Povećanje plata i penzija će dovesti do opšteg poboljšanja nivoa zdravstvenog stanja nacije
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

10. okt. 2017

POTROŠAČKA KORPA: Građani će od povećanja plata moći da podmite 0,3 lekara mesečno

BEOGRAD, 10. oktobar 2017, (Njuz) – Građani Srbije će, nakon predstojećeg povećanja plata i penzija, ubuduće moći da, na mesečnom nivou, podmite u proseku 0,3 doktora više nego do sada.

Potrošačka korpa će tako postati nešto bogatija nego do sada, a ukoliko je u domaćinstvu zaposleno tri ili više ukućana, mogućnosti postaju još opipljivije.

– Prosečna porodica bi recimo, od povećanja dve plate i jedne penzije, vrlo komotno mogla da podmiti jednog celog doktora ili, izraženo u vrednostima državne administracije, čak dva šalterska službenika. Iako mnogima deluje da povećanje plata i penzija nije veliko, uz mudro upravljanje kućnim budžetom može mnogo toga da se uradi – navodi Bogdan Žarić, stručnjak Instituta za sitne decimale i krupnu korupciju (ISDKK) iz Sremske Kamenice.

Prema njegovim rečima, povećanje plata i penzija će u narednom periodu neminovno dovesti do opšteg poboljšanja nivoa zdravstvenog stanja nacije, ali i do smanjivanja broja nerešenih administrativnih problema.

– Građani će moći sebi da priušte neke zdravstvene ili administrativne usluge koje inače ne bi mogli ili bi morali na njih mnogo duže da čekaju – naveo je Žarić i zaključio da će kupovna moć, prema predviđanjima Instituta, u naredne dve, najviše dve i po godine porasti za dodatnih 0,6 doktora mesečno.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Ovime ce se i odliv doktora iz Srbije znatno smanjiti, za 0,0099%.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Ova vest samo potvrdjuje izjavu ministra zdravlja – da će Srbija za dve (najviše tri) godine imati najbolje zdravstvo u regionu!

 3. strani izdajnik kaže:

  Meni se dopada snažan autorov napredak u sferi istraživačkog novinarstva, otprilike 0,313%.Ako tako nastavi, što mu iskreno želim, doći će do rasta broja posetilaca sajta za oko 0,38 i prihoda, pa će i on sasvim lepo početi da živi od svog rada u periodu od 2-3 godine, tj. gledano iz drugog ugla, kroz 23 godine… I, mitiće lekare s obe ruke

 4. boljitak kaže:

  U bolnicama vazi parola: “Pare ili zivot”

 5. voya montoya kaže:

  More i gradjani su potrosna roba,svi stanu u biracku korpu…!!!

 6. Griša kaže:

  Zašto ne rade lajkovi?

 7. Алокин kaže:

  Потрошачку корпу носићемо на глави. Немамо је чим другим напунити.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *