njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. okt. 2012

Potpis deteta obavezan za dobijanje dečijeg dodatka

Dete mora lično da popuni obrazac

BEOGRAD, 20. oktobar 2012. (Njuz) – Iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike podsetili su sve majke da je potpis deteta obavezan prilikom apliciranja za roditeljski i dečiji dodatak.

U ministarstvu takođe podsećaju novopečene roditelje da je prisustvo deteta prilikom popunjavanja obrasca obavezno.

– Iako je procedura za dobijanje dodataka olakšana, pa majke sada, umesto osamnaest, treba da pribave svega petnaest dokumenata iz pet različitih institucija, mnoge porodilje i dalje imaju primedbe na čitavu proceduru, a čak se u opštini ili socijalnom pojavljuju bez deteta. Podsećam majke da je prisustvo bebe obavezno jer obrazac mora da se popuni lično – rekla je Tatjana Stojanović iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, pri čemu je demantovala da potpis mora da bude čitak. – Dovoljno je da se dete potpiše tako da se razazna njegovo ime i prezime – rekla je ona.

Žalbe pojedinih roditelja da samo na gorivo ili taksi usluge prilikom jurenja dokumetacije potroše skoro isto para koliko iznosi jednokratna pomoć, u ministarstvu nisu želeli da komentarišu, već su umesto toga pozvali majke da budu “nešto maštovitije i kreativnije prilikom pribavljanja potrebnih obrazaca”.

– Poseta većem broju ustanova može imati pozitivan uticaj na socijalizaciju deteta, a ako je majka dovoljno vešta, naučiće ga i da hoda, pa dete može samo da dođe u opštinu ili sud da preda dokumenta, pri čemu će majka imati više vremena za obavljanje kućnih poslova što joj nalaže majčinska dužnost – zaključila je Tatjana Stojanović.

Miroslav Vujović

 1. зоран kaže:

  haaa

 2. Tekha kaže:

  Svaka čast

 3. ben10 kaže:

  FT1P

 4. jerotije kaže:

  Iz pouzdanih izvora saznajem da slicnu proceduru planiraju i za dobijanje umrlice za pokojnika. Uz njegov potpis, cime potvrdjuje da je preminuo, dobija se sama umrlica, a za ostvarivanje prava nadoknade za troskove sahrane od socijalnog, potrebno je da se licno pojavi i popuni neophodnu dokumentaciju.

  1. Tetka kaže:

   И изјава два сведока с’ оног света да је стигао тамо и да нема намеру да се враћа!…

   1. Tetka kaže:

    Наравно, оверена у Суду… :)

    1. Stanarević kaže:

     Overena na strašnom sudu?
     Brrrr, tetka, al si morbidna.

  2. stanislavka kaže:

   Fantasticno, fenomenalno! Kao sto bi trebalo da se uvede da bebe lično apliciraju za dečji dodatak, tako i umrli mora da lično potpiše zahtev za umirlicu i naknadu troškova sahrane! Nema šta, red je potreban u ovoj državi! :)

 5. Ja sam kaže:

  Ovo je zaista sramna odluka Ministarstva, i to bas u vrema bele kuge.
  Pa da bi se bebe opismenila potrebno je bar dve godine.
  Srbija ce biti puna Georgina.
  Ako se ovako nastavi bebe ce nam biti skolovanije od nekih Toma.

 6. e... kaže:

  ako neznas matoru keshu u komisiji dzabe ti svi papiri

 7. Mirka kaže:

  A ministarstvo obrazovanja podsetilo da je potpis i saglasnost deteta preduslov za dolazak roditelja na roditeljski sastanak i uvid u ocene

 8. Tagore kaže:

  Nakon uspešnog finansiranja popisa stanovništva širom velike Srbije, nečasna EU će finansirati još 16.000 stanova za novorođenu decu Pašaluka.
  Novorođeni Pašalučani su svojeručnim potpisom odbili dečiji dodatak i pemoć EU.
  Gradska uprava Kragujevca, (glavnoga grada Pašaluka), u saradnji sa međunarodnim humanitarnim organizacijama, izgradila je i socijalno najugroženijim porodicama na korišćenje dala gotovo 200 stanova.
  U gradu na dubokoj Nišavi EU za novorođenu decu planira da, u prvoj fazi, izgradi četiri lamele sa 237 socijalnih stanova u целој Ulici МИЛЕВА МАРИЋ-АНШТАЈН – kako se to tamo piše.

  – Ništa ne menjajte, našoj anti-EU deci iz Pašaluka je bolje ovako – vrišti generalna sekretarica. Maja Bobić, diplomirani etnolog i antropolog osoblja anti-EvropskoG pokreta u Srbiji.

  (Saudijanka Manal al-Sharif je podržala Maju Bobić za anti-EU vozačku dozvolu ženske novorođene dece širom Pašaluka i Saudije.)

 9. Tagore kaže:

  Kako postati član dečijeg dodatka u Srbiji?

  Da biste postali član dečijeg dodatka širom zemlje Srbije, potrebno je da popunite samo 15 prijavnih formulara (+ potpis novorođene dece), i dostavite ih zajedno sa brojem fotografija (odnosno jednom fotografijom po klincu ukoliko pešačite do pet najbližih različitih institucija) i preporuke dva pojedinačna člana za svako dete.

  Članovi dečijeg dodatka širom zemlje Srbije plaćaju godišnju članarinu (izuzev maloletnih studenata obostranog roda i smrti dva pojedinačna člana za svako novorođeno dete, bez čijih preporuka i vaše članstvo pada).

  O prijemu i isključenju iz članstva dečijeg dodatka širom zemlje Srbije odlučuje Glavni odbor nezavisno od broja dece.

 10. Shumsky kaže:

  deci treba srećno detinjstvo i osmsi, a ne dečiji dodaci i mama i tata koji su flipnuli od briga.

  LJUDI, PARE NISU PROBLEM (jer para i nema…)

  smejte se %)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *