njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. dec. 2011

Poslovni ručak optužen za bespravno širenje gojaznosti

Ne slute da im radi o glavi

BEOGRAD, 11. decembar 2011, (Njuz) – Javno tužilaštvo najavilo je pokretanje istrage protiv Poslovnog ručka, koji je osumnjičen da je tokom proteklih decenija organizovano širio gojaznost na teritorije Srbije, ekskluzivno saznaje Njuz.

Prema informacijama do kojih smo uspeli da dođemo, MUP Srbije u saradnji sa Javnim tužilaštvom sprema pokretanje akcije „Post“, čiji će cilj biti lišavanje slobode Poslovnog ručka i svih njegovih pomagača.

– Kako su Poslovni ručak i njegovi saradnici delovali na teritoriji naše zemlje tokom poslednjih nekoliko decenija, reč je verovatno o jednoj od najstarijih kriminalnih grupa – izjavio je naš izvor iz Javnog tužilaštva koji je tražio da mu ne otkrivamo identitet.

– Poslovni ručak je delovao sa predumišljajem, svesno šireći gojaznost, koja je u više hiljada slučajeva prouzrokovala povećanje holesterola, krvnog pritiska, pojave dijabetesa, i može se smatrati jednim od glavnih uzročnika smrtnog ishoda kod više hiljada građana – kaže naš izvor, koji napominje da je Poslovni ručak započeo svoje delovanje još šezdesetih godina, dok je tokom narednih decenija samo povećavao svoj uticaj.

– Nijedna vlast mu ništa nije mogla. Više puta smo pomislili da će ga promena režima onesposobiti u daljem delovanju, ali on je uspevao da se infiltrira u svaki sistem. Izgleda da ima nešto u sebi što skoro svima odgovara, nešto zbog čega niko nije želeo da odbije njegove usluge – napominje naš izvor.

Prema rečima sagovornika iz Javnog tužilaštva, najteži posao za MUP biće lociranje Poslovnog ručka, kao i lišavanje slobode njegovog najbližeg saradnika Poslovne večere.

– Najpre ćemo probati da se obračunamo sa njihovim jatacima Poslovnom putu, Seminaru, Poslovnoj proslavi i ovom najnovijem pomagaču Tim bildingu – otkriva naš izvor.

Marko Dražić

Nebojša Radović

 1. snezana kaže:

  i sta cemo ako se onda pojave poslovni dorucak i brunch :)

 2. Arsa kaže:

  Пословни ручак је најбоље ухапсити кроз праћење активности његовог политичког крила ”Јагњећа бригада”. То је криминогена структура која се вуче још из СФРЈ, а њено последње деловање је било звецкање есгајгом од стране Министра полиције :-)

  1. ehm kaže:

   taman sam hteo da podsetim na tu staru, vec zaboravljenu strukturu.
   JAgnjece brigade su harale ovom teritorijom jos u doba nasih oceva.
   One su postavile temelje za danasnje organizovano okupljanje pod plastom popularistickih izraza kao sto su: Team building, Poslovni rucak …

   A ne zaboravimo poslovnu veceru, jer je ona mnogo opasnija od rucka jer se uglavnom desava u kasnijim vecernjim satima i nakon nje organizam nije u stanju da sav taj teret lako iznese (iz kafane, naravno…)

 3. Milica kaže:

  Poznajem ja taj Poslovni ručak….ne samo što ume da uništi žučnu kesu i jetru, nego bre i boli!
  :-)
  Moramo mu stati na put!

  1. ministar kaže:

   Izvini ali odakle ti to znas? Plus jos i da boli :)

 4. ariela kaže:

  Da a sa poslovnog rucka krenu sa poslovnom pratnjom pa skidaju kalorije…inace bi bili jos gojazniji…:)

  1. ministar kaže:

   Mislis da su u stanju? :)))

   1. ariela kaže:

    kako ko dragi moj…al uvek kazu. “sve je ovo u interesu firme”…mislim ta poslovnost u vidu ruckova i pratnje…

  2. Ђеки kaže:

   Ја мислим да данас само шњуфају – ко ће да се зноји, поготову после доброг ручка…

   1. ariela kaže:

    hahaha…e a bila je neka emisija humoristicka svojevremeno pa jedna glumica onako teatralno rece: ma sta vam je ljudi…deluju vam oni ti firmasi svi kao gospoda ugladjeni s kravatama..ah da vam ih je videti u plahtama…sacuvaj Boze:)))))

 5. celtic kaže:

  Neradom protiv poslovnog ručka!!!!

 6. himalajac kaže:

  sve se menja, al’ jagnjece brigade ostaju zauvek

 7. drLaki kaže:

  Nevezano za ovo,citam jutros i sta vidim? BLIC Njuzu uzima teme: “Ešton i File uvereni da će Srbija dobiti status u februaru”.

  1. Ivan_KS kaže:

   Pa kako bre u Februaru? Gde ga nađe, tad će sigurno biti opet odloženo zbog parenja mačaka!!!

   1. celtic kaže:

    Nevladina organizacija ‘Prava Maca’ gnuša se i jasnim češkanjem se ograđuje od februarskih insinuacija. Ne dajmo da nam mace iz Brisela predu za vrat.

 8. ministar kaže:

  Dobice…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *