njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. feb. 2011

Povećan obim posla džeparoša zbog štrajka policije

Povećan obim posla u toku štrajka policije

BEOGRAD, 3. februar 2011, (Njuz) – Strukovno udruženje džeparoša „Laka ruka“ raspisalo je javni konkurs za prijem novih članova na određeno vreme zbog povećanog obima posla uzrokovanog štrajkom policije koji je počeo rano jutros, saopšteno je iz tog udruženja.

U javnom konkursu objavljenom na sajtu udruženja navedeno je da kandidati moraju da imaju najmanje tri godine iskustva u struci, da se dobro snalaze na radu u stresnim uslovima kao što su špic u GSP-u ili penzionerski redovi u poštama, kao i da budu spremni na timski, ali i individualni rad ukoliko drugi članovi tima iz bilo kojeg razloga budu sprečeni da obavljaju delatnost.

– Angažman novih članova trajaće koliko bude trajao i štrajk policije, osim u slučajevima kandidata koji se budu naročito istakli svojim radom i koji će na osnovu toga biti primljeni u stalni radni odnos. Lični dohodak neće biti fiksan, već će varirati u zavisnosti od učinka, a ostvareni prihod će se deliti između zaposlenog i Udruženja u odnosu 60 prema 40 procenata u korist zaposlenog – navedeno je u detaljnom konkursu.

Kako je Njuz saznao u „Lakoj ruci“, to udruženje svojim članovima obezbeđuje osiguranje od konkurentskih udruženja, ali i od policije, kroz fond iz kojeg finansira troškove kaucije ukoliko zaposleni tokom obavljanja posla bude uhapšen i priveden. Iz tog fonda povlače se i sredstva za subvencije zarada kojima se pribegava radi zadržavanja najboljih zaposlenih ukoliko oni od nekog konkurentskog udruženja dobiju povoljniju poslovnu ponudu.

– Transferi nisu retkost u ovoj profesiji, a prelazni rok traje gotovo cele godine. Zato na konkursu tražimo kandidate koje zadovoljavaju vrlo stroge uslove. Kandidat, recimo, mora dobro da poznaje najfrekventnije linije gradskog prevoza, zatim psihološke karakteristike prosečnog penzionera, ali i rute koje su najpogodnije za bežanje, kao i takozvane štekove, odnosno mesta u gradu na koja se može brzo skloniti ukoliko dođe do policijske ili građanske potere – rekao je za Njuz izvor iz Udruženja koji je hteo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, štrajk policije otvorio je nove poslovne mogućnosti za proširenje tržišta, ali i iznalaženje novih džeparoških niša, čime bi trebalo mnogo pažljivije „pokriti“ različite segmente tržišta kojima do sada nije posvećivana pažnja. Osim putnika u GSP-u i penzionera, profesionalni džeparoši će se, prema rečima našeg sagovornika, tokom policijskog štrajka posvetiti i deci, ženama sa, do sada poslovično nedostupnim i gabaritnim, takozvanim Sport Bili torbama, ali i muškoj populaciji okrenutoj ekonomičnim „pederušama“ koje do sada uglavnom nisu bile predmet poslovnog interesovanja pripadnika „Lake ruke“ i ostalih sličnih udruženja.

Nenad Milosavljević

 1. Jesus kaže:

  Gde mogu da se prijavim?

 2. pa da, nista novo, samo jos da se legalizuje to udruzenje i svi srecni !

 3. tarzan kaže:

  @Jesus prvo moraš da odradiš praksu u GSPu :)

 4. jordan kaže:

  Srbija – zemlja mogucnosti!

 5. Deni.M kaže:

  Ništa novo, ni originalno…

  Priznajte da ste sve prepisali iz aktuelnog,internog, Vladinog programa.Pravila su potpuno ista: dosadašnje iskustovo i kvalifikacije,poznavanje ciljne grupe,štekovi,kaucije i odnos profita 60:40%….

 6. Tagore kaže:

  Jutros sam platio porez…, suvog sam ‘džeparca’ i mokre obuće…
  Većeg džeparoša od države nema (.)

 7. gjuro kaže:

  Ja bih dosao iz Hrvatske, ali ne znam jel mi treba radna dozvola, pa ako netko zna nek javi. Moja specijalnost su djeca i nemocni (ovim krvolocnim penzionerima ne prilazim)

 8. oki kaže:

  Jel za novozaposljenog i oni dobijaju po 10000 evra iz budzeta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *