njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. jul. 2012

Politika: Za prodaju „Politike“ smo saznali iz medija

... //FOTO: Vreme.rs

BEOGRAD, 18. jul 2012, (Njuz) – Za prodaju polovine polovine akcija „Politike“ saznali smo iz medija i niko nas formalno nije obavestio, saopštila je danas ta kompanija.

– O prodaji smo pročitali u utorak prilikom jutarnjeg prelistavanja štampe. Urednici, koji su u to vreme bili na kolegijumu, saznali su tek kada su završili sa sastankom, iako se glavni urednik Dragan Bujošević kasnije setio da je još u ponedeljak uveče na nekom sajtu video tu informaciju, ali ju je zaboravio pošto mu je zabagovala Mozzila pa ga je mrzelo da je restartuje – rekao nam je izvor iz „Politike“.

Prema njegovim rečima, redakcija tog lista trenutno proverava informacije o prodaji, a tekst će biti završen do petka i tada će se tačno znati da li je „Politika“ zaista prodata ili ne.

– Ovaj slučaj pokazuje da je istraživačko novinarstvo na zavidnom nivou u Srbiji i da nijedna informacija ne može da promakne medijima. Zato je naša topla preporuka da i ostale redakcije čitaju redovno novine jer nikad se ne zna, možda će i neka druga tako saznati da je prodata – ocenjuje naš sagovornik.

U „Politici“, prema navodima našeg izvora, sada redovno prate sve druge medije te je poslednja informacija koju su saznali ona da je kompanija prodata za 4,7 miliona evra.

– Cela redakcija je u pripravnosti i stalno rifrešuje stranice svih bitnijih portala jer sada očekujemo da saznamo ko nas je kupio i zašto. Nadamo se da će mediji, kao i obično, biti ažurni i otkriti te informacije. Možda je malo neskromno, ali nadamo se da ćemo saznati i koja stranka stoji iza kupovine i ko je zaista vlasnik moskovske firme koja nas je kupila – zaključuje naš izvor.

Nenad Milosavljević

 1. Tetka kaže:

  А шта је, тачно, у Политици истраживачко новинарство: рекламе или умрлице?

  1. sanak kaže:

   Nedeljni tv program

 2. Ђеки kaže:

  А шта, они што су купили “Блиц” су неки поштенији људи? Ма све су то белосветске битанге, којима је циљ да зараде паре, а ништа се не продаје боље од глупости… Него смо ми осетљиви на наше битанге, нешто мање на битанге из остатка тзв. Источне Европе, а на западне уопште не реагујемо…

  1. Misantropicus kaže:

   Zar je istina da neko zeli da zaradi pare? Ja sam u soku.

   1. sanak kaže:

    Bože, gde ti živiš!!?Šta će ovde ikome pare? One kvare ljude, a Srbi su, bre, nebeski narod, aman.

  2. stroks kaže:

   Nismo osetljiviji na nase nego smo osetljiviji na velike bitange. Sa obzirom da, stvari koje se kod nas desavaju, ne bi prosle ni u jednoj drugoj zemlji u svetu.

   Srbija je zato popularna zemlja za biznis. A da ne znam koliko su posteni politicari iz Srbije, ja bih sigurno pretpostavio, da su strane firme koje su kupovale nase firme pod neposrednom/posrednom kontrolom istih politicarima. Medjutim to se desava u veoma losim drzavama, i tako nesto kod nas nikako ne moze da se desi jer smo mi jedna civilizovana zemlja, zemlja koja je skoro pa clan evropske unije, i zemlja koja ima cipovane licne karte i bus plus.

 3. Milos kaže:

  Ma njih ne zanimaju ove trivijalne stvari, oni istražuju visoki kriminal, recimo kad vam slučajno na kiosku ne daju fiskalni račun to je direktan atak na državu to je vest za prvu stranicu to je novinarska etika……

  1. sanak kaže:

   Ili kad Kasandra na Zelenom Vencu prodaje kineske brusove na kartonskoj kutiji.

 4. celtic kaže:

  Javno ste napisali da je Mozilla zabagovala, počnite nositi pancir :-)

  1. Kick-Ass kaže:

   Možda će sve biti u redu jer je kod njih neka “Mozzila” s dva z, a ne s dva l :P

   1. celtic kaže:

    Često kritikujem pravopisne greške, ali ovaj put sam prešutio, da me Uredništvo ne proda nekom strancuzu ;-)

   2. Neven kaže:

    A i nije mi jasno kako to neka fondacija može da zabaguje, na šta se konkretno misli? To je, kol'ko ja znam, neprofitna organizacija. :)

    1. celtic kaže:

     Nevene, zabagovao si!

     1. Neven kaže:

      To već ima smisla, dešava se. :)

 5. sanak kaže:

  Hitno prekidam njuzovanje i idem po dnevnu štampu da vidim da mi, slučajno, nije prodat stan, jbt.

  1. Tetka kaže:

   Ако, случајно, сумњаш да те жена/муж вара, послушај шта прича комшилук! :D

   1. celtic kaže:

    Kad god posumnjam da me žena vara, naslonim joj glavu na srce, da bolje čujem. Onda tu situaciju dalje iskoristim kao uvertiru za nešto drugo, pa odložim brakolomne tendencije ;-)

 6. sanak kaže:

  Sudeći po stepenu obaveštenosti, nešto mi ovo miriše na različak….

 7. nemojteumojbunar kaže:

  Još bolje – Saznali za prodaju “Politike” čitajući “Politiku”, što važi i za njihov UO

  1. celtic kaže:

   Eto, i tu se opet umiješala politika….

 8. celtic kaže:

  Uredništvo, imam rezultate sa Instituta za Saobraćajno-bihejvioralnu analizu iz S. Kamenice. Fotografija u prilogu govori ovako:

  1. uskoro treba da se upali zeleno svjetlo na semaforu, dakle prodaja je skoro pa odobrena;.
  2. Neko je ustupio prvenstvo prolaza (čitaj: ‘transakcije’) jačem, većem ili boljem kupcu;
  3. Dozvoljeni smjerovi pokazuju da je nemoguća transakcija pravo, nego mora vući lijevo ili desno, što ukazuje na psihosaobraćajno podvojenu ličnost same transakcije;
  4. Strelica za uslovno zeleno skretanje diskretno simbolizuje flert sa desnicom, čime se semafor otvoreno postavlja na stranu tvrde linije;
  5. Ugao slikanja ne ističe visinu i duhovno-intelektualnu važnost zgrade, što samo potvrđuje materijalnu stranu transakcije kao osobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *