njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. mar. 2012

Poskupljenje goriva neće ugroziti predizborne karavane

Političari spremni i da plate veću cenu da bi videli građane

BEOGRAD, 21. mart 2012, (Njuz) – Najnovije poskupljenje goriva, deveto od početka godine, ne bi trebalo da bitnije ugrozi članove stranaka u njihovim predizbornim aktivnostima širom Srbije, složni su ekonomisti.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Miroslav Lukić smatra da građani nemaju nikakvog razloga za brigu.

– Poskupljenje cene goriva, kao i pad dinara, ne utiču bitno na standard građana. Ovo se najbolje može videti na primeru predizborne kampanje svih stranaka, koje ne nameravaju da promene svoj predizborni plan – rekao je Lukić.

Bez obzira na uveravanja ekonomista, većina građana još uvek je zabrinuta jer ne veruje da povećana cena naftnih derivata neće uticati na predizbornu kampanju.

– Prvo što sam pomislio kada sam pročitao vest o najnovijem poskupljenju benzina, bilo je da zbog toga naš grad možda neće posetiti viđeniji srpski političari – rekao je Živko Erceg iz Ćuprije – Pročitao sam i izjave nekih političara koji su poručili da njihove predizborne aktivnosti nikako ne zavise od cene goriva, ali to mi zvuči suviše lepo da bih u to tek tako poverovao. Nakon svih laži koje sam od njih slušao, u ovo ću poverovati tek kada ih lično sve vidim u svom gradu.

Sličnog je mišljenja i Dragana Ninčević iz Vrbasa, koja kaže da je spremna ako treba i da ode u Novi Sad da bi čula predizborne govore.

– Jako sam se uželela naših političara, što je verovatno i logično jer nas niko nije posetio četiri godine. Zato mi je i teško pala pomisao da će nas možda zaobići zbog veće cene goriva. Njihova odluka da plate veću cenu od planirane samo da bi nas posetili, dovoljan mi je signal da im je stalo i nadam se da se u slučaju novih povećanja cene goriva neće predomisliti – smatra Dragana.

Marko Dražić

Viktor Marković

 1. Tetka kaže:

  Не може гориво толико да поскупи колико они могу да путују… Ако нико други, посетиће их бар преЦедник…

 2. Milos kaže:

  Nemojte se brinuti, ne grad, svako selo i svaku kuću ima da posete, puteve staze i stazice ima da poprave i naprave. Ako uspete da stvorite viziju svih obećanja videćete da je Srbija ustvari raj na zemlji

 3. ss kaže:

  Bar u necemu dosledni-trosenju narodnih parica!

 4. AndroidVesti kaže:

  A kad im nestane goriva upregnuce nas ko mazge da ih vodimo po Srbiji da sire svoje znanje i prosvetle raju…Tuga!

 5. snezana kaže:

  bez brige narode, svako tele ce biti pomazeno, a ako je bas slatko i zagrljeno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *