nazad na vrh

Poskupljenje goriva neće ugroziti predizborne karavane

Političari spremni i da plate veću cenu da bi videli građane

BEOGRAD, 21. mart 2012, (Njuz) – Najnovije poskupljenje goriva, deveto od početka godine, ne bi trebalo da bitnije ugrozi članove stranaka u njihovim predizbornim aktivnostima širom Srbije, složni su ekonomisti.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Miroslav Lukić smatra da građani nemaju nikakvog razloga za brigu.

– Poskupljenje cene goriva, kao i pad dinara, ne utiču bitno na standard građana. Ovo se najbolje može videti na primeru predizborne kampanje svih stranaka, koje ne nameravaju da promene svoj predizborni plan – rekao je Lukić.

Bez obzira na uveravanja ekonomista, većina građana još uvek je zabrinuta jer ne veruje da povećana cena naftnih derivata neće uticati na predizbornu kampanju.

– Prvo što sam pomislio kada sam pročitao vest o najnovijem poskupljenju benzina, bilo je da zbog toga naš grad možda neće posetiti viđeniji srpski političari – rekao je Živko Erceg iz Ćuprije – Pročitao sam i izjave nekih političara koji su poručili da njihove predizborne aktivnosti nikako ne zavise od cene goriva, ali to mi zvuči suviše lepo da bih u to tek tako poverovao. Nakon svih laži koje sam od njih slušao, u ovo ću poverovati tek kada ih lično sve vidim u svom gradu.

Sličnog je mišljenja i Dragana Ninčević iz Vrbasa, koja kaže da je spremna ako treba i da ode u Novi Sad da bi čula predizborne govore.

– Jako sam se uželela naših političara, što je verovatno i logično jer nas niko nije posetio četiri godine. Zato mi je i teško pala pomisao da će nas možda zaobići zbog veće cene goriva. Njihova odluka da plate veću cenu od planirane samo da bi nas posetili, dovoljan mi je signal da im je stalo i nadam se da se u slučaju novih povećanja cene goriva neće predomisliti – smatra Dragana.

Marko Dražić

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Не може гориво толико да поскупи колико они могу да путују… Ако нико други, посетиће их бар преЦедник…

  2. Nemojte se brinuti, ne grad, svako selo i svaku kuću ima da posete, puteve staze i stazice ima da poprave i naprave. Ako uspete da stvorite viziju svih obećanja videćete da je Srbija ustvari raj na zemlji

  3. Bar u necemu dosledni-trosenju narodnih parica!

  4. A kad im nestane goriva upregnuce nas ko mazge da ih vodimo po Srbiji da sire svoje znanje i prosvetle raju…Tuga!

  5. bez brige narode, svako tele ce biti pomazeno, a ako je bas slatko i zagrljeno

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix