Freepik/Pressfoto
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. aug. 2023

Poreska uprava se nada da građani neće provaliti da joj fale kadrovi

BEOGRAD, 6. avgust 2023, (Njuz) – Poreska uprava Srbije saopštila je da se nada da građani neće saznati da ta institucija nema dovoljno kadrova jer bi to moglo da dovede do povećanja poreske nediscipline.

Kako navode iz Uprave, najveći je manjak poreskih inspektora i to prvo zato što nema dovoljno kompetentnih ljudi, a drugo, obuke traju jako dugo i to nije nešto što može da se reši u kratkom roku, ali se u Poreskoj upravi nadaju da građani to nikada neće saznati.

“Za 20 godina broj zaposlenih pao je sa 8.000 na 3.697, a mlađih od 35 godina imamo svega dva odsto. Naravno, jako je važno da pronađemo nove zaposlene i da podmladimo kadar, ali je još važnije da građani nikada ne provale u kakvim smo problemima. Oni inače vole da ‘hvataju krivine’ i izbegavaju plaćanje poreza kad god im se ukaže prilika, a kada bi saznali za ovo, to bi bilo ravno katastrofi, svi bi počeli da se ponašaju kao Željko Mitrović. Pritom ne mislimo na pravljenje dronova”, saopštila je Poreska uprava.

Iz ove javne službe su, na kraju saopštenja, naveli da će se saopštenje samouništiti 20 sekundi nakon čitanja.
“Molimo medije da ne izveštavaju previše o našem manjku kadrova, jer će oni biti krivi ako građani saznaju da nema ko da kontroliše plaćanje poreza, pa onda prestanu da plaćaju i ostanemo bez bolnica, puteva i najvećeg BDP-a u novijoj istoriji Srbije. Dakle, na kraju ćemo citirati krilaticu našeg preduzeća – samo tiću”, zaključili su iz Poreske uprave.

Nenad Milosavljević

Da li će kompjuteri zameniti poreske inspektore, saznaj ovde.

  1. Nemanja kaže:

    Varam državu za porez već 26 godina, treća generacija posle oca i dede, zahvaljujem se redakciji što mi je ovim tekstom omogućila znatno mirniji san. A jel znate nekog carinika na Horgošu, pitam za druga?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *