Nadležni smatraju da će nova mera poboljšati bezbednost u saobraćaju
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

23. mar. 2018

Pooštrene kazne za vozače koji nemaju 20 evra kod sebe

BEOGRAD, 23. mart 2018, (Njuz) – Saobraćajna policija najavila je oštrije kontrole ovih dana i strože kazne za vozače koji nemaju 20 evra kod sebe.

Nadležni smatraju da će ova mera povoljno uticati na bezbednost saobraćaja i smanjiti broj prekršaja.

U saobraćajnoj policiji kažu da je novi zakon o saobraćaju stupio na snagu, a njegovom primenom će biti osigurana veća bezbednost na putevima.

– Svi naši pripadnici su dobro upoznati sa novim pravilima i spremni da ih primene u praksi. Pozivam vozače da strogo vode računa o ispravnosti vozila, dozvoljenoj količini alkohola u krvi, obaveznoj opremi i ponesu dvadeset evra kako bi izbegli moguće kazne – poručuju iz saobraćajne policije.

Izmenama i dopunama zakona o saobraćaju, vozač koji kod sebe nema 20 evra, suočiće se sa znatno većim kaznama za nevezivanje pojasa, preticanje kolone, a vožnja u pijanom stanju će ga voditi diretno u zatvor.

– Naš cilj je da delujemo preventivno i zaprećenim kaznama sprečimo neodgovorno ponašanje pojedinaca u saobraćaju. Spremni smo da sarađujemo sa vozačima kako bi poboljšali stanje na putevima pa ćemo prvih mesec dana samo upozoravati na nova pravila i nećemo pisati kazne za manje prekršaje onima koji sa sobom imaju bar 10 evra – poručuju u MUP-u.

Bojan Savić

 1. Davor kaže:

  Mora biti u papirnoj valuti , nikako u metalu .

  1. R2D2 3PO kaže:

   Kol'ko je to kripto koina?

 2. voya montoya kaže:

  Domaci placenici, i dalje veruju u stranu valutu,umesto u drugu svetsku valutu po cvrstini,NJ.V. – dinar…?? Vidite li Vi,kakve sve izdaje dozivljamo sproleca…?!

 3. Daoex kaže:

  A zašto 20 evra. Preventiva za plaćanje. A kome. A kako bez fiskalnog računa. A kako u stranoj valuti kada se sva plaćanja vrše u dinarima i za izvršeno plaćanje se izdaje račun. Pa da bi se uzelo malo sa strane. Savet – ponesite više puta po 20 evra jer je poostrena kontrola (pa imate od tačke A do tačke B više patrola koje će proveravati da li imate 20 evra). STRAŠNO…..

 4. mm kaže:

  Ali, ovo nije vic. Ovo je istina desetinama godina unazad.

 5. Milika kaže:

  Otkud 20? Bilo je 10. Osim ako baš-baš preteram.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *