njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

31. okt. 2013

Potrošio trećinu plate na proslavu dobijanja plate

...

UŽICE, 31. oktobar 2013, (Njuz) – Luka Ničić (40), viši tehničar u Fabrici gajtana Užice, proslavio je danas dobijanje svoje redovne plate u krugu najbližih prijatelja i uže porodice. Ničić je na proslavu potrošio nešto više od 30 odsto svoje plate, saznaje Njuz.

– Nikad se ne zna kad će i da li će redovna plata leći na račun. Tih dana u mesecu stalno zovem banku i proveravam da nisu zaboravili da mi pošalju sms sa porukom da mi je legla plata – kaže Ničić, koji je poslednja tri dana izbegavao da se javlja na telefon “u slučaju da ga zove neko kome duguje pare”.

-Čim saznam da mi je legla plata, napišem na svom Fejsbuk statusu “Plaaaataaaa!!!”, a kako običaji nalažu, pozovem kod sebe sve prijatelje koji mi lajkuju status – otkriva Ničić.

Ekonomski stručnjaci se slažu da je svaka uplata na računu razlog za slavlje, ali da treba voditi računa da se ne pretera.

– U zavisnosti od visine plate, prosečan radnik na proslavu dobijanja plate potroši od 10 do 50 odsto plate – kaže naš poznati ekonomski stručnjak Aleksandar Stevanović. – Treba ipak biti oprezan jer se nikad ne zna na koliko dana treba rastegnuti ostatak plate – dodaje on.

Proslava povodom leganja plate na račun potrajala je do kasno u noć, a slavljenik je izjavio kako se nada da do naredne proslave neće proći više od par meseci.

Viktor Marković

 1. Tagore kaže:

  Od gajtana do gajtana srpski raskoš užičansku decu do Sandžaka hrani, a svaka trećina po glavi naučnika ide u kavanu.

  Neki Leskovčani kraj Lebane mlogo volu i pola plate na gladan ženu da poklonu.

 2. Dejan kaže:

  Banke bi trebalo građanima da odobravaju kredite za proslavu dobijanja plate, pa radnici ne bi morali da strepe da li će čekati još nekoliko meseci do uplate sledeće plate.

 3. Tagore kaže:

  Mi u Leskovac svaku godinu pola platu daruvamo na naš gazdu u Nemanjin sokak 11 na napredni pašaluk bez broj.

 4. Neupucen kaže:

  Gde mogu da lajkujem?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *