njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. apr. 2011

Posao u Srbiji završen na vreme

Ovde nije bilo svečanog otvaranja jer je planirano dva meseca kasnije

VELIKO GRADIŠTE, 2. April 2011, (Njuz) – Rekonstrukcija dečjeg vrtića “Poletarac” u Velikom Gradištu jedinstveni je projekat u novijoj istoriji Srbije, jer je kompletno renoviran objekat pušten u rad 25. marta, tačno onog datuma kada je bilo i predviđeno na početku radova. Statistički podaci kažu da se ovakav slučaj u Srbiji nije desio u poslednjih dvadeset godina.

Ovu neverovatnu vest preneli su danas svi domaći mediji na naslovnoj strani, a prva istraživanja ukazuju da nikom zapravo nije jasno kako se ovo dogodilo.

– Verujte mi da ne znam kako je došlo do ovoga – priča našem reporteru upravnik ovog objekta Veroljub Novaković – Pre šest meseci objavljen je početak radova na projektu obnove vrtića, i kao rok za završetak radova postavili smo 25. mart. Naravno, niko nije verovao da će projekat biti završen do tada, jer živimo u zemlji u kojoj svi majstori, građevinci, električari, distributeri i svi ljudi uključeni u bilo koji projekat rade po 3-4 posla istovremeno da bi preživeli i preuzimaju na sebe više nego što mogu da ispune. Molili smo se Bogu da obnova uopšte bude gotova, a ne da radnici samo odu bez objašnjenja. Kada smo videli da se poslovi privode kraju a da je već početak marta, bilo je to kao u nekom naučno fantastičnom filmu, niko nije verovao svojim očima – priča upravnik u šoku.

Stanovnici Velikog Gradišta su prilično zatečeni ovim događajem, a mnogima od njih su poremećeni planovi jer nisu mogli da predvide da će se ovako nešto desiti.

– Kada sam čula da će rekonstrukcija vrtića trajati šest meseci, muž i ja smo se preselili u Požarevac jer smo pretpostavljali da će ti radovi trajati bar tri godine – žali nam se Nadežda Savić, majka dvoje dece – Tamo smo našli nove poslove i zamenili stanove, sa planom da se vratimo kada deca budu pošla u školu. Sada ne znam šta da radimo jer nas je ova vest potpuno zatekla – objašnjava Nadežda.

Građevinski stručnjaci koji su analizirali ovaj događaj kažu da se radi o čistoj slučajnosti.

– Desio se niz nepredviđenih okolnosti koje su dovele do toga da ovaj projekat bude završen na vreme – objašnjava predsednik građevinske komore Srbije Božidar Avramović za Njuz – Tako, na primer, vlasnik firme koja je radila električne instalacije je mesec dana od početka radova dobio dva miliona dinara na SMS lutriji, pa nije morao da prihvata deset novih poslova u međuvremenu. S druge strane, firma koja je bila zadužena za nabavku građevinskog materijala dobila je greškom uplatu višegodišnjeg duga od pet miliona dinara od strane jedne tajkunske korporacije, jer su u toj korporaciji pomešali njihov broj računa sa računom fantomske firme preko koje peru novac. Takođe, firma koja je radila rekonstrukciju dvorišta uspela je da proda Bugarima sedamnaest tona voćnog soka kome je prošao rok, a koji su dobili kao kompenzaciju od jedne fabrike iz Vojvodine. Sve u svemu, ovaj niz slučajnosti doprineo je da obnova vrtića bude gotova u roku – navodi Avramović.

Predsednik Srbije Boris Tadić još nije poslao čestitku izvođačima radova, jer u kompjuteru njegove sekretarice postoje samo obrasci za čestitke našim sportistima.

Istok Pavlović

 1. Ljuba Lj kaže:

  Ne dozvolite da se i ovaj sajt pretvori u jeftini, kursadžijski humor…
  Imate potencijala za mnogo veće i kvalitetnije stvari, a ove fore: “U Srbiji nešto urađeno na vreme”, “U Srbiji nešto nije urađeno na mućku”, “Srbin ispoštovao ograničenje brzine” (dajem primer), itd… Mislim da ne bi trebalo da budu za vas.

 2. kuksi kaže:

  E ovako nešto kod nas se ne može desiti ni u šali. buahahahah

 3. mile kaže:

  BRAVO!!!!
  p.s. ovaj ljuba lj je snob

 4. tica kaže:

  Promenite templejti u sabloni, molim vas.

  1. urednistvo kaže:

   Slažemo se, ali pošto ne želimo nemačke reči (sablon) umesto englesko/francuskih (templejt) stavićemo reč obrazac

 5. scoby kaže:

  I “most preko Ade ce biti zavrsen na vreme, rok nece poremetiti ni raskid ugovora sa slovenackom firmom koja radi prilazne saobracajnice, koja nije dostavila dopunu obrazlozenja sveobuhvatnosti i pravoslavnosti bankarske garancije” – citat iz saopstenja Gradske vlasti.

  1. Jordan kaže:

   naravno

 6. Kontrapunkt kaže:

  Šta vam je ovo trebalo? Sad vam ni oni najtvrdokorniji više neće verovati.

 7. Tagore kaže:

  Srpski mirovnjaci u Obali Slonovače predviđenim ‘šablonom’ izvlače ovu zemlju iz mogućeg ratnog stanja. Srpskim ‘nacrtom’ popunjen je i potpisan ‘obrazac’ mira. Datum potpisa ‘obrasca’ je ostao nepoznat.
  Vojska Srbije učestvuje u ‘nacrtu’ mirovne misije u, (‘u’ nije na), Obali Slonovače od 2004. godine sa tri vojna posmatrača, potvrđeno je “Blicu”.

 8. Jessy kaže:

  A sto se u Slobino vreme sve zavrsavalo pre roka to se zaboravilo ?!

  1. Nesanica kaže:

   Si lood?!?! xD

   1. Jessy kaže:

    Ne znam kada si rodjen al na svim RTS vestima 90tih samo je prstalo obnavljanje svega i svacega “pre roka” , sto je naravno bilo pro..ravanje.
    Htedoh reci da je ovo hvalisanje zavrsenim radovima “u roku ” koriscenje vec izandjalog fazona.

 9. Nikola kaže:

  sedamnaest tona voćnog soka kome je prošao rok – ha, ha, ha

 10. Translator kaže:

  Obrazac je najsretniji izbor.

 11. Tagore kaže:

  U skici nacrta obrasca za popunu poreza, (bez formulara za promenu adrese), uspostavljeno je da obrtajna oklagija zaduženika više vredi od tučka po glavi neprijavljenih stanovnika u budućem šablonu popisa stanovništva preko pošte, neta i Interneta, kako se to u nekim manje civilizovanim državama već dugo besplatno radi.

 12. Tagore kaže:

  Kaže se « examples of expressions » ili « primeri izraza ».

 13. Jande kaže:

  A zašto se u tekstu nigde ne pominje ministar Mrka?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *