nazad na vrh

Pooštrene kazne za vozače koji nemaju 20 evra kod sebe

Nadležni smatraju da će nova mera poboljšati bezbednost u saobraćaju

BEOGRAD, 23. mart 2018, (Njuz) – Saobraćajna policija najavila je oštrije kontrole ovih dana i strože kazne za vozače koji nemaju 20 evra kod sebe.

Nadležni smatraju da će ova mera povoljno uticati na bezbednost saobraćaja i smanjiti broj prekršaja.

U saobraćajnoj policiji kažu da je novi zakon o saobraćaju stupio na snagu, a njegovom primenom će biti osigurana veća bezbednost na putevima.

– Svi naši pripadnici su dobro upoznati sa novim pravilima i spremni da ih primene u praksi. Pozivam vozače da strogo vode računa o ispravnosti vozila, dozvoljenoj količini alkohola u krvi, obaveznoj opremi i ponesu dvadeset evra kako bi izbegli moguće kazne – poručuju iz saobraćajne policije.

Izmenama i dopunama zakona o saobraćaju, vozač koji kod sebe nema 20 evra, suočiće se sa znatno većim kaznama za nevezivanje pojasa, preticanje kolone, a vožnja u pijanom stanju će ga voditi diretno u zatvor.

– Naš cilj je da delujemo preventivno i zaprećenim kaznama sprečimo neodgovorno ponašanje pojedinaca u saobraćaju. Spremni smo da sarađujemo sa vozačima kako bi poboljšali stanje na putevima pa ćemo prvih mesec dana samo upozoravati na nova pravila i nećemo pisati kazne za manje prekršaje onima koji sa sobom imaju bar 10 evra – poručuju u MUP-u.

Bojan Savić

  1. Mora biti u papirnoj valuti , nikako u metalu .

  2. Domaci placenici, i dalje veruju u stranu valutu,umesto u drugu svetsku valutu po cvrstini,NJ.V. – dinar…?? Vidite li Vi,kakve sve izdaje dozivljamo sproleca…?!

  3. A zašto 20 evra. Preventiva za plaćanje. A kome. A kako bez fiskalnog računa. A kako u stranoj valuti kada se sva plaćanja vrše u dinarima i za izvršeno plaćanje se izdaje račun. Pa da bi se uzelo malo sa strane. Savet – ponesite više puta po 20 evra jer je poostrena kontrola (pa imate od tačke A do tačke B više patrola koje će proveravati da li imate 20 evra). STRAŠNO…..

  4. Ali, ovo nije vic. Ovo je istina desetinama godina unazad.

  5. Otkud 20? Bilo je 10. Osim ako baš-baš preteram.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix