Petominutnim nepozivanjem urednika medija Vučić je pokazao da je potpuno svestan teškog položaja u kom se novinari danas nalaze
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

03. maj. 2017

Povodom Svetskog dana slobode medija Vučić pet minuta nije zvao urednike

BEOGRAD, 3. maj 2017, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić se pridružio akciji “Pet minuta gromoglasne tišin” kojom je obeležen Svetski dan slobode medija i tokom tog perioda nije nazvao nijednog urednika.

On se na ovaj način solidarisao sa novinarima čija prava i slobode su ugroženi širom sveta.

– Premijer Aleksandar Vučić se, tokom svoje političke karijere, uvek zalagao za slobodno i objektivno novinarstvo – kažu u Vučićevom kabinetu. – Petominutnim nepozivanjem urednika medija on je pokazao da je potpuno svestan teškog položaja u kom se novinari danas nalaze i poručio da neće dozvoliti opozciji da utiče na njihovo izveštavanje – kažu izvori iz vlade.

Premijer Vučić je istakao da danas u Srbiji nesmetano funkcionišu društvene mreže koje opoziciji daju ogroman prostor za delovanje i da on i njegovi saradnici sa ponosom mogu da istaknu da nikada nisu vršili pritisak na vlasnike Tvitera i Fejsbuka.

– Opozicioni političari znaju samo da se žale, a slobode na internetu ima koliko god žele. Nisam primetio da su se oni bar na pet minuta uzdržali od tvitovanja i tako podržali današnju akciju novinara i medija. Što se mene lično tiče, dok god sam premijer i predsednik Srbije podržavaću borbu za slobodne medije pa ću, na današnji dan, svake godine napraviti petominutnu pauzu u pozivanju urednika novina i televizija – poručio je Vučić.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Oslobodio je aca i malog.
  Nece vise biti gradonacelnik, odlucio je vucic u ime Beogradjana.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Mora da je upravo tih 5 minuta tišine iskoristio sudija apelacionog suda i doneo nezavisnu odluku!

 3. haha kaže:

  Jos samo dve, najvise tri godine, pa ce cak i novinari osetiti posledice reformi.

 4. Malo mnogo kaže:

  I pet minuta je mnogo neki će uspeti da ostvare konekciju sa samim sobom,ali neki poput npr.Vučićevića ipak će ostati nepovezani i totslno sludjeni.

 5. voya montoya kaže:

  Informer,Blic,Vecernje novosti,i mnogi privatni mediji su napokon bojkotovali ovaj datum koji je ustanovio Soros!!!Expres Politika proglasila stecaj i tranzitirala u Tanjug…ostali mediji su cutanjem izrazili odobravanje ove praznicne akcije!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *