njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

01. jun. 2018

Poslodavac se žali da mu radnici kasne sa vraćanjem dela plate

Niš, 1.jun 2018, (Njuz) – D.V, vlasnik jednog preduzeća iz Niša koji je iz straha žele da ostane anoniman, izjavio je kako već mesecima ima problem sa radnicima koji mu ne vraćaju deo plate u kešu. Kako je ispričao ovaj preduzetnik, sa svakim od radnika ima dogovor da mu uplaćuje minimalac, a da oni čim plata legne vrate 5.000 dinara na ruke.

– Imam 50 zaposlenih i evo već punih šest meseci niko od njih meni ne vraća 5.000 dinara kako smo se dogovorili, a ja njima redovno svakog prvog u mesecu isplatim minimalac. Ovo je strašno. Ja se svog dela dogovara držim, ali oni ne – priča D.V.

On kaže da se to u početku dešavalo sporadično, ali da nije obraćao preteranu pažnju jer, kako kaže, razume da su teška vremen i da je ljudski pomoći svojim zaposlenima, ali da je sada đavo odneo šalu.

– Mislio sam ajde, neću propasti ako mi jedan dva radnika zakasne koji dan sa vraćanjem dela plate. Pa ljudi smo. Meni su moji radnici najvažniji. Ali lepo su meni govorili drugi privrednici: “Daj im prst, uzeće ti celu ruku. Radniku se ne veruj.” Ja sve kao, ma ne preterujte, znam ja moje ljude. Kad ono… Evo, šest meseci ni dinara mi od plata koje dobijaju niko do 50 radnika mi nije vratio. Pa je l’ vi znate koliki je to novac? – upita se D.V.

D.V. dalje ističe da je na sve načine pokušavao da zaplaši radnike, ali da ništa nije dalo rezultat.

– Pretio sam i štrajkom glađu, i da im neću davati plate, i da ću ih sve otpustiti. Čak sam jednom rekao i da ću zatvoriti firmu, ali su oni rekli da ih je baš briga. Očajan sam. Pa da li se oni zapitaju da li ja imam od čega da živim, da li moja deca imaju šta da jedu, obuku… A iz sve to i država mirno gleda na sve ovo i ćuti – očajan je ovaj privrednik.

 

Bane Grković

 1. Čegevara kaže:

  Treba sve da otpusti radnici su stoka nezahvalna!

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Radnici u zlatnom periodu Srbije, sve na grbači poslodavaca. Ako to nije fer, šta je onda?!

 3. Boxy kaže:

  Gazda umesto da poboljša svoj vozni park i zameni svoju
  već prastaru bembaru X4 sa X6 , on je umesto toga suočen sa brutalnim zahtevima radnika da im plaća noćni rad i praznike..EJ !!!
  Ma rani psa da te ujede ..

 4. voya montoya kaže:

  Das im ku…,ali oni traze i jaja…Tamo gde su se samoorganizovali…?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *