Siromašni poslanik će ubuduće mnogo lakše putovati do posla
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

03. dec. 2015

Poslanici se odrekli mesečne plate da bi siromašnom kolegi kupili “audi”

BEOGRAD, 3. decembar 2015, (Njuz) – Narodni poslanici organizovali su se i odrekli jedne mesečne zarade kako bi kupili Audi S6 svom kolegi koji je slabijeg materijalnog stanja i koji je zbog toga na posao morao da dolazi u izraubovanom Mercedesu E klase.

Siromaštvo u kojem je ovaj poslanik živeo ganulo je njegove kolege toliko da su se najpre odrekli obroka u ekskluzivnim restoranima i celog meseca jeli u skupštinskom kako bi prikupili 15.000 evra da mu kupe “Brege” sat, a potom su odlučili i da mu kupe auto kako na putu od kuće do skupštine ne bi morao da dolazi u starom i gotovo neupotrebljivom mercedesu.

– Iako živi u očiglednoj oskudici, on se nikada ni na šta nije žalio, ali ga je odalo to što stalno zapitkuje druge kolege koliko je sati. Tako smo otkrili da nema bukvalno nijedan ručni časovnik, a kasnije ga je neko od poslanika video i kako parkira taj užasan auto nekoliko blokova daleko od skupštine. Ostali smo zapanjeni prilikama u kojima on živi – rekao je za Njuz jedan poslanik koji je insistirao na anonimnosti.

Siromašni poslanik živi visoko u brdima iznad Mirijeva i svakog dana do parlamenta i nazad pređe skoro 20 kilometara. Od toga sam prepešači 700 metara dnevno jer od stida auto ostavlja par blokova dalje od skupštine.

– Mnogo sam zahvalan svojim kolegama. Od auta do skupštine pešačim više od deset minuta u jednom pravcu, a najteže je kad su pljuskovi i dubok sneg. Sada više neću morati toliko da se mučim i moći ću da se parkiram odmah iza skupštine – rekao je skromni poslanik i dodao da su njegove kolege primer da u toj instituciji očigledno i dalje ima humanosti i osećaja za solidarnost.

Nenad Milosavljević

Inspiracija: PETICA ZA HUMANOST Đaci se odrekli užine da bi drugu kupili cipele

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Sad kad su plate u Srbiji podignute, lako im je da se odreknu jedne kad ce je povisicom vrlo brzo nadoknaditi!

 2. Ja sam kaže:

  Svasta!!
  Pitao koliko je sati i kupili mu ga.
  Ide peske i dali mu auto!?!?
  Sta ako pocne da gleda u nebo? Da nece da mu kupe avion??
  Sta ako Aca nehotice pljune na zemlju. Da nece mozda da je poklone arapima?

  1. Ja sam kaže:

   Ili sto bi rekaoToma, predsednik:
   -Kada je coveku tesko on se seti majke, a Srbija Rusije.

 3. Sinisa kaže:

  Nevjerovatno da i nakon toliko vremena ljudi ove vijesti shvataju ozbiljno,cccc… I da,odlican tekst samo nastavite tako…

  1. Ja sam kaže:

   Jes’, vala!

  2. Рубљов kaže:

   Невероватно да и после толико протеклог времена неки људи ове коментаре схватају озбиљно, цццц…И да, одлични су коментари, само наставите тако…

   1. Ja sam kaže:

    Vala, jes’.

 4. Рубљов kaže:

  Посланик сиротан данас се поверио својим доброчинитељима да је невин…

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   Mislis da ce mu dati kamufliranu iransku bulu?

   1. Рубљов kaže:

    Не би ту било ни “Д”од од доброчинства онда, пре би то била казна за сиротана…

 5. sremac kaže:

  A poslanici SNS-a poklonili su siromasku, posebno, nov, novcijat poligraf

 6. ariela kaže:

  Znate da me rasplacete… Bas…vise nego serija “mala nevesta”…smrc…sto Niko pre ne pomenu ovog jadnicka da skupimo dobrovoljni prilog da se ovako ne pati…nego nikad nije dovoljno pa dajte neki SMS broj da pozivima skupimo jos… Mozda BI kukavac negde na krstarenje… Uh zivoteee…lutalico!

 7. Zoran kaže:

  Ova vest nije istinita. Svi znamo da poslanici daju 90% plate partiji, a njih ako se sete na dan bezbednosti…

 8. deda Dragan kaže:

  Šta sve pička rodi (može se videti na primeru solidarnih koleZa), i voda odnese (sranja koja plaćamo u direktnom prenosu), to Audi preveze.

 9. Баш Рђа kaže:

  Кад би се посланици одрекли ужине, скупили би неку сићу, не би било ни за радкапну. Тамо је свињска вешалица целих 120 динара, ако није све појео дачић. Следећи пут,кад буде прави државни удар, ви палите скупштину и вешајте свињу, ја упадам у скупштински ресторан, да бар једном и ја профитирам од политике.

 10. Rudar kaže:

  Eto ‘de odlaze nase plate a ne njihove.. sirota on sve nema pa kao da ga pomognu.. bitno da meni skinuli sa plate 7000din i jos onih 10% .. za koj moj ja radim..ee DRŽAVO!!

 11. Ja sam kaže:

  Skokne lepo do obliznje Kalenic pijace, rasproda preostali inventar, od para zakupi tezgu, nocom prespava u njoj, ranim jutrom popne se na nju da prekupcima odrzi par predavanja i kada se umori ode do obliznjeg pasnjaka na Neimaru da sa gazda Sutanovcem, uz zvonjavu sa Hrama, broji preostale ovce.

 12. Nena kaže:

  Ne brini Pajke, uskoro ce stari vlasnici preuzeti dedovinu, pa ces moci u satorce za dvoje komotno da se smestis i siris do mile volje. A troskovi minimalni

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *