njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

02. jul. 2018

POTRESNO: Diplomirani DJ najbolji u svojoj generaciji već tri godine ne može da nađe posao u struci

BEOGRAD, 2. jul 2018, (Njuz) – Pavle Krstić, poznatiji kao DJ Palie K, koji je diplomirao za DJ pre tri godine sa prosekom 9.46, zbog čega je bio proglašen za DJ generacije, već tri godine ne može da nađe posao u struci, saznaje Njuz.

On kaže da je slao CV i motivaciono pismo na adrese svih poznatih beogradskih klubova, da je na nekoliko mesta prošao i dva kruga razgovora, ali da i pored toga nije dobio posao.

– Ne boli me toliko što sam bez posla u struci, koliko kada vidim da pored mene sa diplomom i visokim prosekom, zapošljavaju neke samouke DJ-jeve. Šta je sledeće, zapošljavaće i samouke lekare?! Eto u kakvoj državi živimo, više niko ne ceni znanje i stručnost, nema više ovde perspektive, treba ići odavde, ko poslednji izađe neka upali svetlo u klubu – kaže ovaj rezignirani mladi DJ.

On navodi da je godinama naporno studirao i da je pitanje da li bi toliko vremena posvećivao učenju da je znao šta ga posle čeka.

– Žali bože kad pomislim koliko sam spremao kolokvijum iz “Brzog vraćanja ploča”, svih onih prepodneva koje sam proveo na vežbama iz “Uvoda u skreč”, kao i učenja za najteži ispit na fakultetu iz kog sam dobio 10, “Osnove hidratacije organizma na žurci”. Šta ja sad uopšte mogu da uradim sa svojim diplomskim “Uticaj minimalnih semplova Svena Vatha na ranu fazu stvaralaštva Martin Garrixa” – kaže naš sagovornik i razmišlja da možda proba da se prekvalifikuje za MC-ja.

Marko Dražić

 1. loklani-dj kaže:

  zato sam ja odmah kad sam upisao dj akademiju u beogradu poceo sa neplacenim praksama, a sada uzimam cak i do 20 evra za jedno vece.. ako nastavim ovim tempom otplaticu osnovne studije do 2030. godine!

 2. Ja kaže:

  Zanimljiv tekst, baš me interesuje šta je inspiracija?

  1. drankan kaže:

   i mene, ovo su jedine njuz koje pratimi i realno -jedine kojima verujem, a vidim da mi ipak neke stvari izmiču :/

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa šta taj Pavle K. sebi umišlja? Da li je on aktivan na Pink TV ili Informer novinama? Da li poznaje Cecu, Acu L ili acu V? Da li je u životu bar bio predsednik nekog mesnog stranačkog odbora? Da li je išao, organizovano, sa grupom navijača na studijska putovanja u inostranstvo?.. Mnogo uslova treba ispuniti pre dobijanja dobrog zaposlenja u naprednoj Srbiji. Kada bi se poslovi dodeljivali samo zato što imaš najveći prosek u generaciji – gde bi nas to dovelo? Dok se okreneš sve bi preraslo u haos! Čitavi delovi grada bi bili rušeni noću, krimosi bi vladali i kokali se po ulicama, istorijske gradjevine i centralne ustanove zamenjivane nezavršenim rupama u nedodjijama…. Ma totalni haos. Zato ništa od toga. Normalno preko pajtaša i partije, a ako ti struku negde i cene – idi tamo!

  1. Niko bitan kaže:

   Hahahhahahahahahahha druze sto se tolimo iznervira? Ovo inace nisu prave vesti nego zezanje… 😂😋😂

  2. Mirka kaže:

   Ti si dečko preglup.

   1. milan (nisam odavde) kaže:

    ,,Mirka,
    Ko mi tebe NE dirka….”

    Al za tebe bar ima nade (ako je SAIGON u pravu)!

 4. DJ Poselo kaže:

  Ja sam zavrsio ovaj faks ali sam se na vreme presaltovao na posela i folk parade. Jeste da mora da se polozi jos nekoliko predmeta ali posla ima preko glave.

 5. Saigon kaže:

  Cujem uvodi se smer za botove posto je sve popunjeno za DJ'e

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *