Poslednjih dana velika potražnja za pištaljkama
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

29. apr. 2016

Predsednik RIK Dejan Đurđević položio kamen temeljac za fabriku pištaljki

NOVA PAZOVA, 29. april 2016, (Njuz) – Predsednik Republičke izborne komisije i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dejan Đurđević položio je danas kamen temeljac za izgradnju nove fabrike pištaljki u Novoj Pazovi.

Tom prilikom Đurđević je istakao da je ovo prvi pogon za proizvodnju pištaljki koji se posle dvadeset godina otvara u Srbiji.

– Sada već daleke 1996. godine proizvodnja pištaljki u Staroj i Novoj Pazovi je cvetala, svi pogoni radili su punim kapacitetom, uposlenost je bila maksimalna, a onda je sve zamrlo i ovdašnji privrednici morali su da stave katance na svoje pogone. Zahvaljujući našoj vlasti i pre svega instituciji na čijem sam čelu, proizvodnja pištaljki ponovo će oživeti – rekao je predsednik Republičke izborne komisije.
Đurđević je izrazio nadu da će fabrika biti izgrađena u najbržem mogućem roku jer je potražnja za pištaljkama ovih dana naglo skočila.

– Već danas imamo nekoliko hiljada porudžbina, a sve ukazuje na to da će zahteva iz dana u dan biti sve više. Očekujem da do kraja izbornog procesa broj narudžbi za pištaljkama iz Nove Pazove premaši nekoliko desetina hiljada. Posle proglašenja konačnih rezultata, rekord iz 1996. godine možda bude i oboren – naveo je Đurđević.

Pištaljke iz Nove Pazove kompletno će biti izrađene od domaćih materijala, što znači da će od ovog posla koristi imati isključivo domaći dobavljači.

U ovom sremskom gradiću uskoro će biti otvoren i pogon za proizvodnju vuvuzela, jer je licenca za ovaj duvački instrument već kupljena od partnera iz Južne Afrike.

Bojan Ljubenović

 1. Ja sam kaže:

  Ништа без фрула од бејзбол палица.
  То кад звизне…

  1. Ja sam kaže:

   … може да се РИКне.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Radost svih, koje je ova vest obradovala, biće pomućena kad vide pošto ce biti pištaljke iz ove nove fabrike. A ako se i usude da kupe i zvižde, tako će ih obraditi, sad već iskusni napredni SS jurišnici, da će im presesti!

 3. scoby kaže:

  I to ce biti, prvi put u novijoj srbskoj istoriji jedan kamen temeljac POSLE tzv. “izbora”.

 4. vitez kaže:

  Može, može, kada je otvaranje fabrke da se uslika premijer.

 5. voya montoya kaže:

  Plašim se pištoljki,tu je dobar deo proizvodnje u sivoj zoni.Trikotaža fantomki Mile Dragić,takodje…

 6. Djole kaže:

  Kukala nam majka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *