavam!!!!

 3. ahahahahahah pa vi ste najbolji, na sav glas sam se smejala!! :D

 4. Sistem funkcioniše na potpuno isti način…. Ahahhah… Najačči ste.

 5. Pa i ne prate bas trendove. Treba dodati i +1 dugme

 6. Hahaha koji ste vi ludaci! Hahaha :-)) vrh!

 7. Jel ugradjuju uskoro chat funkciju? Kakav nam je internet u Srbiji to bi bilo brze od fejsbuk chat-a.

 8. e… ceo dan cekam novu vest i moram priznati da je vredelo :))))

 9. E, bre, NJUZ, ovamo prozivate POLITIKU zbog modernizacije, a opet ste petljali po drugim sajtovima

  http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/267341/Inspektori-saslusavaju-a-vladika-negira-tucu-zbog-nepecenog-mesa (ovo stvarno mislim da ste vi pisali)

  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:338860-Elitna-prostitucija-Za-tv-lica-pet-hiljada-evra (i mene interesuju imena, tj koje su “slavne” cice najbolje plaćene – možda promenim posao u ovim godinama, samo da znam na koga da se ugledam)

  ;)

 10. Danas djeca ne znaju pisati rukom, a jebeni LICEKNJIG postao mjerilo. And remember, Zuckerberg, force will pee on you – always!!!!

 11. Meni je simpaticniji nacin lajkovanja u listu Pravda. Ko ‘oce da lajkuje neki clanak, samo treba dukuca broj clanka razmak uraaa i posalje SMS na 1389, ako se ipak nadje neki siroma da dislajkuje, on isto takodje treba dukuca broj clanka razmak ua i posalje SMS na broj 2011. Alo bre Politiko, dvajesprvi vek je bre!

 12. Ахахахахаха! Таговање читуља!!! Генијално!!! :-)

 13. У задње време ти што дислајкују на Правди углавном своје СМС-ове шаљу на 92, као у стара добра Слобина времена, само је сад термин страни плаћеник и домаћи издајник замењен термином клерофашиста и лице које шири говор мржње.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix