Prase pričalo gazdi o blagodetima posta
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

29. nov. 2016

Prase podsetilo vlasnika da je juče počeo post

SVRLJIG, 29. novembar 2016, (Njuz) – Stanoje Petrović zemljoradnik iz Svrljiga potpuno je zaboravio na početak velikog božićnog posta i verovatno bi se i danas omrsio da ga u tome nije sprečilo njegovo vlastito prase.

– Čim sam jutros izašao u dvorište, prase je dotrčalo do mene i pitalo me da li sam počeo da postim. Pošto sam odgovorio odrično počelo je da viče na mene. Govorilo je o blagodetima koje post nosi sa sobom, o čišćenju duše i tela i na kraju zapretilo da ću goreti u paklu, ako budem jeo mrsnu hranu pre Božića. Znate, ja slavim, dolazi mi pop u kuću da osvešta vodicu, ali postu nikad nisam pridavao veliki značaj. Kada sam čuo šta sve može da me snađe, otišao sam u prodavnicu, kupio nekoliko konzervi sardine, a žena za sutra sprema posni pasulj – sramežljivo priča ovaj zemljoradnik. On dodaje da ga je, tokom dana, prase više puta strogo pogledalo, ali da se nada da će se odobrovoljiti kada se uveri da svakodnevno posti. – Stvarno se osećam glupo, ovamo se izdajem za nekog Srbina i vernika, a prase treba da me podseća na početak posta. Samo se nadam da zbog tog jednog dana koji sam preskočio neću goreti u paklu – zabrinuto je zaključio Stanoje.

Prase koje je Stanoju održalo predavanje praznaje da je svesno blizine Božića i da će vreme do njega iskoristiti kako bi svom vlasniku približilo sve prednosti vegetarijanske ishrane.

– Imam više od mesec dana da svoj plan sprovedem u delo, što, priznaćete, nije malo. Već sutra ću početi da mu, izokola, pričam o štetnosti holesterola, srčanim bolestima i svim tegobama koje prate masnu ishranu. Samo još da se Đoković u tom periodu vrati na prvo mesto ATP liste, ubeđen sam da ćemo za godinu dana pričati o Stanoju kao potpuno novom čoveku – poručuje ovo prase.

Bojan Savić

 1. koska kaže:

  pokojno prase, bog da mu dusu prosti.

 2. Sasa kaže:

  Mozda ga ubedi da postane vegetarijanac.

 3. Ja sam kaže:

  A sns-ovce?
  Sta se sa njima desava u vreme koljostaja, to jest posta?

 4. Suhi Kruho kaže:

  Narednih petsto godina – zlatno doba Srbije (kao posle Turaka)!
  Ala lažu! Srbi nikada ne kolju bele svinje srpske rase.
  Juče smo kod poglavara slavili 29. novembar (Serbian Thanksgiving Day) i jeli smo meso od crne Turopoljke.
  Pa nisu sve svinje iste, a narod zna šta se jede na NI KOLJ DAN kod pevaljke!

 5. voya montoya kaže:

  Eeeee tako si mali,mali,rokćeš,a eto scenografija ista…A ko će govanca da skupi iza tebe.Kažu seljaci,takva ti je namena,sudbina,karma.Takva ti je Farma…Prase,mala svinja,tovljenik se postaje karijerom do 120 kg,i onda neka ti budala,izgubljena u svemiru,nožem iz uvoza,prekrati iluzije.Svi gaje svijnje ne da ih volu,nego da ih kolju…!!!Tako i tvoji hranitelji ,ljudi,slično,rokću,rokću,jedu,jedu,seru,seru…Pravda za sve!

 6. Dzoni Bravo kaže:

  Bozemesacuvaj, cuo sam da se prase ovako javilu u snu i nasem Noletu.

 7. Dzoni Bravo kaže:

  Bozemesacuvaj, cuo sam da se prase ovako javilo i nasem Noletu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *